icon

Magnerot v tehotenstve: Správne dávkovanie a vedľajšie účinky

Včera o 15:35

Som v 25. tyzdni a mam hrozne krce v lytkach aj brucho mi dost tvrdne. Doktorka mi kazala kupit Magnerot ze je najlepsi. Lenze v lekarni mi povedali ze mam brat aj 6 tabliet denne a v pribalovom letaku pisu tiez dake vysoke davky. Nemali ste z toho daktora hnacky? Bojim sa ci to neni moc pre babetko tolko hovadin do seba tlacit ale tie krce su fakt palka.

lenka098123
Včera o 15:49

@anonym_autor na kŕče v nohách mne oveľa lepšie zabral magnezium bisglycinat - ja som mala značku Verra

mamulienka0
Včera o 16:31

@anonym_autor ja som uzivala 3x denne na tvrdnutie bruška

anonym_9f194c
Včera o 17:47

To nie su vysoke davky, treba sa riadit, kolko CISTEHO horcika obsahuje zlucenina.

Odporúčaná denná dávka čistého (elementárneho) horčíka sa líši v závislosti od veku, pohlavia a fyzickej aktivity, no všeobecne sa odporúča nasledovné množstvo:

Dospelí muži: 400 – 420 mg denne.
Dospelé ženy: 310 – 320 mg denne.
Tehotné ženy: Vyššia potreba, zvyčajne okolo 350 – 400 mg denne.
Deti: Dávka závisí od veku (od cca 80 mg do 400 mg u dospievajúcich).

Dôležité rozdiely:
Pri výbere doplnkov výživy je potrebné rozlišovať medzi celkovou hmotnosťou zlúčeniny (napr. 1000 mg magnézium citrátu) a množstvom čistého (elementárneho) horčíka, ktorý sa reálne vstrebe (napr. 150 mg elementárneho horčíka v tej istej tablete).

Ja som brala a beriem od Gymbeam bisglycinat, 3-4 tobolky.
Obsahuje v 3 tobolkach 225 mg horcika. Neprehana ma z toho.
Magnosolv ma napriklad vela oxidu a z toho mam hnacku.

summer138
Včera o 19:38

@anonym_autor Magnerot sa takto berie,7tbl. u obyčajného Magnezia - modrá krabička je denná max dávka 2000mg - teda 4tbl

marianarem
Včera o 19:44

Z tohto som nikdy nemala hnacky, hoci z inych foriem horcika ano. Tiez som brala aj v tehotenstve.

dixitka
Včera o 20:33

@anonym_autor magnerot nepreháňa a nie je to vysoká dávka. Úplne v pohode si to daj, bábätku to nemá ako ublížiť. Len posledné cca 4 týždne pred termínom treba znížiť dávku alebo aj vysadiť. Ja som brala 3x2 magneroty od 32. do 37. tt kvôli tvrdnutiu brucha, teraz v druhom tehotenstve preferujem magnézium bisglycinát, ale občas aj magnerot si dám pre zmenu 🙂

nikpa
Včera o 21:07

@anonym_autor dávka ktorú ti odporučili v lekárni je počas tehotenstva bežná. Nevymyslaj a daj si ako máš. 6ks Magnerotu denne je bezpečnejsie ako porodiť v 25.tyzdni.

euka210
Dnes o 00:32

@anonym_autor musis doplnit ten nedostatok, preto su take davky. A zavisi od mnozstva v 1 tab...niekde staci 3xd niekde 6tab denne.
Ja som brala skor magneB6.