Mám menej plodovej vody. Ako mi budú robiť cisársky rez?
Mam Menej plodovej vody pomaličky sa straca no neviem ako môže nastať cisársky rez????? Má stým niektorá skúsenosti????
Ta uspia, rozrezu a zasiju. A nemusi to byt hned sekcia. Spytaj sa dr.
@n0mi Cisarskemu rezu se latinsky rika sectio, neboli sekcia, je to tedy to stejne
@timejka020 cisarsky rez se dela bud v celkove anestezii, kdy zenu uspi, to se dela vetsinou pri akutni sekci, casteji se pouziva lokalni anestezie - spinalni, kdy se umrtvujici latka zavede do paterniho kanalu a zena je umrtvena od pasu dolu, neciti bolest, ale vse vnima, je to tak setrnejsi pro matku i dite, cely zakrok trva tak 45-60 minut, ja jsem tak rodila a da se to vydrzet, horsi uz bylo druhy den vstavat, ta rana je potom dost bolestiva, nestresuj se urcite bude vse v poradku 🙂
@timejka020 CR "nenastane". Rozhodne o nom lekar ak bude potrebny. Ostatne ti tu uz bolo napisane.
Mne robili akutny CR az ked mi odtiekla voda a bolo to v pohode
Ja som mala pri obidvoch detičkách málo plodovej vody. Oligohydramnion, aleto tak nejako sa to volá.
Musela som rodiť z tohto dôvodu skôr, nedonosila som detičky do 40 tt.
Odrodila som v 38 tt ale prirodzene, a obidve detičky boli zdravé a krásne. To, že máš menej plodovej vody neznamená, že budeš musieť rodiť cisárskym. Je to len predzvesť toho, že dieťatko nemá v brušku také podmienky ako by malo mať a preto musí ísť von skôr. Ako to už určí lekár.
Tak zajtra rano vyvolajú pôrod 😍 dúfam že všetko dopadne dobre a babo bude zdravé veľmi sa teším a zároveň mám aj strach ako to bude prebiehať ale to je uz jedno keď si pomyslím že už konečne bude 🚼🚼🚼pri mňe neviem to ani opísať
@timejka020 a preco tak skoro?
Tak neviem či je to skoro 37tt zajtra či už ani neviem v kolkatom týždni som na poradní hovoril 36tt a tu že 36+ 7 to bolo vo štvrtok tak meviem vôbec sa do toho nerozumiem......a hlavný dôvod je mam málo plodovej vody tak to dáme tak 😉

nechapem slovnemu spojeniu..ako moze nastat cisarsky rez...cisarsky rez sa je vlastne operacia