icon

Krvná skupina RH negatív v tehotenstve

petuskalm
11. feb 2013

Caute baby, ma alebo mala niektora z vas krvnu skupinu RH negativ v tehu? ak ano, aky to ma vplyv na dietatko po a pocas tehu?

Strana
z2
grenka
20. apr 2013

@lenkab1984 drzim vam palce nech to dopadne tiez dobre🙂...u nas neskorsie len hlavicku dvihal trosku som snim cvicila doma a neskoro sa zacal pretacat po pol roku ako keby sa vrece toztrhlo 😀 skoro 8 mes uz behal okolo gauca nabytku a mal presny rok ked zacal chodit...nas ma 2r5me a tiez cakame druhe 🙂 som v 16 tyz preto sa pytam o tie protilatky ze si sa u nas nezopakuju

weronyca
20. apr 2013

Ahojte aa viete mi niekto vysvetli toto? Ja 0+, manzel A+ a narodila sa nam dcerka A-.. Kvoli tomu sme mali troska problemy so zltackou..

ivka289
20. apr 2013

@ivka289 urciteee nebooj.... zelam vam obom vela zdravicka 😉

drakvak
20. apr 2013

@petuskalm Ahoj, ja mám A-, manžel B+, obe deti zdedili moju krvnú skupinu A-, takže ani injekcia po pôrode sa nekonala, akurát mi počas tehotenstva brali krv na zistenie protilátok...

chanthall
20. apr 2013

Aj my sme mali (a manžel Rh+). Žiadny vplyv, ale hneď po pôrode pichali protilátky, inak by ďalšie tehu bolo veľmi krátke 😖 takže na 'momentálne' tehu to nemá vplyv, aspoň tak ma upokojoval Dr.

anny1984
20. apr 2013

Mám Rh- a manžel Rh+, malý má Rh+ po ockovi a je absolútne zdravý. Možno len to, že 3. deň po narodení troška ožltol, ale čo viem, tak to tam malo takmer každé dieťa, v pohode nás pustili 5. deň domov. Pichli mi antiglobulín do svalu kvôli budúcemu tehotenstvu.
@weronyca Nemá niektorý z vašich rodičov faktor Rh- ? Myslím, že takto je to možné.

exupery
20. apr 2013

@petuskalm ja som rh negativ,mm je pozitiv,mala sa narodila pozitivna,dostala som injekciu po porode,mala som tehu cukrovku,ale pochybujem,ze to bolo sposobene RH faktorom.Pri prvom tehu to nema ziadny vplyv,ani ziadne protilatky ti nema co zdvihnut,tak mi to bolo zdovodnene sestrickou u dr.Teraz som tehu druhy krat,zatial v pohode,uvidime co bude dalej,sestricka mi tvrdila,ze zvycajne nastavaju komplikacie pri tretom-stvrtom tehu,aj to zriedka kedy,vtedy mamicku musia viac sledovat.

andrea999
20. apr 2013

aj ja som rh- a manžel rh+ ... tehotenstvá boli bezproblémové,protilátky boli vždy ok a to všetci štyria zdedili rh+ 🙂

yasminka137
20. apr 2013

ahojte všetci...ja mám RH- a manžel RH+ , máme dvoch chlapcov a sú to riadni borci,starší má už 14r a mladší 10,od malička sú odolní a k dr. chodíme len na očkovanie,ani žltačku nemali,mladší sa sestričke v nemocnici,keď ho pri prepúšťaní dala na bruško a obliekala...staval na ručky až nechápala...🙂)teraz čakáme tretie bábätko,som v 17tt,brali mi druhýkrat krv,čakám zatiaľ na výsledky,tak dúfam,že všetko spolu zvládneme a bude to do tretice krásne zdravé bábätko...🙂držím palčeky ostatným dievčatám a vlastne aj sebe...🙂

lenkab1984
20. apr 2013

@grenka tak aj ja drzim palce tebe nech aj ten druhy cloviecik v tvojom brusku je ok, a hlavne nech ta nevystrasi a rastie tak ako ma ;)

grenka
20. apr 2013

@yasminka137 drzim palce nech vam dobre krvicka dopadne ...my ideme v pondelok na testy...

yasminka137
20. apr 2013

@grenka ďakujem veľmi pekne,tiež si to veľmi želám,aby boli dobré a máme pokoj a môžme sa spolu v pokoji a kľudne vytešovať...🙂))tak aj Tebe prajem,aby boli testy ok a boli ste v pohodičke...

yasminka137
20. apr 2013

@andrea999 ani nevieš ako sa človek poteší a povzbudí,keď čítam,že máš 4 krásne zdravé detičky s takými RH-čkami ako mám ja a manžel.....my čakáme tretie bábätko,tak veľmi veľmi dúfam,aby bolo všetko ok...🙂

andrea999
20. apr 2013

@yasminka137 neboj,všetko bude ok 🙂 ,prajem krásne zdravé bábätko 🙂

weronyca
21. apr 2013

@anny1984 😠 nema... Vsetci su pozitivny.. Aspon, ze nam ten konjugativny bilirubin klesa

82vivien82
21. apr 2013

ahojte ja tu stale citam ze v prvom tehu protilakty nevyskocia ze az pri druhom a ja ich mam pri prvom ☹ vraj ked titer bude velmi vysoky tych protilatok tak vyvolaju porod - tak neviem ci ja som zasa nejaka vynimka

andrae
21. apr 2013

@82vivien82 Nie nie si vynimka, ja som mala ten isty problem

82vivien82
21. apr 2013

@andrae ahoj a ako to riesili ?

lucinocka
21. apr 2013

tiez sa hlasim k rh- 🙂 a mala ma rh + po otcovi 🙂

82vivien82
22. apr 2013

@karin1234 ahoj a v ktorom tyzdni ti vyvolali porod ? to kvoli tomu ze si mala vysoke protilatky v tele ? mne hrozia predcasnym porodom no u mna to je este skoro a tiez je to moje prve tehu

karin1234
22. apr 2013

@82vivien82 Ahoj, ano koli vysokym protilatkam mi vyvolavali porod. pri tom poslednom kontrolnom odbere mi vysli dost vysoké hodnoty a moja dr. ma poslala,že mam isť okamžite do nemocnice. tak som šla do porodnice do martina i ked patrim pod cadcu, tam si oni urobili kontrolne odbery a protilatky im vysli o polovicu nižšie, vtedy som tam poležala 6 dni, urobili podrobne vysetrenia, ultrazvuk a rozhodli, že môžeme ešte počkať s tym, že som tam chodila každu stredú na ctg zaznam a ultrazvuk, z hematologie odporučali urobiť kontrolny odber z krvi na protilatky čo 2tyzdne. no a ked som prisla 10 dni pred porodom tak primar povedal, že uz nebudeme robiť odbery krvi ale, že ideme rodiť. 🙂 narodil sa mi maly Adamko, mal len klasicku novorodenecku zltacku, nebolo treba ani fototerapiu. no a uvidime čo bude pri druhom babätku. ty si v kolkom tt? čakas prvé babo?

82vivien82
22. apr 2013

@karin1234 ja len vcadzam do 32 tt a este aj moj maly je maly na svoj tyzden ☹ toho sa najviac bojim ... keby som mala 10 dni pred terminom tak by som brala lebo vtedy je babo donosene .... neviem ake vysoke mam ja hodnoty ... a ano cakam prve babo ... takze tvoj Adamko mal len klasicku zltacku ? to je dobre potom

karin1234
22. apr 2013

@82vivien82 áno mal len novorod. zltačku, ale tiež som sa počas tehotenstva bála, tiež ma stále len stresovali, ale zase lepšie akoby mali niečo zanedbať. takže tebe zistili pri tom druhom odbere už protilatky? a nebojkaj oni si vedia poradiť. budem na teba myslieť nech ti babätko rastie a priberá a nech je donosené.

82vivien82
22. apr 2013

@karin1234 ano pri druhom odbere co sa berie v 28 tt , ja len dufam ze ma budu len pozorovat a pojdem rodit ked uz bude maly dostatocne velky . dakujem ti velmi pekne , zajtra idem k lekarke a ona ma posle na rizikovu ambulanciu tak dufam ze len kvoli castejsiemu dozoru

martini
12. júl 2013

baby, chcem sa vás opýtať - ako často vám robili krvné testy na protilátky v druhom a treťom trimestri pri rh inkompatibilite? My sme totižto inkompatibilní (ja negatív, mm pozitív) a už máme jedného syna s Rh pozitív, teraz som druhýkrát tehu a mali by ma vraj viac sledovať, ale lekár a hlavne sestrička sa tomu bráni, že stačí 3x za tehu, tak ako sa to bežne robí (lenže mne už v prvom trimestri vyšiel RH protilátkovy test pozitívny a museli robiť typovanie protilátok, ten bol našťastie ok)..dakujeeem za rady.

zuzkatomas
2. okt 2013

ahojte ja mam pocit ze ja som pozitivna ale na poradni sa ma nikdy nikto na krvnu skupiny otca nepytal, viem asi to nie je moj pripad ale i tak som fakt prekvapena ze sa to az teraz dozvedam ked sa to stalo mojej sestre
@lenkab1984
@grenka

@andrae

andrae
4. okt 2013

@zuzkatomas Ak mas Ty rh+, tak je potom vsetko ok, na rh faktore otca vtedy nezalezi.

fosilka
19. okt 2017

ja mam rh negativ, dieta poziti. Pri porode si nepamatam, ze by som nejaku injekciu dostavala. Da sa to nejak spatne zistit? Neplanujem druhe dieta, ale ak by nahodou ano, ako sa to riesi? Dakujem

Strana
z2