Mám nadváhu a bojím sa, či donosím bábätko
Ahojte baby stala sa mi taká vec že po dlhoročnom snažení sme s Manželom upustili od toho že príde ku nám Bábätko. Rapídne som priberala a úplne sa zanedbala psychika išla dole. Začala som cvičiť žiť zdravšie vypla som od všetkého a venovala sa sebe no schudla som 12, 5kg ale ešte som mala cieľ plus 30kg jedného dňa presne pred 16 dňami som si spravila test a tam dve čiarky neverila som tak som kúpila digi test a tam bum tehotná aj tak som neverila spravila som ďalšie 6 obyčajne a tam koľajnice.. Som šťastná aj manžel ale ja mam strach či ho do nosím zdravé kedze mam nadváhu u lekára som ešte nebola chcem počkať kým budem aspoň 10tt baby prosím ste tu také ktoré majú dosť veľkú nadváhu a všetko bolo v pohode? Ďakujem
@kaja871 ahojky. Ja som otehotnela pri vahe 112 rodila 120. Hambila som sa a moja lekarka a myslim ze kazda normalna ti povie...ze ano lepsie by bolo menej kil,ale to zmenit teraz nevieme...tak stale je moznost schudnut po porode. Treba mysliet teraz na babatko...tesit sa... vaha je teraz nepodstatna. Ja som sice na konci mala problem s tlakom,ale problem mala aj moja 70 kilova kamaratka. Vsetko je vo hviezdach. Bud pozitivna a stastna 😍. To si teraz zasluzite ty ,manzel aj babatko najviac. Netrap sa vahou ;). Drzim palce silno !! Opatruj sa a davaj na seba pozor. 🥰
@danielaaa212 ďakujem 🥰🥰😘😘
@kaja871 ked ti mozem poradit, tak ked budes mat kazdy den pohyb, napr. 20minut prechadzka rychlejsou chodzov, tak ti nebude tak chutiť jesť. Uvolnia sa hormony a zrychli sa metabolizmus.
@kaja871 gratulujem 🙂 myslím, že pri nadváhe je dôležité nepribrat veľa v tehotenstve. Len mi napadlo - píšeš, že po rokoch snaženia, tak možno už nie si najmladšia... Skús aspoň zavolať doktorovi... Či ti netreba vziať krv na hormóny a tak... Lebo napríklad ja beriem vždy od ovulácie progesterón, lebo mám nízky, plus si picham po pozitívnom teste fraxiparine... Že proste nech skontrolujú, čo sa dá...
Ja som nemala bezproblémové tehu a pribrala som vyše 25kg. Ale na tehu a samotný pôrod to vpliv nemalo. Rodila som prirodzene
@kaja871 ja som mala od 4mesiaca strašné bolesti rebier a pálenie pod prsiami. Nemohla som chodiť, sedieť, ležať. Do pôrodu som spala v polo ľahu,Polo sede. Jedine takto to tak strašne nebolelo. Nikto nevedel z čoho ale ani sa mi nesnažili dáko pomôcť. Tehu bolo utrpením a kôli tomu malo pohybu som veľa pribrala. Pre mňa navariť praženicu bol nadľudský výkon. Deň za dňom strašné bolesti ale dala som to,bez jedinej tabletky.
@kaja871 zmizla mi celá odpoveď tak ešte raz. Ja som mala od 4mesiaca strašné bolesti rebier a pálenie pod prsiami. Nikto nevedel prečo ale ani sa dako nesnažili mi pomôcť . Nemohla som ležať, chodiť ,sedieť. Spávala som v polo ľahu a Polo sede do pôrodu. Denno denne neskutočné bolesti. Pre málo pohybu som veľa pribrala. Pre mňa navariť praženicu bol nadľudský výkon. Dala som to však bez jedinej tabletky.
Chcem ti hlavne zagratulovat k tehotenstvu, ja mam doma 8 mesacnu slecnu, druhe dieta. Prve tehotenstvo som mala bezproblemove mam krasneho syna skoro 6 rocneho. Pri druhom tehotenstve som mala od zaciatku problemy vo sa tyka screeningov otehotnela som ako 82 kg a vdaka stresom ktore som si prezila a ukludnovala sa sladkym som si pricarovala do porodu 38 kg. Viem, moja vina, som sportovy typ, zrazu som musela vsetko nechat iba oddychovat, rozne geneticke vysetrenia. Doktori ma strasili ze budeme mat postihnute babo, podstupila som amniocentezu geneticke ultrazvuky, no proste som si to druhe tehotenstvo vobec neuzila.... Narodila sa nam krasna zdrava babizna.... Ktora je velmi sikovna, nic sa nepotvrdilo.... Je zdrava... A to je moje najvacsie stastie. Z kil islo dole zatial 20 kg takze este dlha cesta ma caka.... Z otehotnenim sme problem nemali. Takze maj krasne tehotenstvo bez stresu. Drzim palce

@luciannka83 no zatiaľ sa neprežieram ani sa dúfam nebudem 🙈🙈jem málo práveže malé porcie a veľa zeleniny no dúfam že to tak aj ostane až na to že mi tečú sliny keď vidím sladké a vyprážané rezne a keď ich ešte robím úplne sa trasiem ale odolávam a dúfam ze aj budem nechcem pribrať 25kg a určite ani nechcem uškodiť bábätku...