Mali ste hematómy v prvom trimestri?
Ahojte.Prestudovala som celeho konika ale potr.viacej informacii lebo zosaliem uz. Som v 9tt a od 6 tt mam problemy s hematomamy. Bola som aj tyzden hospitaluzovana z nemocnice som odchdzala s jednym 1x0,8cm. Po tyzdni lezania som isla na kontr.uvz do centra a tam my povedali ze mam hematom 2x3 a 1x4 jeden je pod a jeden nad babetkom. Som z toho v soku. Aky priebeh ste mali vy? Ako to dopadlo? V ktorom tt sa vam vymizol? Spinili ste pri tom? Ake lieky ste brali? Dakujem za odpovede.
Ahoj, aj ja som mala v maternici v prvom trimestri popri bábetku aj krvnú zrazeninu. ☹ Brala som duphaston na podporu tehotenstva. Nejaký ten mesiac som špinila a mala prísny kľud na lôžku, vstávala som len do sprchy a na toaletu. Ten je potrebné nutne dodržať! Lekár mi vysvetlil, že by s krvnou zrazeninou mohol byť vylúčený aj plod. Tak som bola vééľmi disciplinovaná. Ležala a ležala. Potom sa tá krvná zrazenina vstrebala. 🙂 🙂 🙂 A narodila sa Anička. 😀 😀 😀 Som kresťanka, tak sme sa vééľa modlili a prosili Boha, aby dal milosť a bábätko bolo donosené. Vypočul. On je Pánom nad životom. 🙂 🙂 🙂
ja som mala 1 hematom, uz presne neviem aky velky. Zo zaciatku som spinila potom krvacala. V nemocnici som si polezala 3 a pol tyzdna. Pichali mi dicinon proti krvacaniu, nasadili ascorutin, dufaston a magne B6. Tiez som brala aj femibion a fragmin kvoli zrazanlivosti krvi. Dokonca zo mna vysla taka krvna zrazenina (zlakla som sa, nastastie usg ukazal, ze babätko je stale v brusku). Vsetko sa to zastavilo okolo 12 tyzdna, pravdepodobne sa hematom vstrebal. Poznam dalsie zienky, ktore pekne donosili zdrave babätka aj ked mali hematomy (zalezi kde su a ci neohrozuju babätko). A ako pise igiana dolezity je klud. Ja som mala nariadeny prisny kludovy rezim, ziadna namaha, schody. Starali sa o mna ako v bavlnke doma. A podarilo sa a doma mi beha male torpedo 🙂 Tak drzim palce.
Ja som krvácala do 5 mesiaca velmi silno, lezala som v nenocnici 2 krat, vsetko sa to vyplavilo takze nebol uz ziadny problem. Rodila som spontanne bez problemov a bolesti. Po porode som isla na MR vysetrenie a uz tam nebolo nic.Takze sa neboj niekedy to zeny ani netusili a boli hlavne v klude 🙂
Ahoj leni 81. ja som bola tehotna v 12/2011a mala som hematom tiež od 6tt. vtedy som začala špiniť a potom som žacala slabo krvacať a mala som maly gestacny vak ci ako sa to vola (buduca placenta). tak som bola hospitalizovana na 7 dni a potom ma prepustili lebo mi krvacanie prestalo tak som si vydychla že konečne všetko bude OK. sla som k mojmu gynekologovi s prepušťacou spravou a na vysetrenie on mi povedal ze hematom tam stale je ale može sa vstrebať len mam ležat a max mam ist na wc a opat do postele a moja fazulka v brušku mala 11mm. všetko som robila tak ako mi povedal brala som dycinone a duphaston. tak som šla na kontrolu v 9tt plna nadšenia že nekrvacam že konečne uvidim moju fazulku. fazulka vyrastla na 18 mm ale bohužial akcia nebola a hematom bol stale taky isty velky ako bol... ciže som prekonala missed abort. najsmutnejšia sprava v mojom zivote. ale poznam 3 dievčence ktore mali hematom cele tehotenstvo a teraz im doma behaju nezbednici 🙂 treba verit a byt psychicky pozitívna a vela oddychovat a malo by to byt OK držim palce aby to vsetko dobre dopadlo 🙂
ja som to mala tiež .Mala som až tri tie hematóny. Špinila som dosť a užívala som utrogestan dopošvy až 12 tabletiek za deň teraz som v 37 tt na štedrý deň mám termín vraj 🙂 . Keď som začala brať utorgestan tak to špinenie mi vymizlo asi do dvoch týždňov.
ja som mala v prvom trimes. hematóm 2x4 cm. Ležala som v nemocnici (krvácala som strašne, ako voda z vodovodu) Do 5 mesiaca 4x za deň Duphaston a kľudový režim. Hematóm sa z časti vstrebal a zvyšok vyplavil. (trvalo to cca 3 týždne) O týždeň mám termín pôrodu🙂 Netreba sa stresovať ale hlavne musíš odpočívať. Nebezpečenstvo hematómu je v tom , že prúd krvy môže plod vyplaviť. Čím je plod väčší, tým je menšie riziko. Všetko dobre dopadne, neboj 😉

ahoj, aj ja mavam v tehotenstve hematomy. Dolezite je mat kludovy rezim hlavne dovtedy, kym sa riadne nevytvori placenta. Mavala som krvacanie striedavo so spinenim. Hematom mi nikdy uplne nezmizol, spinila som dost dlho, cim bolo babatko vacsie, tym som bola kludnejsia.. Brala som duphaston, utrogestan, femibion, pichala si fraxiparin. Ak by si aj v neskorsom stadiu krvacala, bolo by dobre lezat a byt pod castejsim lekarskym dohladom. Snaz sa verit, ze to zvladnes, nestresuj sa, stres velmi skodi tehotenstvu, moze byt spustacom predcasneho porodu.