icon

Lekárka nevedela zmerať nosovú kosť v 12. týždni

66miska66
30. jan 2018

Ahojte zienky.Dnes som bola u lekarky.Som 12+3tt.Vraj je vsetko v poriadku.Len nevedela zmerat NB nosovu kost.Vraj to moze byt aj skrz to ze mam hrubu stenu ak si dobre pamatam .Co si o tom myslite prosim,nemate stym skusenosti? Dakujem 🙂

maminuska
30. jan 2018

@66miska66 hrubá stena znamená nadváha . Máš? Ak áno vtedy zobrazenie je slabsie

mima86
30. jan 2018

Mne v 12 tt namerali obom ale v 20tt ani v 30tt jedno dvojca nemalo. Ine znaky, naznacujuce downa tam neboli, a trisomy test to tiez nepotvrdil. Dr. Grochal mi povedal, ze uz sa mu to stalo, ze moze z toho byt esteticka vada alebo malilinky nos. Chlapec je uplne v poriadku a ratafak ma riadny aj nosovu kost. Proste bola slabo osifikovana.

66miska66
autor
30. jan 2018

@maminuska Ano ,zial mam nadvahu.
Lekarka ma pozrela potom sonom zo spodu a ani vtedy to nevidela.Dakujem za odpoved 🙂

66miska66
autor
30. jan 2018

@mima86 Gratulujem Vam k zdravm detickam 🙂 Vazne? Takze Vas Dr.Grochal upokojil. Velmi sa bojim.Je to nase prve babo.Brali mi dnes aj krv .Doktorka sa viac ktomu nevyjardila len ze uvidime ako nabuduce .A dakujem za odpoved 😉

mima86
30. jan 2018

@66miska66 no upokojil, lebo na sone nic ine, co by danej diagnoze zodpovedalo nebolo. Dokonca povedal, ze ma prilis peknu tvar na downa. Ale jasne, ze ma pre istotu posielali na genetiku, odber plodovej vody som odmietla a spravili mi ten test. A to som mala stastie v nestasti, ze som ho mala zadarmo, pretoze akurat prebiehal vyskum s dvojickami. Inak pokial ja viem, tak to moze byt, ze v 12tt to este nie je vidiet (tu kosticku).

66miska66
autor
31. jan 2018

@mima86 Ja zatial nic viac neviem,vcera som dostala len knizku.Vzali mi krv.Chapem nechcela si odberom ohrozit babatka vsak ? Tak to veru bolo stastie v nestasti. 🙂 Nase nozickami,rucickami rozhadzovalo.Ano nemusi to byt este 12 tt vidiet myslis ?

dada200
31. jan 2018

@66miska66 ak je väčšia nadváha aj veľmi dobrý a kvalitný ultrazvuk môže ukazovať niektoré merania skreslene, gynekológ ich dobre cez brušný tuk nevidí tak dobre.

66miska66
autor
31. jan 2018

@dada200 Ano? Len nakoniec mi doktorka robila USG klasicky zospodu.Nebolo by to aj vtedy dobre vidno myslis ?

mima86
31. jan 2018

@66miska66 hlavne pri dvojickach je odber na dva vpichy, miesta menej a boli rozne poprepletani, tak som nechcela riskovat. A potom tu bola otazka, co by som urobila, ak by to bolo pozitivne. Kedze dr. Grochal mi opisal, ako sa priblizne postupuje, ak je jedno zdrave a to druhe sa zena rozhodne, ze nechce, tak to by som nepodstupila za ziadnych okolnosti. Takze jasna bola odpoved, ze by sme si nechali aj chore dietatko, tak naco do toho zbytocne rypat.

66miska66
autor
1. feb 2018

@mima86 Samozrejme rozumiem .Uvidime ake pridu vysledky z krvnych testov,a ci sa nabuduce podari zmerat.Ak by boli stale komplikacie objednam sa aj ja panu dr.Grochalovi.