Mám Ísť k zubárke v 6. týždni tehotenstva?

mamusa34
21. jan 2021

Ahojte aj keď gynekológ mi povedal že bez problémov môžem ísť si opraviť zub ..no ja nejak niesom stotožnená že či mám ísť a ešte k tomu že zubárka je po covide..aj sestrička. 🤷Zanedbať tu dieru lebo mi vypadla blomba alebo počkať ešte kím to nebolí a ísť neskôr. Ja viem mala by som mať svoj rozum ale váham. Neviem sa rozhodnúť.

sense
21. jan 2021

Ja by som šla radšej teraz ako neskôr keď už zub bude bolieť a budeš v o vyššom štádiu tehu, ale to som ja

mamusa34
autor
21. jan 2021

@sense no to si aj ja začínam tak uvedomovať že neskôr len kôli tomu že začiatok

veronikaszabova
21. jan 2021

@mamusa34 sla by som teraz.

martaturi
21. jan 2021

@mamusa34 ja som bola na oprave zubu tiež počas tehotestva. Moja zubárka mi odporučila v 2 trimestri pretože je to vraj najbezpečnejšie. Normálne mi dala aj lokálne umrtvenie a všetko bolo v poriadku 🙂 lepšie takto ako dostať zápal a mať problémy.

milanija
21. jan 2021

@mamusa34 na prehliadku musíš ísť v tehotenstve 2x. V prvom trimestri a v treťom trimestri ( ja to mám dokonca aj tehotenskej knižke). Ale v prvom trimestri sa zúbky robiť nemajú, takže ti urobí prehliadku a objednáš sa na druhý trimestrer. Teda ak to nie je akutnejsi stav, ktorý neznesie odklad

gabika4
21. jan 2021

@milanija nie každý, ja som nemusela ísť k zubárke, nemala som to v tehotenskej knižke a zubár to odo mňa ani nepýtal....a som rada, že som to nemusela absolvovať, keďže sa mi často stávalo, že od bolesti som dostala migrény....a teraz si ani neviem predstaviť 2x absolvovať zubára, keďže je to teraz rizikové vzhľadom na danú situáciu...
@mamusa34 ak ťa to nebolí, ja by som skúsila počkať na druhý trimester a dopredu sa už objednala...

bona1393
21. jan 2021

@mamusa34 skús zavolať zubárovi ako postupovať. Ale určite by nebolo dobré dostať infekciu počas tehu. Tak ti tam možno dá zatial dočasnú výplň ktorá zabráni infekcii a riešiť to bude až v druhom trimestri.

milanija
21. jan 2021

@gabika4 no ja som to preberala s gynekológom aj zubárom a obaja ma to dôrazne upozorňovali, že je to v tehotenstve potrebné. Samozrejme všetko je dobrovoľné, ty si nemusíš dať v poradni vraj ani urobiť test na cukrovku. Ale je to na každej žene.

gabika4
21. jan 2021

@milanija viem, že niektorí lekári si vyžadujú aj pečiatky zo zubárskych prehliadok...ale môj mi nič nepovedal a ani som o tom nevedela 😀 a ak si dávaš pravidelne skontrolovať zuby, tak si myslím že tých 9-10 mesiacov neísť k zubárke nie je nič strašné, ja chodím i 2x ročne...samozrejme musíš mať aj dostatok vitamínov a dostatočnú výživu, aby bábätko neuberalo napr. zubom...ak by nebol covid, tak je to ok i 100x tam ísť, ale v tejto situácii je každá návšteva ambulancie veľké riziko a aj komplikované, keďže viacerí vyžadujú covid test...samozrejme ak je problém, treba to riešiť i s gynekologom i so zubárom aspoň telefonicky sa informovať...áno, môžeš odmietnúť test na cukrovku, niektoré krajiny to ani nerobia...ja som neodmietla a vyšla mi tehotenská cukrovka na hrane...a s tým by som to neporovnávala, lebo moja cukrovka mi dala zabrať, dodržiava som striktne dietu, žiaden cukor som do seba nedala v nijakej forme a sacharidy som mala presne nastavené, aj tak som dostala na konci tehotenstva preeklampsiu a skončila som v nemocnici na vyvolávačke a dcérka sa narodila o tri týždne skôr...treba všetko konzultovať s lekárom,...inak ani trisomy testy nie sú povinné a môžeš ich odmietnuť a každá matka si ich dáva robiť...aspoň nepoznám nijakú, čo si ich nedala robiť...

maryah
21. jan 2021

Ja by som išla a aj som bola na začiatku tehotenstva... Keď ti to prerastie do veľkého kazu, zapáli sa ti, zväčší, tak ti bude problém... Utekaj, nič sa ti nemoze stať...

mamusa34
autor
21. jan 2021

@milanija no lenže ešte nemám teho knižku až i 2tyzdne

renatka1985
21. jan 2021

ja som si prave ako tehotna teraz konecne nasla cas na zubara. Nechala som si spravit kazy, jednu korunku a caka ma este dentalka a bielenie. dnes uz je aj umrtvenie bezpecne, ja vsak nastastie vrtacky zvladam bez. Nemas dovod na obavy, naopak, ak by ta pocas teho prepadla silna bolest ci nebodaj zapal tak to uz je pruser - a predist tomu mozes prave prevenciou.

desore
21. jan 2021

@mamusa34 Ved je to iba vypadnuta plomba. Pekne chodte, budete mat aspon 1.prehliadku za sebou.

andy1985
21. jan 2021

@mamusa34 tiež mám 6. Týždeň a musela som ísť k zubárovi lebo som mala zápal a teraz mi to čistí a musela mi dať antibiotiká. Bude mi to teraz ťahať lebo to musí ísť von.

mamusa34
autor
21. jan 2021

@andy1985 😒aj so zubami juj

lucinka1988
21. jan 2021

@milanija to nie je vôbec povinnosť, ale možnosť! Mňa napr cely prvý trimester napinalo, čiže som nikam nešla, išla som až teraz pár týždňov pred pôrodom a keď som sa pytala, či mám prísť tento rok ešte raz, lebo teoreticky by som na to mala nárok, povedala mi, že nie, nakoľko je všetko v poriadku. Bez ohľadu na to, na mieste autorky by som si zuby určite dala spraviť- nevidim dôvod, prečo nie..

bobuema
20. mar 2021

@mamusa34 ahoj ja som bola u zubára asi v 4-5tt urobil mi malý kaz.. teraz čítam či sa má alebo nemá chodiť v 1.trimestri.Momentalne som 8tt a v utorok som sa objednala k zubárovi,lebo sa mi odlomila plomba na prednom dolnom zube a kyve sa mi to a bojim sa, že mi to vypadne alebo prehltnem.A teraz rozmýšľam,či je to potrebný zákrok alebo nie..Ale blíži sa veľká noc.. Takže asi radšej poriešiť také veci či?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre