icon

Mám ísť na hematologické vyšetrenie počas tehotenstva?

okm221
4. mar 2025

Hematologické vyšetrenie po potrate, no stihla som otehotnieť, čo teraz
Po poslednom potrate som bola na vyšetrení u endokrinologa, to bolo vše v poriadku, som objednaná na hematologiu a to teraz 6.3. Problém je to ale ze som medzitým stihla už otehotnieť (keďže na hematologiu som čakala dlho na termín). Bola som u svojej gyn a ta mi povedala ze si mam termín na hemato nechať pre istotu, ale testy co sa robia po potrate sa nemôžu robiť cez tehu, že uvidíme... No chcela som jej volať v pondelok co teda s hematologiu, no zistila som, že ma dovolenku, nik nedvíha a neodpisuje na maily.. Takže teraz neviem ci mam ísť alebo nie na to vyšetrenie... (dr mi v 5tt brala aj krv na rozbor tam bolo vše ok)...
Volala som na hematologiu kde som objednaná a nedvíhaju telefón.
Viete mi poradiť čo ste boli v podobnej situácii ze ste mali ísť na vyšetrenia po potrate ale medzitým ste otehotneli absolvovali ste to tak či tak ci nie? (aktuálne som v 7tt)
Dakujem

mmoonna
4. mar 2025

@okm221 ja by som na hematologiu išla. Však jej po čo ideš,že si tehotná a Mudr. povie,či niečo treba

krasneleto
4. mar 2025

@okm221 samozrejme ze na tie testy chod.. neviem kto ti povedal tuto info, ze v tehotenstve sa mutacie nevysetruju... ked mas napriklad poruchu zrazanlivosti, musis pichat... atd . je to len jeden odber krvi a tehotestvo nie je prekazda v testoch na mutacie

nika_val
4. mar 2025

Ja ked som bola na hematologii po potrate tak aj keď som si pri objednávaní termínu zadávala že kvôli tomu tam idem, keď som prišla tak nanovo všetky papiere vypísať a aj tak sa pýtali že prečo som vlastne tam. Takže keď prídeš na odber tak vysvetliš situáciu a oni už budú vedieť aké odbery urobiť.
Aj počas tehu sa dá ísť na nejaké špeciálne hemato vyšetrenie takže kľudne tam choď 🙂

okm221
autor
4. mar 2025

@krasneleto
@nika_val ďakujem baby za info, skúsim ja ešte prevolavat a ak sa tam dnes nedovolam tak pôjdem, ďakujem

krasneleto
4. mar 2025

@nika_val mna sa vo dverach spytali co tam robim... :D ze tieto testy sa vykonavaju po 2 potratoch... tak sa pytam, ci mam este raz potratit aby mi niekto vysetril krv a mohla som napriklad s kludnym svedomim donosit dieta , ked budem pichat na zrazanie krvi napriklad od zaciatku.. tak potom uz mudra nebola... ja osobne by som tieto testy nakazala kazdej tehotnej... ked pocuvam pribehy so smutnym koncom, ktory vobec byt nemusel, stacilo by vediet o chybe zrazania, tak je mi do placu z tohto pristupu

sofia1979
4. mar 2025

@okm221 a hematologiu ti odporučili skrz potratu? A jedného? Ja by som isto šla ak by bol nejaký problém hneď trebárs možno na ordinuje fraxik, aby nedochádzalo k potratom. Ale vôbec to nemusí samozrejme byť tvoj prípad. Čiže držím moc palce a šťastné tehu želám.

okm221
autor
4. mar 2025

@sofia1979 ano moja dr posiela zakaždým, mam dve deti a tretie som potratila, tak ma poslala. A nebolo by už neskoro aj keby niečo zistili? Keď už som ten 7tt

okm221
autor
4. mar 2025

@krasneleto mňa hneď po jednom poslala dr, bola som sa objednávať osobne a sestrička bola veľmi milá aj keď vedela dôvod, takže verím, že to bude ok. Len škoda ze ten termín bol skoro o 3 mesiace..
Celkom sa bojím aby to nebolo už neskoro keď som už 7tt a ideál je to riešiť hneď po 2 čiarkach

krasneleto
4. mar 2025

@okm221 pozri, ty nemusis mat vobec ziadne mutacie ani ziaden problem... vysetrit sa chod..

nika_val
4. mar 2025

@krasneleto ja som to mala presne rovnako
Keď som sa svojej gynekológičky po potrate spýtala že aké vyšetrenia mám podstúpiť alebo čo teraz tak na mňa len pozerala s vetou "veď to bol iba jeden potrat, vyšetrenia sa robia až po 3 a viac." Ja som taká obarená od nej išla a o týždeň som rovno brala kartu k novej gyn ktorá hneď automaticky poslala na hemato, genetiku, hormonálny profil bez akejkoľvek poznámky
Našťastie na hemato som mala dobrú sestričku ale doktorka sa tiež spýtala že "to iba jeden potrat bol a poslali vás sem?"
To už som bola pripravená na také nieco a tiež som jej povedala
Niekedy nerozumiem ako môže lekár tak nevhodnú vetu povedať ešte aj žene čo je totálne v šoku z toho čo si prežila

okm221
autor
4. mar 2025

@krasneleto jasne ďakujem, aspoň som sa utvrdila

nika_val
4. mar 2025

@okm221 hlavne sa neboj a nestresuj
Ja som teraz aktuálne tehotná (prvé po tom potrate) a tiež som sa bála veľmi, a keď sa u mňa objavilo znovu špinenie tak som panikárila čo bolo ešte horšie lebo mi to spôsobilo kŕče
Ale dr nasadila hneď lieky progesterón..
Myslím si že ťa bude dr o niečo viac sledovať teraz takže snaž sa zachovať kľud vo všetkom to je základ teraz 🙂

krasneleto
4. mar 2025

@nika_val ja som kukala ako v kine, ze what? ok potratim este raz a vratim sa, bude to ok? otras

okm221
autor
4. mar 2025

@nika_val mam nasadený utrogestan aj ja, pravda ze ma takéto situácie dosť stresujú 😂 nemám rada vybavovačky po doktoroch

aandrea9
4. mar 2025

@okm221 veď chod na tu hematologiu, určite ti povedia postup. Lepšie ako neísť.

nika_val
4. mar 2025

@krasneleto mňa ani nevyšetrila poriadne po kyrete
Bola som u nej 3 dni po zákroku a povedala že to je všetko vidíme sa o rok na preventívke
Nová gyn sa má zase pýtala že mi chýba papier z vyšetrenia po prvej menštruácii po kyrete...vravím jej že som na takom vyšetrení nebola, nikto mi nekázal ani nič nepovedal
Tak tiež len krútila hlavou...
@okm221 presne ten mám nasadený aj ja od 6tt ho mám a teraz som aktuálne v 15tt a stále si ho mám dávať
Ja som tiež strašný stresák ale snažím sa to naozaj obmedziť na minimum lebo viem že mi to nerobí dobre hlavne teraz akonáhle mám trochu viac stresu hneď mám kŕče takže snažím sa byť úplne v kľude 🙂

okm221
autor
4. mar 2025

Tak som sa konečne dovolala a sestrička bola veľmi milá, že nič za to nedám keď prídem, spravia parametre, ktoré sa spraviť dajú, podebatujem s doktorkou a uvidí sa 🙂

nika_val
4. mar 2025

@okm221 inak nejdeš náhodou k dr Drakulovej ?
Podľa toho čo píšeš že ťažko dovolať sa, termín o 3 mesiace to sedí
Ja som bola u nej preto sa pýtam 🙂

okm221
autor
4. mar 2025

@nika_val nie, idem vraj rovno ku primarke Lorencikovej

ronie338
4. mar 2025

Ja idem po druhom teraz na hematologiu, genetiku čakám vysledky ale tu mam širokú robenu z iného dôvodu, teraz ma poslal po druhom potrate, prvé bolo v 6tt druhý v 11tt. Bom som aj na kontrole v 8tt všetko v poriadku v 6tt na onkogynekologii tam tiež všetko v poriadku. A prvého syna mam dome bez akýchkoľvek komplikácií. Doktor ma vyšetril po prvom aj druhom, vzdy mi všetko vysvetlil. Mala som po prvom nasadený ascorutin a magnézium zvýšené dávky a aj tak. Po prvom sa ma pýtal ci chcem ísť na hematologiu, alebo nejaké vyšetrenie dá mi papiere nie je problém ale zvykne až po dvoch potratoch posielať. Ja kým som bola 3 mesiace po prvom som otehotnela opäť čiže sme to neriešili krv som mala v poriadku uňho

any_soj
4. mar 2025

@okm221 sú vyšetrenia na hemato, ktoré sa nedajú robiť v tehotenstve, lebo nevyjde objektívny výsledok. Ale niektoré sa dajú. Okrem toho aj neobjektívne výsledok môže niečo napovedať. Ja som tiež mala ako ty. Šla som.

okm221
autor
6. mar 2025

@nika_val už mám po, samozrejme prve co bolo,, že to je len jeden potrat načo posielajú ti gynekológovia... Mate dve deti a potrat tak zbytočne ale urobím vám co sa dá aj keď to môže byť skreslené... Ale bola som aspoň mam čisté svedomie

nika_val
6. mar 2025

@okm221 ako ja rozumiem že oni sú maximálne odosobnení od toho emocionálneho hľadiska čo sa týka týchto veci ale mohli byť aspoň brať ohľad na tie mamičky ktoré to emočne ešte dlho prežívajú v sebe. A to je to čo ma štve, že neberú ohľad v tom čo povedia.
Ale spravila si dobre že si išla 🙂