Prvé pohyby v 20. týždni

janusik7
28. nov 2022

Ahojte dievcata, je tu vela diskusii, ale vsetko uz starsieho datumu, tak mozno najdem niekoho, kto je teraz v podobnej situacii a preziva podobne.
Som v 20tt a poslednych par dni pocitujem asi prve pohyby. je to ale take nekonzistentne, bez nejakej pravidelnosti, tak len premyslam ci je to tak normalne 🙂 Predsa len v prvom tehotenstve clovek nevie co cakat.
Prve dva dni ako som zacala pocitovat taku rybku v bruchu to bolo hlavne vecer a bolo to aj par minut vkuse. Ale akoby to ustalo a teraz skor citim, ze ked si dam ruky na brucho a som vecer vklude, tak citim taku malicku vlnku parkrat, alebo ked lezim na chrbte dlhsie. Ale tie pohyby sa nezosilnuju, skor mam pocit ze su slabsie ako, ked som ich ucitila prvykrat. Cez den ich vela nie je, niekedy nic. Asi aj zalezi, ako som velmi zaneprazdnena cez den. A pohyby skor citim az tak dole v podbrusku ako zacina ochlpenie. Je to normalne, ze na zaciatku to nie je nejake intenzivne? Viem, ze vsetko je aj invidualne. Ja napriklad nemam este skoro ziadne brusko, tak fakt neviem podla coho sa niekedy orientovat 🙂 Dakujem 🙂

dixitka
28. nov 2022

Je to ok, ja to mám veľmi podobné 😊 tiež som v 20 tt a tie pohyby sú jemnulinké, iba sem-tam, najmä večer, keď si ľahnem a sústredím sa na to. A prvé pohyby som cítila len pred 4 dňami, kedy to bolo aj najsilnejšie, resp. zacítila som jeden výraznejší pohyb (asi sa bábo nejako celé pretočilo) a potom už len slabé ťuk ťuk 😁 inak záleží aj na tom, kde máš placentu - ak vpredu (ako ja), vtedy sú tie pohyby tiež slabšie cítiť. časom to určite zosilnie

janusik7
autor
28. nov 2022

@dixitka dakujem za odpoved. Ja som prvykrat citila v stredu minuly tyzden, takze mame to podobne 🙂 aj u mna je to take ze sa musim velmi dobre sustredit. Trosku ma len vystrasilo, ze ked to zacalo, tak dva dni to bolo naozaj ze som to vnimala pekne ale teraz to akoby zoslablo. Ozve sa kazdy den kde tu malou bublinkou, tak dufam ze to je v poriadku. Poradnu mam az o dva tyzdne.

malacibulka
28. nov 2022

Som v 21 tyzdni a pohyby som citila mozno raz alebo dvakrat, aj to pred mnohymi dnami. Tot, placenta vpredu. Mam doppler masinku tak nestresujem. Raz za tyzden na minutu pochodim po bruchu (manzel uz vie presne kam na brucho prilozit mikrofon), popocuvam par sekund a hotovo.

janusik7
autor
28. nov 2022

@malacibulka ja mam placentu vzadu tak som cakala ze to bude intenzivnejsie ale co citam tak vsade pisu ze na zaciatku to ziadne kopance nie su a zalezi aj od polohy babatka. Mas angelsound?

patrixxx23
28. nov 2022

@janusik7 ahoj,ja som 17+5 a uz asi 4 dni citim pohyby,daju sa aj vidiet 😁 a ano,mrvi sa dost dole aj,tam kde je ochlpenie,som sa az zlakla,ze co robi tam tak dole 😀 ale doktorka mi pisala,ze je to normalne 🙂

malacibulka
29. nov 2022

@janusik7 netusim ako sa to vola, "zdedila som" po sestre

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre