Menšia nosová kostička v 22. týždni

jks27
19. aug 2021

Ahojte, baby,

dnes mi na ultrazvuku opäť doktor povedal, že nosová kostička je menšia, necelých 5mm…aj že bábätko je menšie asi týždeň pozadu…stretli ste sa s tým niektorá?
Na prvom screeningu mi to takisto oznámili, čiže som o tom uz vedela, len som myslela, že či sa to teraz nezlepší. Myslite, že je dôvod na paniku? Zažili ste niektorá niečo podobné?
Okrem toho je všetko inak úplne v poriadku, hlavička, mozog, srdiečko, rúčky, …

Ďakujem za odpovede

miskamicha
19. aug 2021

A ako ti vysli krvne odbery v 1.trinestri a 2.trimestri? Mozno by som zasla za dr.Grochalom do MT, nech to niekto zhodnotí ešte raz. Moje drobatko je tiez necely tyzden pozadu,cakame dievcatko, ale ak ani ty a muz nie ste nejaki velki tak nemozes cakat velke dieta.

jks27
autor
19. aug 2021

@miskamicha prvý screening pozitívny, 1:150, druhý zas negatívny 1:300…ostatne všetko dobre…bola som u Dankovčíka, vraj je to tiež kapacita
A tiež čakáme dievčatko

veronikaa006
19. aug 2021

@jks27 ak chces veľmi vedieť či je v poriadku tak choď na trisomy alebo Nifty test. Neodporúčali ti to?

brezza
19. aug 2021

@jks27 urcite ti tripple vysiel negativny? Myslim, ze 1:300 je uz hranica pozitivity. Odporucam urcite morfologicky ultrazvuk a trisomy testy. Mne vychadzali hodnoty 1:5 pre down. Nastastie morfo bolo v poriadku aj trisomy vysli negativne. Maly sa narodil zdravy. Ale nosovu kosticku mal v poriadku. Aku si mala hodnotu NT?

ejbyk
19. aug 2021

nám tiez dr. Dokonca dr. Grochala (ktorého povazujem tiez za kapacitu) povedal ze ma dcera malu nosovu kosticku.....a všetko bolo v poriadku.....
odporucili ma na odber plodovej vody...neabsolvovala som!

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jks27
autor
19. aug 2021

Dievčatá, nosovú kosticku nameral necelých 5mm, bola prítomná, a áno, tripple testy jasne píšu, screening negatívny, tak ja už neviem…odporucil mi aj amnio, čo určite neabsolvujem a NIFTY, no neviem, bábätko by som si vziať aj tak nenechala, takze asi je to bezpredmetné…zaujíma ma len, či s tým niektorá nemá skúsenosť, že tiež jej vyšla takáto menšia hodnota nošteka, ale bábo sa narodilo zdravucke 🙂

jks27
autor
19. aug 2021

@brezza NT na prvotrimestralnom screeningu bolo v poriadku, 1,6mm

brezza
19. aug 2021

@jks27 tak sa neboj. Pre pokoj sa objednaj este na morfo. Kosticka pritomna je, to je dolezite. A vysledky tych statistickych testov si nevsimaj.

eba7
19. aug 2021

@jks27 Ahoj, ja sice neviem presnu hodnotu, ale pri prvom babatku mi tiez namerali mensiu nosovu kosticku, ale vobec sa to neriesilo (bolo to uplne na spodnej hranici). Dcera sa narodila zdrava s malym nostekom 🙂. Pri druhom dietati doktorka dokonca najprv nevidela vobec nosovu kosticku, nakoniec to uzavrela ako hypoplasticka nosova kosticka, neskor som isla na kontrolne sono a uz tam bola viditelna, na morfologickom utz uz ju ani nemerali (alebo mi aspon nepovedali), ale kedze vsetko bolo v pohode neriesila som to. Takze absolutne nic to nemusi znamenat.

jks27
autor
22. aug 2021

Baby, v papaieorch som tiež našla, že doktor napísal, že bábätko ma aj prenazalny edém, máte skúsenosti?

willy185
22. aug 2021

@jks27 ja ti len napisem moju skusenost,v 14 tt som bola u Grochala a noaovu koaticku nenasiel vobec...inak vsetko ostatne bolo v poriadku...sla som na trisomy a tie dopadli dobre...teraz som v 25 tt a drobec ma na 3D uplne mini nostek 🤗 nosovu kosticku uz nikto neriesil.

lenkazs
26. sep 2021

Ahojte chcem sa podeliť aj s mojou skúsenosťou
V 12 tt mi povedali ze je nepritomna nosova kosticka a vyšli mi aj pozitívne výsledky na DS.
Absolvovala som aj Trisomy testy ktoré vyšli negatívne ale skoro nikto nato neberie ohľad pretože v 20tt na morfologickom mi lekár povedal ze ma malička hypoplasticku nosovu kost a ešte spomenul hypoechogenne črevné kľučky inak všetko ostatné bolo v poriadku .
Teraz keď som už chcela vyskúšať iného lekára a išla som za ním so všetkými výsledkami mi povedal ze kost je hypoplasticka ale inak je všetko v poriadku na prietoky mi povedal ze sú výborné..črevné kľučky povedal ze sú tiež v poriadku
Len do záveru mi napísal ešte aj makroglosiu ale povedal ze to môže byť aj to ze malička takto spinkala iba ...
Tak ja už neviem čo si mám myslieť o tom od 12 tt som v strese ako to celé dopadne 😪..
Tým ze som išla na tRisomy testy som odmietla amnio aj nifty ktoré mi ponúkali po trisomy testoch ...ďakujem za odpoveď

jks27
autor
26. sep 2021

@lenkazs ahoj, a kedy máš termín pôrodu?

lenkazs
26. sep 2021

@jks27 ahoj 27.11 mam termín

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre