Lekár ma nevyšetril na protilátky aj keď som rh negatív
Ahojte, idem si po radu. Môj lekár ma nevyšetril v 28. a 32. tt na protilátky aj napriek tomu, že som rh negatív. V 12 tt tieto testy spravil a boli negatívne. Pro každej poradni mi bez toho, aby sa pozrel do laboratórnych výsledkov tvrdil, že testy boli robené a že protilátky netvorím, no taká informácia sa na výsledkoch nenachádza (nienje tam kolonka anterytrocity teda NAT). Stretli ste sa s tým niektorá? Je možné to považovať za zanedbanie starostlivoati keď o spomínaný skríning laboratórium nepožiadal? Je možné urobiť testy aj teraz v 36 tt? Lebo mám strach o bábätko - som v 36 tt. Ďakujem
@sense vsade sa uvadza, ze rh negativne matky maju mat poskytnutu specoalnu staroatlivost, aby sa predislo hemolytickej chorobe novorodenca
@sense takisto je normalne, zeprotilatky vyskocia az v neskoršom tyzdni tehotenstva
@miruskakos ok nehadam sa nie som.leksr, skus ineho lekara.... predpokladam ze dieta sa vyvija spravne
@sense ka som to nemyslela v zlom, prepac, ak som sa ta dotkla. To ako sa vyvija babtko mam bohuzial len z jeho slov, ktorym uz neverim.
@patrica8 ano, v utorok idem do nemocnice, len ma to vystrasilo a popravde aj velmi nahnevalo
@miruskakos spytaj sa v nemocnici. Myslim si, ze testy ti mal dat spravit. Ako pises, protilatky sa mozu zacat tvorit aj neskor. Ale nestresuj sa zbytocne. Uvidis, co ti povedia v nemocnici.
a toto je tvoje prve tehotenstvo? Nemala si pred tym ani MA ani ti nerobili amniocentezu ani ziadny iny problem? Pokial je to tak tak by tam nemal byt ziadny problem
@prasiatko30 @le4 ja som po jednom mimoternicovom tehotenstve ktore bolo treba prerusit... Preto mam strach. A na to prerusenie ma posielal ten isty lekar...
A potom prvom tehu ajnked mimomaternicovom ti nepichli injekciu, teraz si nespomeniem.na.nazov
@sara07 Ďakujem za radu, ktorá mi síce v tomto momente vôbec nepomôže, ale čo už 🙂 Doteraz sa javilo všetko v poriadku...
Ja som bola v prvom tehotenstve od 29tt do 31tt v nemocnici - zmeškala som kvôli tomu test na protilátky i ultrazvukový skríning. V nemocnici mi vraveli, že to sa bude riešiť po prepustení v rizikovej poradni. Tam som sa na to zakaždým pýtala a sestrička ma vždy odbila, že netreba. Až niekedy v 37 alebo 38tt som ju presvedčila. Tiež som sa bála, lebo som počas tehotenstva mala problémy s krvácaním, ale našťastie bolo všetko v poriadku.
a prečo by ti mali vyšetrovať protilatky ked otec dieťaťa je Rh negatívny? je to problém ked je Rh pozit, nie negat.
@nina255 otec dieťaťa je rh pozitiv, ja rh negatív... Neviem kde som uviedla opačnú informáciu...
@miruskakos fuha, no mohol ti skontrolovat, ale myslim si, ze babatko bude ok. hoci si mala mimomaternicove, ale vdaka tomu, ze si dostala inj, tvoje telo zrejme nezareagovalo, comu nasvedcuju negativne protilatky na zaciatku tehu. zrejme este nebolo v kontakte s Rh dietata a preto zatial protilatky netvori. prave na tom principe funuje ta inj po potrate, ci po porode.
no zaraza ma, ze si si ju musela vypytat. akoze nechapem preco ti ju nedali automaticky.
@majamat ja dúfam, že je všetko v poriadku, ešte sa chcem poradiť s ďalším lekárom a riešiť to. Lebo nechcem nechať len tak takéto potencionálne zanedbanie starostlivosti... lebo podľa mojich informácií od lekárov je dôvod, pre ktorý už bábätká neumierajú na hemolytickú chorobu, kontrola rh negatívnych matiek. Čo sa v tomto prípade nestalo. A čo je najviac zarážajúce, tak mi klamal, že daný test spraviť dal aj v 28. a 32. týždni, ako by sa mal robiť, hoci tak neurobil. Prečo by ma klamal, že ho urobiť dal, ak by nebol potrebný? A to prečo nedávajú protilátky automaticky je asi komplexný obraz nášho zdravotníctva...
@miruskakos ano, porad sa. niektori lekari vedia robotu odflaknut a nestoji to za to,a by sa babatku nieco stalo. drzim palce.
Ja som tiez rh negatív a manžel je rh pozitív tiez mi počať tehotenstva nic nepichipli ani nic nevyšetrovali, po pôrode som dostala ale injekciu kvôli ďalšiemu tehotenstvu , a tiez som mala raz potrat uz vtedy mi mali ze vraj pichnúť .. ale našťastie potom som otehotnela a všetko bolo v poriadku. Kamarátka bol tiez tak istoto a jej tiez len po pôrode pichli injekciu .
Ak ty uz raz pichli tak podla mojich informácií uz ďalšie netreba mne to tak bolo vysvetlene .

Neviem ci musi sj neskor ked pri prvom teste vysli negativne....
Mne vysli uz pri prvom teste protilatky a potom mi ich kontroloval pri kazdej kontrole rovnako aj dopplera