icon

Krvná skupina dieťaťa a možný nesúlad rodičov

martinvaculik
6. jan 2024

Ahojte, mám otázku. Narodilo sa nám dievčatko ( 9.11.2023) malička po pôrode malo problém s krvou s tým, že mala ma krv po mne ako otcovi A+ a že matka ma 0+.
Avšak moja priateľka tvrdí že ona Má B+..
Ako si mi niečo nesedí. Ak niekto ma skúsenosť alebo niečo budem rad za info či radu. Ďakujem

roxy2
6. jan 2024

Kľudne to mohli do správy zle napísať, treba sa opýtať lekára. Nedávno tu bola debata o krvných skupinách a vraj sa môže stáť, že sa človeku zmení krvná skupina...

trgypadl
6. jan 2024

@martinvaculik pls kde su vysledky tych krvnych skupin v tej sprave??

anna_anicka83
6. jan 2024

@martinvaculik A kde má uvedenú v tej správe tú 0+? V tom papieri to nemáš. A keby aj mohli sa kľudne zmýliť. Podstata u tvojej dcéry je, že si vytvárala protilátky ku svojej krvnej skupine, ktorú má mimochodom po tebe. Všetko jedno, ale pri takomto dačom začať riešiť iného otca? Fuuu. Silná káva.

martinvaculik
autor
6. jan 2024

@deti95060810 jasne však stáva sa to, ale partnerka mala práve cisársky a neviem si predstavit ak tam nemocnica mala prichystanu inú krv ako v skutočnosti ma..

jana_eyre_2
6. jan 2024

@roxy2 dokonca aj v lekárskych správach z pôrodnice mám uvedené, že deťom je vhodné po nejakom čase dať krv skupinu preveriť, lebo tá prvotná info nemusí byť správna..mojim to nikdy opakovane nepreverovali, aspoň o tom neviem..

martinvaculik
autor
6. jan 2024

@trgypadl moju krvnú skupinu mám na papieri ako darcu. Malej krvná skupina je napísaná keďže látky A+ a partnerka to ma v prepúšťacej sprave. Aj doktorka na jis nám povedala, že mala tam je preto lebo partnerka ma 0+ a ja A+ a tam je problém

martinvaculik
autor
6. jan 2024

@anna_anicka83 miešajú sa tak 4 krvné skupiny. Bohužiaľ opýtal som sa reálne na otázku.

viestta
6. jan 2024

@martinvaculik a si si 100% isty, ze matke robili vysetrenie na urcenie krvnej skupiny? Si si isty, ze to co ma vo svojej karte a tehotenskej knizke je tam na zaklade vysetrenia krvnej skupiny?

luxus10
6. jan 2024

@martinvaculik nemas byt cim zneisteny...to je prirodzene spravanie sa antigenov v prirode, schopnych aj zabit jedinca...dnesna veda uz pozna riesenie, kedysi na to ludia zomierali a nik nevedel preco...prosto zo 4 narodenych deti v rodine prezili 2...

dnes mame rozvinutu neonatologiu, genetiku, atd, a snaha je zachranit kazdeho cloveka...

ak mas vsak ine pochybnosti-ci je dieta tvoje, mozes si dat urobit testy otcovstva...

a to co mate v sprave dietata si nechajte vysvetlit ochotnymi odbornikmi...tu ide o zivot dietata...

trgypadl
6. jan 2024

@martinvaculik v tej sprave co si zverejnil nie je pisana krvna skupina

kate211
6. jan 2024

A co riesis? Ak ty mas A+ potom je jedno aku ma krvnu skupinu matka. Ak ma akukolvek, tak vsetky moznosti hovoria, ze je mozne, aby dieta malo A+. Jedna sa chybu v sprave o krvnej skupine matky.

kat_
6. jan 2024

@martinvaculik no tak treba spravit test maminke aku ma fakt krvnu skupinu a vec vybavena... nerozumiem co riesis, bud ma ona chybu vo svojej zdr.karte alebo oni maju chybu v sprave

martinvaculik
autor
6. jan 2024

@roxy2 skúsim to nájsť. Každopádne je to zvláštna situácia minimálne podľa mna. V prípade, ak by moja draha mala problém pri pôrode a Oni tam mali nachystanu inú krvnú skupinu si myslím, že je dosť zle

martinvaculik
autor
6. jan 2024

@viestta áno na všetky vyšetrenia celé tehotenstvo som chodil. Dokonca som udával aj svoju p. Gynekologické a pri pôrode jej robili rovnako odber

surama
6. jan 2024

Tvoje dieta malo predpokladam zltacku, preto ju ozarovali. Su urcite kombinacie krvnych skupin matky a dietata, pri ktorych je vyssie riziko zltacky. Aj pri mojom sme to tak mali..akurat taku kombinaciu, ze bolo takmer iste, ze dostane zltacku a dostal ju. A mne pichali protilatky, kvoli rozdielnym RH faktorom. Tvojej manzelke sa zjavne pomylili v sprave, ale sak no stres 😃

surama
6. jan 2024

Viete sa objednat k primarovi/ke, tam kde manzelka lezala a popytat sa na to, ak vas to upokoji.

luxus10
6. jan 2024

@martinvaculik dr. na jis...sa striedaju kazdych 8 resp. 12 hod hodin, za 5 dni vidis 10-15 lekarov a kazdy si ide svoje... aj krv. sk. B vytvara anti A protilatky, tak ako krv. sk. A vytvara anti B protilatky... v usa robili vyskum plodov z potratov a zistili, ze 80 % plodov bolo takych, ked mala matka krv. sk. A a plod krv. sk. B...tak ich to telo matky vahubilo ako nepriatela este pred narodenim...

martinvaculik
autor
6. jan 2024

@surama no však nestresujem sa verím jej. Len otázka čo mi išla ešte hlavou, ze keby sú komplikácie a potrebuje krv a dajú jej inú tak to je asi dosť zle..

luxus10
6. jan 2024

@surama presne tak..

trgypadl
6. jan 2024

@martinvaculik este raz prosím, kde v tej sprave ktorou si zverejnil je vysledok KS?

martinvaculik
autor
6. jan 2024

@trgypadl kľudne ti ju pošlem do Ss celu. Je tam o skupine 0 a A podstata problému

anna_anicka83
6. jan 2024

@martinvaculik Asi sa nechápeme. Aké 4 krvné skupiny? Kde máš papier, že má manželka 0+. Lebo si tu posunul správu a tam to nie. Ja inak stále nechápem o čo ti ide. Nie v zlom. Môjmu dieťaťu prefukovali ľavé oko a do správy jej napísali pravé. Ak si nie si niečím istý, tak sa pýtaj doktorov, mne krvnú skupinu zisťoval až gynekológ. Ak jej išiel iba podľa záznamov z lekárskej karty program tak aj tam mohla byť chyba. Ja len, že všetko by mi napadlo, ale nikdy nie riešiť iného otca.

trgypadl
6. jan 2024

@martinvaculik ja nechcem aby si mi nieco posielal, ale to co si tu dal tak tam nie je ziadny vysledok KS, zrejme robis z komara somára a riesis nieco v com sa vobec nevyznas

gejb
6. jan 2024

@martinvaculik tvoja žena práve porodila. Dieťa má rovnakú krvnú skupinu ako ty. Ale ty kvôli bordelu v papieroch si zneisteny ci si otec? Ti šibe úplne? Ak by toto videla tvoja žena bola by pekne nasrata...

sense
6. jan 2024

Chybu mohla urobiť aj nemocnica v správe. Plus sú aj rozne podskupiny. Ak si znečistený daj si urobiť testy Dňa. Otrasie to vzťahom keďže jej neveríš. Ale možno ťa miluje viac ako ty ju a odpustí ti

jana_eyre_2
6. jan 2024

@anna_anicka83 ja tiež vlastne nerozumiem kde autor vidí problém, ak by mala žena B alebo 0 v oboch prípadoch môže mať dieťa krv.skupinu A, keďže taku má autor..

medda_beda
6. jan 2024

Nechápem čo tu píšeš.
Je úplne jedno či má matka skupinu 0 alebo B keď je RH pozitívna.

maranta_leuconeura
6. jan 2024

@martinvaculik pred transfuziou si vzdy overia krvnu skupinu. Snad si nemyslis ze len mrknu do nejakych starych papierov a daju podla toho 🤦
A ty si daj spravit test otcovstva za 120€, nech pokojne spavas, aj ked podla mna zbytocne, ale za blbost sa plati, ako sa hovori 🙄

surama
6. jan 2024

@martinvaculik Pokial je babo v poriadku a nemate uz problemy, tak len nech si da manzelka vziat krv na krvnu skupinu, aby do buducna vedela naisto. Mohli sa pomylit v nemocnici a moze to mat ona zle v karte, tazko povedat. Pri transfuzii neviem ci sa riadia tym, co je na papieri alebo sa robi este speci odber, aby vedeli naisto...ale tak chvalabohu, ze nebola potrebna.

simsalabim
6. jan 2024

@deti95060810 @martinvaculik suhlasim s tym, ze nemocnica popise blbosti. Moja starsia dcera mala v paieroch z nemocnice, ze prekonala PRAVE KIAHNE!!! Ano, tie, co su uz desatrocia vyhubene na celom svete!