Mali ste čiastočne odlúpenú placentu?
@zzzzza ak mozem aj ja odpovedat... ja som mala napt. od zaciatku velmi nizko polozenu placentu, tak mozno aj tlak plodu? Neviem... a moja babka mala tiez abrupciu placenty, tak mozno aj genetika v tom ma prsty. Pri prvom synovi som tiez mala nizko ulozenu placentu, ale nerobila vobec problemy. Pri tomto druhom sa vobec netahala hore, pri cisarskom potom zistili, ze ani nemohla, ze bola cela prirastena.
Drzim ti prsty, aby to dobre dopadlo.
Vidno na ultrazvuku alebo na morfologickom ultrazvuku odlupovanie placenty alebo infarkt placenty?
@zzzzza áno, krvácala som v 10tt, 15tt a v 20tt došlo k čiastočnému odlúčeniu/ retroplacentarny hematóm. Porodila som v 40tt 🙂) zistili mi na hematologii vzácne genetické ochorenie, ktoré to spôsobilo. Trvajte na tom, aby hľadali príčinu. Ak ste mladá, zdravá žena,ktorá pred pôrodom nemala žiadne zdravotné problémy. Mnohe sa totiž prejavia až v tehotenstve. Určite zostaňte pozitívna. Bábätko je silné. Treba hlavne kludovy režim, to mne pomohlo. Čas sa vliekol, každý týždeň trval večnosť ale sme tu, obe živé a zdravé 🌸

ano