Krvná skupina dieťaťa a možný nesúlad rodičov
Ahojte, mám otázku. Narodilo sa nám dievčatko ( 9.11.2023) malička po pôrode malo problém s krvou s tým, že mala ma krv po mne ako otcovi A+ a že matka ma 0+.
Avšak moja priateľka tvrdí že ona Má B+..
Ako si mi niečo nesedí. Ak niekto ma skúsenosť alebo niečo budem rad za info či radu. Ďakujem
@martinvaculik pls kde su vysledky tych krvnych skupin v tej sprave??
@martinvaculik A kde má uvedenú v tej správe tú 0+? V tom papieri to nemáš. A keby aj mohli sa kľudne zmýliť. Podstata u tvojej dcéry je, že si vytvárala protilátky ku svojej krvnej skupine, ktorú má mimochodom po tebe. Všetko jedno, ale pri takomto dačom začať riešiť iného otca? Fuuu. Silná káva.
@deti95060810 jasne však stáva sa to, ale partnerka mala práve cisársky a neviem si predstavit ak tam nemocnica mala prichystanu inú krv ako v skutočnosti ma..
@roxy2 dokonca aj v lekárskych správach z pôrodnice mám uvedené, že deťom je vhodné po nejakom čase dať krv skupinu preveriť, lebo tá prvotná info nemusí byť správna..mojim to nikdy opakovane nepreverovali, aspoň o tom neviem..
@trgypadl moju krvnú skupinu mám na papieri ako darcu. Malej krvná skupina je napísaná keďže látky A+ a partnerka to ma v prepúšťacej sprave. Aj doktorka na jis nám povedala, že mala tam je preto lebo partnerka ma 0+ a ja A+ a tam je problém
@anna_anicka83 miešajú sa tak 4 krvné skupiny. Bohužiaľ opýtal som sa reálne na otázku.
@martinvaculik a si si 100% isty, ze matke robili vysetrenie na urcenie krvnej skupiny? Si si isty, ze to co ma vo svojej karte a tehotenskej knizke je tam na zaklade vysetrenia krvnej skupiny?
@martinvaculik nemas byt cim zneisteny...to je prirodzene spravanie sa antigenov v prirode, schopnych aj zabit jedinca...dnesna veda uz pozna riesenie, kedysi na to ludia zomierali a nik nevedel preco...prosto zo 4 narodenych deti v rodine prezili 2...
dnes mame rozvinutu neonatologiu, genetiku, atd, a snaha je zachranit kazdeho cloveka...
ak mas vsak ine pochybnosti-ci je dieta tvoje, mozes si dat urobit testy otcovstva...
a to co mate v sprave dietata si nechajte vysvetlit ochotnymi odbornikmi...tu ide o zivot dietata...
@martinvaculik v tej sprave co si zverejnil nie je pisana krvna skupina
A co riesis? Ak ty mas A+ potom je jedno aku ma krvnu skupinu matka. Ak ma akukolvek, tak vsetky moznosti hovoria, ze je mozne, aby dieta malo A+. Jedna sa chybu v sprave o krvnej skupine matky.
@martinvaculik no tak treba spravit test maminke aku ma fakt krvnu skupinu a vec vybavena... nerozumiem co riesis, bud ma ona chybu vo svojej zdr.karte alebo oni maju chybu v sprave
@roxy2 skúsim to nájsť. Každopádne je to zvláštna situácia minimálne podľa mna. V prípade, ak by moja draha mala problém pri pôrode a Oni tam mali nachystanu inú krvnú skupinu si myslím, že je dosť zle
@viestta áno na všetky vyšetrenia celé tehotenstvo som chodil. Dokonca som udával aj svoju p. Gynekologické a pri pôrode jej robili rovnako odber
Tvoje dieta malo predpokladam zltacku, preto ju ozarovali. Su urcite kombinacie krvnych skupin matky a dietata, pri ktorych je vyssie riziko zltacky. Aj pri mojom sme to tak mali..akurat taku kombinaciu, ze bolo takmer iste, ze dostane zltacku a dostal ju. A mne pichali protilatky, kvoli rozdielnym RH faktorom. Tvojej manzelke sa zjavne pomylili v sprave, ale sak no stres 😃
Viete sa objednat k primarovi/ke, tam kde manzelka lezala a popytat sa na to, ak vas to upokoji.
@martinvaculik dr. na jis...sa striedaju kazdych 8 resp. 12 hod hodin, za 5 dni vidis 10-15 lekarov a kazdy si ide svoje... aj krv. sk. B vytvara anti A protilatky, tak ako krv. sk. A vytvara anti B protilatky... v usa robili vyskum plodov z potratov a zistili, ze 80 % plodov bolo takych, ked mala matka krv. sk. A a plod krv. sk. B...tak ich to telo matky vahubilo ako nepriatela este pred narodenim...
@surama no však nestresujem sa verím jej. Len otázka čo mi išla ešte hlavou, ze keby sú komplikácie a potrebuje krv a dajú jej inú tak to je asi dosť zle..
@martinvaculik este raz prosím, kde v tej sprave ktorou si zverejnil je vysledok KS?
@trgypadl kľudne ti ju pošlem do Ss celu. Je tam o skupine 0 a A podstata problému
@martinvaculik Asi sa nechápeme. Aké 4 krvné skupiny? Kde máš papier, že má manželka 0+. Lebo si tu posunul správu a tam to nie. Ja inak stále nechápem o čo ti ide. Nie v zlom. Môjmu dieťaťu prefukovali ľavé oko a do správy jej napísali pravé. Ak si nie si niečím istý, tak sa pýtaj doktorov, mne krvnú skupinu zisťoval až gynekológ. Ak jej išiel iba podľa záznamov z lekárskej karty program tak aj tam mohla byť chyba. Ja len, že všetko by mi napadlo, ale nikdy nie riešiť iného otca.
@martinvaculik ja nechcem aby si mi nieco posielal, ale to co si tu dal tak tam nie je ziadny vysledok KS, zrejme robis z komara somára a riesis nieco v com sa vobec nevyznas
@martinvaculik tvoja žena práve porodila. Dieťa má rovnakú krvnú skupinu ako ty. Ale ty kvôli bordelu v papieroch si zneisteny ci si otec? Ti šibe úplne? Ak by toto videla tvoja žena bola by pekne nasrata...
Chybu mohla urobiť aj nemocnica v správe. Plus sú aj rozne podskupiny. Ak si znečistený daj si urobiť testy Dňa. Otrasie to vzťahom keďže jej neveríš. Ale možno ťa miluje viac ako ty ju a odpustí ti
@anna_anicka83 ja tiež vlastne nerozumiem kde autor vidí problém, ak by mala žena B alebo 0 v oboch prípadoch môže mať dieťa krv.skupinu A, keďže taku má autor..
Nechápem čo tu píšeš.
Je úplne jedno či má matka skupinu 0 alebo B keď je RH pozitívna.
@martinvaculik pred transfuziou si vzdy overia krvnu skupinu. Snad si nemyslis ze len mrknu do nejakych starych papierov a daju podla toho 🤦
A ty si daj spravit test otcovstva za 120€, nech pokojne spavas, aj ked podla mna zbytocne, ale za blbost sa plati, ako sa hovori 🙄
@martinvaculik Pokial je babo v poriadku a nemate uz problemy, tak len nech si da manzelka vziat krv na krvnu skupinu, aby do buducna vedela naisto. Mohli sa pomylit v nemocnici a moze to mat ona zle v karte, tazko povedat. Pri transfuzii neviem ci sa riadia tym, co je na papieri alebo sa robi este speci odber, aby vedeli naisto...ale tak chvalabohu, ze nebola potrebna.
@deti95060810 @martinvaculik suhlasim s tym, ze nemocnica popise blbosti. Moja starsia dcera mala v paieroch z nemocnice, ze prekonala PRAVE KIAHNE!!! Ano, tie, co su uz desatrocia vyhubene na celom svete!

Kľudne to mohli do správy zle napísať, treba sa opýtať lekára. Nedávno tu bola debata o krvných skupinách a vraj sa môže stáť, že sa človeku zmení krvná skupina...