Krvácanie v 8. týždni tehotenstva s dvojčatami: Skúsenosti mamičiek
Ahojte maminy, hlavne tie co mate, alebo cakate dvojicky. Mate podobnu skusenost ? Som v 8tt-2dni s dvojickami pred 2 dnami som bola na vysetreni, doktorka povedala ze obe vyzeraju v poriadku, obom bije srdiecko aj velkostou su v norme. Uz od 6tt ( hned ako sme sa dozvedeli ze budu dve ) beriem Utrogestan. Po vysetreni mi zacalo silne spinenie a tak mi doktorka zvysila davku, ale dneska uz aj krvacam, ziadny extrem,ale na vlozke je stale krv a spinenie. Doktorka povedala ze pri dvojickach je to caste. Mali ste nieco taketo ? Mame zdravu dcerku, ktora ma 1.5 ale druhe tehotenstvo sme bohuzial mali zamlcany potrat, tak sa znova bojim. Snazim sa co najviac lezat a citat dcerkou knihy, ale nie vzdy to ide. Dakujem za zdielanie vasich skusenosti.
@karin_94 nie je to pravda .Bežne krváca aj žena čo čaká len jedno dieťa a to buď prasknutá cievka popripadne hematóm . Ja som si už prešla všetkým a vždy doktori v nemocnici hovorili to samé krvácanie počas tehotenstva nie je normálne vždy je to spôsobené niečím. Naša susedka ktorá čakala dvojčatá takto ,, občas,, krvácala a nakoniec o jedno prišla. Moja krstná mama postupne tak prišla o jedno a aj o druhé dieťatko. V každom prípade ak to bude intenzívne choď na pohotovosť .
Ja som spojila tiež odkedy som zistila, že som tehotná, lenže iba hnedý výtok do cca 12-13 týždňa, jedenkrát som mala aj krv, ale predtým na kontrole mi našiel myom, tak predpokladám že sa utrhol ten, lebo ma aj pichlo na tej strane vtedy na asi 20sekund a keď som sa potom postavila a išla na WC tak som mala krvavé. Ale ja som sa o tom, že čakám dvojičky dozvedela až v 16tt 😅 takze vždy som len do kontroly tŕpla či je všetko ok 😏
@luciamiklova az 16tt ? 😀 tak to musel byt sok 😀 gratulujem 🥰
@karin_94 Ja by som na tvojom mieste radšej išla na pohotovosť.Može to byť iba prasknutá žila ale môže to byť aj hroziaci potrat.
Ja mám za sebou už môžem povedať že všelijaké tehotenstvá.
Prvé tehotenstvo v poriadku.
Druhé tehotenstvo potrat v 23tt.kôli pomaly odtekajúcej plodovej vode.
Tretie tehotenstvo našťastie bez komplikácie aj keď som Duphaston musela brať skoro do konca tehotenstva.
4.tehotenstvo mierné krvácaniekr,vraj prasknutá žilka ale na usg v 12.tt už plod bez akcie srdiečka-zamlknutý potrat.
5.tehotenstvo biochemické.
6.tehotenstvo dvojičky.Plánovaná sekcia v 37tt.Radšej isť 100x zbytočne ako raz neskoro.
@anjelikdianka dakujem krasne, urcite dneska vecer pojdem, ked manzel pride z prace. Dufam ze bude vsetko v poriadku🙏
@karin_94 Držím palce aby bolo všetko v poriadku.🙏
ahoj.Ako sa máte?Bola si na vyšetrení?
@anjelikdianka bola som, vraj je vsetko v poriadku, obom pekne bije srdiecko, ale stale mam spinenie tak uvidime na dalsom ultrazvuku 🙂 hadam bude vsetko v poriadku
@karin_94 To som rada že ste v poriadku.😊
A nedali ti na špinenie Duphaston?

@karin_94 je to bežné