Mám hraničné hodnoty na toxoplazmózu
Ahojte. V prvom trimestri som mala negatívne výsledky na toxoplazmózu. Teraz končím 25tt a volala mi doktorka, že okrem toho že som mierne chudokrvná, mi z tohtotýždňových odberov mi vyšli hraničné hodnoty na toxo a musíme testy zopakovať. Stretol sa s týmto už niekto prosím ? Ak by som sa v posledných týždňoch nakazila, neukázalo by rovno akútnu formu ? Trochu som z toho zmätená, keďže v prvom trimestri to bolo negatívne. :(
@tinqua uplne ich chapem, ja sa rozculujem nad tym, ked je jasne napisane, ze ma tehotna zena IgG protilatky zvysene, tj prekonana infekcia ktovie kedy, mozno pred rokmi, a my ideme dieta vysetrovat od hlavy po paty 🤦🏻♀️ ach… v poslednom case celkom dost mamiciek byva s pozit toxo, ani o tom netusia
Zatiaľ ma neposlala na infekčné, ešte k nej idem v piatok. Len to ma trochu zneistilo, že v prvom trimestri bolo všetko negatívne a teraz je zrazu niečo hraničné, ešte neviem ktorá hodnota, snáď teda tie protilátky 🤷🏻♀️ alebo je bežné, že tie hodnoty skáču hore dole ? 😀
Tak si odpovedz na otázky...jedla si od poslednej kontroly surové alebo nedostatočne tepelne upravené mäso, neumytú zeleninu a ovocie? Mala si kontakt s mačacími výkalmi...toxoplazmóza sa môže preniesť pri práci v záhrade alebo pri hre v pieskovisku ak ti tam chodia kakať mačky od susedov...

Pravdepodobne to bude prekonaná toxoplazmoza...tiez ma prehnal doktor na infekcne a tam zurili ze uz toho maju plne zuby, ze nech sa naucia gynekologovia čítať tie vysledky. Chod a neboj sa.