Lekárka nevedela zmerať nosovú kosť v 12. týždni
Ahojte zienky.Dnes som bola u lekarky.Som 12+3tt.Vraj je vsetko v poriadku.Len nevedela zmerat NB nosovu kost.Vraj to moze byt aj skrz to ze mam hrubu stenu ak si dobre pamatam .Co si o tom myslite prosim,nemate stym skusenosti? Dakujem 🙂
Mne v 12 tt namerali obom ale v 20tt ani v 30tt jedno dvojca nemalo. Ine znaky, naznacujuce downa tam neboli, a trisomy test to tiez nepotvrdil. Dr. Grochal mi povedal, ze uz sa mu to stalo, ze moze z toho byt esteticka vada alebo malilinky nos. Chlapec je uplne v poriadku a ratafak ma riadny aj nosovu kost. Proste bola slabo osifikovana.
@66miska66 no upokojil, lebo na sone nic ine, co by danej diagnoze zodpovedalo nebolo. Dokonca povedal, ze ma prilis peknu tvar na downa. Ale jasne, ze ma pre istotu posielali na genetiku, odber plodovej vody som odmietla a spravili mi ten test. A to som mala stastie v nestasti, ze som ho mala zadarmo, pretoze akurat prebiehal vyskum s dvojickami. Inak pokial ja viem, tak to moze byt, ze v 12tt to este nie je vidiet (tu kosticku).
@66miska66 hlavne pri dvojickach je odber na dva vpichy, miesta menej a boli rozne poprepletani, tak som nechcela riskovat. A potom tu bola otazka, co by som urobila, ak by to bolo pozitivne. Kedze dr. Grochal mi opisal, ako sa priblizne postupuje, ak je jedno zdrave a to druhe sa zena rozhodne, ze nechce, tak to by som nepodstupila za ziadnych okolnosti. Takze jasna bola odpoved, ze by sme si nechali aj chore dietatko, tak naco do toho zbytocne rypat.

@66miska66 hrubá stena znamená nadváha . Máš? Ak áno vtedy zobrazenie je slabsie