icon

Mali ste čiastočne odlúpenú placentu?

zzzzza
5. dec 2024
sella38
5. dec 2024

ano

zzzzza
autor
5. dec 2024

@sella38 a ako to dopadlo?

sella38
5. dec 2024

@zzzzza dobre, syn už má 11 rokov 🙂
Ale teda mesiac som bola v nemocnici, mala som potom prísny kľudový režim, mohla som iba na WC a ku chladničke. A v 37tt sa nakoniec odlúčila celá, čiže abrupcia placenty... našťastie som už bola opäť v nemocnici, mala som akútny cisársky.

zzzzza
autor
5. dec 2024

@sella38 a prvýkrát vám to v ktorom tyzdni začalo? Dobre ze ste to dotiahli az do 37 týždňa a malý je zdravý 🙂

sella38
5. dec 2024

@zzzzza v 20tt a do 24tt som bola v nemocnici.
A dakujem 🙂

zzzzza
autor
6. dec 2024

@sella38 a mali ste aj nejakú liečbu?

sella38
6. dec 2024

@zzzzza v nemocnici infúzie na zastavenie krvácania, nejaké injekcie mi pichali denne, doma potom iba ascorutin a magnézium

zuzka649
6. dec 2024

@zzzzza aj ja som mala

zzzzza
autor
6. dec 2024

@zuzka649 a v ktorom tyzdni ako to prebiehalo?

zuzka649
7. dec 2024

@zzzzza začalo to v 20.tt…bábätko zomrelo v 22tt….v ktorom týždni si ty?

zzzzza
autor
7. dec 2024

@zuzka649 17 tt

zzzzza
autor
7. dec 2024

@zuzka649 aj viete co bolo spúšťačom, mali ste nejaké príznaky?

sella38
7. dec 2024

@zzzzza ak mozem aj ja odpovedat... ja som mala napt. od zaciatku velmi nizko polozenu placentu, tak mozno aj tlak plodu? Neviem... a moja babka mala tiez abrupciu placenty, tak mozno aj genetika v tom ma prsty. Pri prvom synovi som tiez mala nizko ulozenu placentu, ale nerobila vobec problemy. Pri tomto druhom sa vobec netahala hore, pri cisarskom potom zistili, ze ani nemohla, ze bola cela prirastena.
Drzim ti prsty, aby to dobre dopadlo.

zzzzza
autor
7. dec 2024

@sella38 ďakujem 🙂

zuzka649
7. dec 2024

@zzzzza placenta sa potom ukázala ako zle vyvinutá a pravdepodobne tym pádom bola aj zle uchytena o stenu maternice

zzzzza
autor
10. dec 2024

Vidno na ultrazvuku alebo na morfologickom ultrazvuku odlupovanie placenty alebo infarkt placenty?

zuzka649
11. dec 2024

@zzzzza áno vidno oboje

martinakb85
19. dec 2024

@zzzzza áno, krvácala som v 10tt, 15tt a v 20tt došlo k čiastočnému odlúčeniu/ retroplacentarny hematóm. Porodila som v 40tt 🙂) zistili mi na hematologii vzácne genetické ochorenie, ktoré to spôsobilo. Trvajte na tom, aby hľadali príčinu. Ak ste mladá, zdravá žena,ktorá pred pôrodom nemala žiadne zdravotné problémy. Mnohe sa totiž prejavia až v tehotenstve. Určite zostaňte pozitívna. Bábätko je silné. Treba hlavne kludovy režim, to mne pomohlo. Čas sa vliekol, každý týždeň trval večnosť ale sme tu, obe živé a zdravé 🌸