Malo pohybov v 38. týždni tehotenstva
Je to normálne? Ak cez deň nepociťujem vela pohybov? Na uktrazvukoch vždy všetko ok.. no niekedy mám stavy . Citam že by ma mal kopať aspoň 10x po 2 hodinách
Boli sme teraz vo štvrtok na kontrole a všetko ok. Druhu poradňu mame v utorok ..
Ak necítiš naozaj žiadne pohyby niekoľko hodín nie je to v poriadku, môžeš skúsiť sladké, kávu, teplú alebo studenú sprchu, chôdzu po schodoch, zmenu polohy… ak stále nič a nemáš doma napr. Angelsounds ja by som išla na pohotovosť. Samozrejme by som nestresovala, ale ak sa ti začne zdať, že je pridlho kľud, vtedy by som sa začala na pár hodín poctivo sledovať… ja som takto skončila v nemocnici. Ja som prišla včas, kamarátka žiaľ nie…
Vôbec sa nestresuj, mám to presne tak isto , som 38+2 a už to je takto niekoľko týždňov. Hlavne ak aj ty náhodou niečo robíš počas dňa, niekedy to ani nevnímaš, skús si len tak ľahnúť občas počas dňa a skús sa sústrediť na bábätko, uvidíš, že sa pomrví 🙂
@nikiki29 no vždy keď si to nejako zacnem uvedomovať a myslieť na to, tak ma začne kopať, mrvit
@masandra ďakujem 🙂
To uz som ani ja casto necitila a vzdy sa stresovala do dalsej poradne 😅 po ktorej som bola den -dva v pohode a potom zase stresy 😅
Ak bolo na kontrole vsetko ok, tak je mozne, ze proste bude kludnejsia povaha. Moj naozaj aky bol v bruchu tak taky je dodnes. Aj mama to hovorila o mne a sestre.
Ak je to dlhodoby a bezny stav, nie ze doteraz kopalo viac a zrazu dnes menej, tak je to v poriadku. Ak by nastala nahla vyrazna zmena (ci menej ci viac), tak treba ist na pohotovost.
Ak he to bežný stav a vždy to tak bolo, tak je všetko ok. Ale ak cítiš menej pohybov ako predtým, tak to v poriadku nie je. Hlavne ak sa zastavíš, sústredíš na tie pohyby a aj tak nič necítiš.
Typ pohybov sa môže zmeniť (otáčanie namiesto kopania napr) ale počet by sa znížiť nemal. Mne sa to stalo, výrazne sa znížil počet pohybov, išla som do nemocnice na pohotovosť a povedali mi, že malý musí ísť okamžite von a prišla som prakticky za 5 minút 12. A teda radšej sa ísť raz dať zbytočne skontrolovať ako by sa niečo malo stať. Držím palce zo všetkým 😊
U mňa vždy na kontrole všetko ok, prietoky, ctg, veľkosť... Sára ždy bola kludnejsia, nejako extrémne sa nehybala. Piatok poradňa, všetko ok. V stredu bez pohybov, už bola mŕtva. Šla som, po tom, ako som si uvedomila, že sa pár hodín nehýbe. Resp. cítila som ten deň prevaľovanie, ale nie ďubance. Netušila som, že prevaľovanie citit aj keď je už dieťa mrtve. Len vďaka tomu, že som predtým na koňovi čítala rôzne príbehy, že teda radšej hneď idem, pre istotu. Preto to sem píšem, nie aby som niekoho strašila 🙂 . Ak sa ti zdá, že sa hýbe menej, určite na to upozorni. Doktori sami to nikdy neriešili na poradniach, nepýtali sa, ako sa hýbe, koľko a podobne.
@any_soj to ma veľmi mrzi.. ❤️🩹
Sestra to isté teraz, nejako zmenou času a jarným biorytmom má to iné ako v prvom tehotenstve. Našťastie ultrazvuk OK.

Tak ku koncu uz nemaju tolko miesta na pohyb, ale asi by som to dala skontrolovat