icon

Kto mal robenú serkláž?

mariamisko
27. mar 2023

Prosim chcela by som sa popytat toho kto bol sity zo spodu co a ako mna chcu preventivne zosit kvoly predchadzajucemu otvaraniu sa dakujem

matullienka
27. mar 2023

@mariamisko ja som mala pri staršej dcére, chceli mi urobiť aj pri mladšej ale v nemocnici do , ktorej má previezli serklz nerobili

jaga18
27. mar 2023

Mne robili pri prvom. V 20tt som sa začala otvárať a krčok sa mi skracoval. V 36tt mi steh ambulantne vybrali a rodila som v 42tt

mariamisko
autor
27. mar 2023

@jaga18 a mozem sa spytat na priebeh toho ...ake obmedzenia ste mali...bolesti...isli by ste do toho opat? Ja som v 10tt a pri druhom tehu som sa v 30tt otvorila na 1 prst a rodila v 40tt...teraz preventivne ma chcu zasit

mariamisko
autor
27. mar 2023

@matullienka  a mozem sa spytat na priebeh toho ...ake obmedzenia ste mali...bolesti...isli by ste do toho opat? Ja som v 10tt a pri druhom tehu som sa v 30tt otvorila na 1 prst a rodila v 40tt...teraz preventivne ma chcu zasit

matullienka
27. mar 2023

@mariamisko ale veď v 30 ty na jeden prst nie je nič strašné ja som sa otvárala od 19 tt a to som najskôr ležala a serklaz mi robili v 24 tt. Prosím vás to aký lekár vám chce robiť serklaz už v 10 tt? Keby si mala predčasný pôrod ešte pochopím ale takto nie a hlavne ani tá serklaz nezabráni úplne otvaraniu krčka, mne sa potom tie stehy už zarývali do krčka potom mi to dr na poradni v 38 tt vybral a krcok som už mala zjazveny. Áno išla by som do toho znova lebo po serklazi som mohla fungovať v rámci domácnosti v setriacom režime doma. Pri mladšej som potome 6,5 týždňa ležala v nemocnici

mariamisko
autor
27. mar 2023

@matullienka este nie teraz neskor by mi to spravili ja mam aj lavu cast krcka zvacsenu...a stehy vyberali v narkoze

matullienka
27. mar 2023

@mariamisko asi by som to zatiaľ nechala tak a sama uvidíš ako sa to bude vyvíjať. Mne sa krcok skracoval vždy veľmi skoro

mariamisko
autor
27. mar 2023

@matullienka do ktoreho tt sa robi serklaz

matullienka
27. mar 2023

@mariamisko teraz neviem či do 25 alebo 27

mariamisko
autor
27. mar 2023

@matullienka bolesti ste mali?

matullienka
27. mar 2023

@mariamisko ani nie po serklazi som nemohla 24 hodín vstať z postele ale inak nič

jaga18
27. mar 2023

Je to jednoduchý zákrok, v celkovej anesteze. Nič bolestivé ani nepríjemné. Ani vybratie stehu nie je bolestivé ani nepríjemné. Po zákroku trebalo ležať, dávali mi magnezko v infuzii, potom ešte pár dní injekcie. Keby bol dôvod v ďalšom tehotenstve, išla by som opäť.

mariamisko
autor
28. mar 2023

@jaga18 a po porode vas krcok nebol? Myslim napr pri menstruacii alebo nejaky iny problem nebol? Museli ste kludovy rezim dodrziavat? V ktorom tt vam robili serklaz

jaga18
28. mar 2023

@mariamisko mne robili až v 24tt, nakoľko som mala silný zápal stredného ucha, bola som prv s tým v nemocnici a z ORL som hneď šla na gynekologické odd. Žiadne problémy s krckom som nemala ani nemám. To len dookola obviažu, aby sa krčok neskracoval a neotvaral , to nezašiju doslovne, len akoby podviažu, naozaj sa nie je čoho báť. Jediné nepríjemné na celom je tá narkóza. Preto by som šla len v prípade nutnosti.

karla21
28. mar 2023

@mariamisko ahoj, čo viem od kamarátok , tak odmietli šitie a dávali si urrogestan a bolo to lepšie ako tamten zákrok , normálne fungovali , proste im ten hormón chýbal, tak si ho vkladali

jaga18
28. mar 2023

@karla21 utrogestan sa dáva z iného dôvodu, keď sa krcok otvára a skracuje, utogestan už nepomôže, ja som ho brala tiež kvôli predchádzajúcemu MA v 12tt. Určite to nie je náhrada zákroku.