Kto je odborník na vývojové vady na Slovensku?
Pekný večer, chcela by som sa opýtať na odborníkov na morfológiu - vývojové vady na plode, chceli by sme druhý názor na diagnózy, ktoré určil gynekológ, sú vážne (hydrocefalus, rázštep...), úplne podrobnosti bohužiaľ neviem, matka má zvážiť UPT, je už v 21tt, takže ostávajú len 3 týždne a potrebujeme, aby ju pozrel ešte niekto čo najskôr. Kto na SK je na toto odborník a berie takto narýchlo prosím? Ja už mám väčšie deti a pamätám si, že sa spomínal p. doktor Grochal, dá sa k nemu dostať v takomto prípade aj narýchlo? Ďakujem.
Ja som bola u MUDr holana v Ba lebo mal výborne recenzie
Skús pozrieť
@anonym_autor to akože sa robí upt do 24tt? To počujem prvý krát,..
@anonym_autor to akože sa robí upt do 24tt? To počujem prvý krát,..
@anonym_a23a64 ale ano do 24 ak je poškodený plod
Do konca tehu ked je nezivotaschopny alebo ohrozený život matky
@anonym_autor odporúčam MUDr. Cunderlik v BA. Skvelý doktor, odborník, má ľudsky prístup, veľmi trpezlivý, všetko ti vysvetli
MUDr. Ferianec
@erikavesela myslím, že profesor ešte stále nie je na Slovensku, aspoň koncom marca ešte nebol. Ktovie, či sa ešte vráti
@anonym_autor jednoznacne zavolajte Grochalovi....verte mi...mame naj skusenost...
Čunderlik v Ba. Bud kramare alebo ma aj svoju ambulanciu sukromnu. Zavolajte ak nedvihnu pošlite mail a zavolajú späť. V takom prípade vám dajú termín isto.
Z vlastnej skusenosti s podobnym pripadom odporucam doktora Cunderlika, ked poviete co je vo veci da vam aj urgentny termin.
@anonym_autor Grochal nie je odborník na vývojové vady. On ich len vie vidieť, ale absolútne nevie, čo s nimi, nevie nijako pomôcť. Odborník na vývojové vady, a konkrétne razstep chrbtice, je na Slovensku MUDr. Dráb. Lieči sa to operáciou ešte v maternici.
Najprv vybavoval slovenským ženám a ich bábätkám v brušku liečbu v zahraničí, sám sa v tom dlho školil, a nie som si istá, či sa s tým už začalo aj na Slovensku, ale teda on zabezpečil aj školenie pre slovenský tím, aby bola táto starostlivosť dostupná aj na Slovensku priamo.
Na nete k nemu aj k operácii nájdeš články. Toto je jeho ambulancia. https://www.obgyn.sk/razstep-chrbtice

@anonym_autor skuste kontaktovat Prahu - UPMD...uz som tam par mamiciek poslala. Ja som tam tiez bola. To su TOP odbornici/mne aj synovi zachranili zivot. Skuste ich kontaktovat,su ustretovi....