icon

Krvácanie v 8. týždni tehotenstva: Skúsenosti a rady?

xxxka
2. nov 2024

Ahojte. Práve sa mi stalo, že som si našla tmavú krv na nohavičkách. Aktuálne som 8+3tt. Mala by som teraz za bežných okolností menštruáciu. Tak sa ukludňujem, ale jasné že som v strese. Stalo sa vám niečo takéto? V stredu mám termín u lekára, ale premýšľam, že ak to bude pokračovať, tak pôjdem zajtra na pohotovosť. Máte s tým niekto skúsenosti? Pripadne nejaké odporúčania?
Ďakujem.

elli333
2. nov 2024

@xxxka ak to neprejde tak urcite treba zajst na pohotovost. Vedia pichnut nieco proti krvacaniu plus nasadit progesteron. Krvacanie v tehu nikdy nieje uplne ok, ani v case kedy by bezne mal prist menzes, vzdy by to mal skontrolovat lekar

xxxka
autor
2. nov 2024

@elli333 ďakujem za radu. Ak to nebolo len jednorazové, tak zajtra pôjdem.🙏🏻

xxxka
autor
Autor odpoveď zmazal
rivini
2. nov 2024

@xxxka pri krvacani sa odporuca ist hned na kontrolu…

andrejka1974
2. nov 2024

@xxxka nečakala by som do zajtra išla by som hneď na pohotovosť

sassy_girl
2. nov 2024

Mne sa to stalo. Bola som už v 11+, po druhom sone, kde mi merali NT. Vyšlo to super, tešila som sa. Celý druhý deň som cítila akokeby pobolievanie bruška pri MS a poobede, keď som sa vrátila z roboty, zo mňa čľupla krv, nebolo to málo. Zľakla som sa, volala som gynekologičke-v ten deň ordinovala do 17stej. Ona mala názor, že ak sa takto skoro niečo deje, nedá sa tomu zabrániť, ale predpísala mi Duphaston. Na ultrazvuku bolo všetko v poriadku, dieťa OK, nikto nevedel odkiaľ tá krv je, bola tmavšej červenej farby. Celých ďalších 5-6 týždňov som špinila, každý deň! Teraz mi spí v postieľke 10 mesačné bábo🙂 Každý prípad je iný. Určite by som sa išla dať skontrolovať na tvojom mieste, ja som si dokonca zaplatila súkromne sono pre istotu- to bolo aj z iného dôvodu, no ukľudnilo ma to.

petronela1985
2. nov 2024

@xxxka môžeš mať aj hematóm, mňa trápil v celom prvom trimestri od 5. TT. Nasadili mi Dicynone, Ascorutin a Progestenalle. V stredu mám termín pôrodu 😍

lienka_anulienka
2. nov 2024

Pohotovosť jednoznačne hneď, na nič by som nečakala a uz vôbec nie do stredy! Ja som skoro cely prvý trimester ležala v nemocnici kvôli krvácaniu ktoré bolo spôsobené hematomom. Nie je to sranda, sú potrebné lieky.

zobaka
2. nov 2024

zrejme ti chyba progesteron, ja som mala missed abort v takom tyzdni, zrejme z nedostaku progesteronu, ked som otehotnela po druhy krat, od zaciaktu som ho brala a vsetko bolo v poriadku, takze necakaj

gabika029
2. nov 2024

@xxxka do zajtra môže byť neskoro

gabika029
2. nov 2024

Moja skúsenosť... Čo krvácanie to zle, chod hneď

dagas
2. nov 2024

@xxxka hneď na pohotovosť. Nečakať

ankare
2. nov 2024

@xxxka akékoľvek krvácanie v tehotenstve nie je normálne. Choď na pohotovost. Držím palce!

ronie338
2. nov 2024

Ja som pri druhom tehotenstve začala len trochu a na ďalší deň aj napriek liekom som potratila. Teraz som 3x tehotná a v 5+tt som začala spinit, šla som na pohotovosť pre istotu. Doktorka na mňa síce zazerala ze to sa ešte ani ako tehotenstvo neberie a neviem čo ale pozrela ma a bolo vidno aspoň ten vak a že je kde ma byt. Som teraz 9+ a aj tak stále kontrolujem ci je všetko ok a nekrvacam nespinim. A to som aj srdiečko už videla. Prvé tehotenstvo som nekrvacala ale mala som zase iné ťažkosti a ani raz ma neodbili. Naozaj radšej zbytočne ako to zanedbať. Aj teraz si síce musela myslieť ze som hysterka ale aj ona mi vravela ze keď sa mi niečo nebude zdať bud k môjmu alebo pohotovost. Ja mám aj inú krvnú skupinu ako partner a aj to vie byť niekedy problém

martaatram
3. nov 2024

Ja som bola v 8tt u dr a prisla som domov a zacala som masivne krvacat tyzden som bola v nemocnici.. povedali mi pri akomkolvek spineni prist sa aspon ukazat … ale tak ja som pre nich bola iny pripad… urcite by som sla na pohotovost na to su tam

ankare
3. nov 2024

@xxxka ako sa máš?

xxxka
autor
3. nov 2024

@ankare ďakujem za opýtanie.☺️ Už je to lepšie, ale bola som nakoniec predsalen na tej pohotovosti a som rada. Doktor bol veľmi ochotný a ľudský. Skontroloval všetko podrobne. Našťastie je bábätko v poriadku, srdiečko bije a pravdepodobne išlo o zachytenie placenty o stenu maternice - vtedy vraj môže nastať takéto krvácanie. 🙏🏻🙏🏻

ankare
3. nov 2024

@xxxka Teším sa. Dobre si urobila, že si sa šla dať skontrolovať. Držím palce!

xxxka
autor
3. nov 2024

@ankare veľmi pekne ďakujem 🥰