Mám napísať kamarátke, keď som sa dozvedela o jej problémoch v tehotenstve?
Moja blizka tehotná kamarátka sa dozvedela, ze bábätko má nejakú vážnu vadu a lekári jej odporúčajú umelé prerušenie. Je v 20tt. Ja som tehotná tiež 37tt. Dozvedela som sa to od jej muza, nie od nej. Pocedal mi to preto, aby som sa nepýtala na jej tehitentvo a nekontaktovala ju, ze si to on nepraje(v štvrtok bola na kontrole a väčšinou si vždy napíšeme, čo nové) mali jej potvrdiť pohlavie a teda neviem, xo mám robiť. Sama mi zatiaľ nenapisala, ja som v komunikácii posledná ktorá neodpisala a nechcem vyzerať, ze sa nezaujimam. Nemám pisat? Som nahnevana na jej muza, ze má postavil do tejto situácie. Keby mi to nezakázal, normálne ako zvyčajne by som jej napísala, ako dopadla kontrola a nechala rozhodnutie na nej, či aa chce vyrozprávať… cítim, ze sa potrebuje vyrozprávať a možno by jje to padlo vhod, len nevie ako zacat, ale on mi to zakázal a mna to teraz trápi dvojnásobne. Neviem aa z toho spamätať, neviem, čo musí zažívať ona. 😢
Mám ju nechať? Mám taký pocit, ze ten muž jej to zakázal komukoľvek pocedat. On je taký manipulátor, nemysli na pocity inych. Poraďte
Ty sa tvar ze od jej muza nic nevies a komunikuj s ňou normálne, držím palce,bud jej oporou
Sama vidíš čo ti tu niektoré napísali, že im to ublizovalo. Kto ju tu okrem teba pozná? Svet nie je iba jed, ako píšeš, ale každá je nejaká, jedna chce kecať, druhá neznáša svet a nechápe prečo sa jej toto deje kým napr fetacka Marienka porodila zdravé dieťa. Takže taketo reči sú nefer
Mala som kamaratku, zoznamili sme sa v cakarni v poradni pocas tehotenstva. Stretli sme sa v porodnici, mne sa o 2 dni narodil syn skor. Stretli sme sa parkrat aj s babatkami. Ostali sme obe tehotne, zase naraz 🙂 Opat sme sa stretali v poradni, a opat v porodnici. Opat sme mali 2 dni rozdiel. Tentokrat ma ona predbehla. No mne dcerku na druhy den brali na JIS, bola v zlom stave, museli ju operovat. Velmi mi pomohlo, ze bola vtedy na sestonedeli aj ona, chodila za mnou s babatkom, kym ja slom moju dcerku som pri sebe nemala a ani som vtedy nevedela, ci prezije. Nepocitovala som ani zavist, ani nespravodlivost, ze ona svoje dietatko ma pri sebe a ja nie. Rada by som jej za to, ze pri mne vtedy stala, podakovala, ale bohuzial uz nie je medzi nami :(.
@miadi nenabrala odvahu, bala sa....
autorka zajtra napis ako to dopadlo. dufam ze to bol iba jeho skrat. aj ked teda suhlasila so stretnutim az moc rychlo 🤔
Je mozne ze ona nechce upt ale on ano. A Preto ti zakazal s nou komunikovat aby ju Niekto nepodporil v jej volbe.
@kaktusik007 Nechapem to preco by sa mala bat ? Bola som v podobnej situacii a kamoske som vsetko pisala.. ale tak mm nie je manipulator. Najprv som to chapala ze muz chrani svoju zenu Podla jej zelania ale toto uz tak neposobi.
Celkom má tato diskusia vyčerpala, ale dala mi veľa pohľadov na tuto situáciu, možno somnou naozaj preruší kontakt, ale ja to budem chápať. Len to chcem pocut od nej, nie od jej muza že mám zákaz ju kontaktovať, lebo si to ON neželá. Keby mi napísal, ze ona si to neželá, tak by dnešná diskusia ani nevznikla. Ďakujem za váš čas
@kaktusik007 Tiež som prekvapená, ale utvrdilo má to v tom, ze zrejme čakala. Napisem zajtra.
@miadi Aj ja mám takého tusaka… zajtra budem vedieť viac
Ahoj, vidim, ze si uz kamaratke napisala a velmi ti fandim.
Mne pred rokom zomrel manzel a musim povedat, ze tiez som mala zopar blizkych kamaratkok (dokonca priateliek), ktore vedeli, ze manzel je terminalne chory a napriek tomu sa ani neunuvali mi zavolat, lebo nevedeli, co mi maju povedat. Ja som vtedy tak strasne pri sebe niekoho potrebovala. No nic to, zivot ide dalej a aspon viem, na koho sa mozem v tazkych casoch spolahnut.
A ano, mohla som zdvyhnut telefon a zavolat, ale tu ide o to, ze clovek ma potrebu citit, ze niekto na neho mysli a nie, ze sa musi vnucovat.
Prajem vsetko dobre.
@oslo1 neber to tak, ze sa na nich nevies spolahnut... smrt blizkej osoby je nieco, s cim sa vacsina nestretne - okrem rodicov, ale to kazdy rata ze rodicov prezije - tiez by som nevedela ako reagovat, ale teraz uz nieco viem - vdaka plamienku a ich smutkovej terapii. No nie kazdy ma toto za sebou. Ony iba nenabrali odvahu Ta oslovit, bali sa -- a to, ze by ti to mohli povedat takto narovinu, doniest uvarene, im ani nenapadlo. Ale preto nie su horsimi kamaratkami alebo ludmi.
Určite jej napíš. Mala som kamošku v podobnej situácii a veľmi jej pomohlo že sme stáli pri nej. Napíš jej niečo čo sa nemusí týkať dieťaťa a ak bude chcieť ona sama začne.
V rámci konšpirácií kamoška pokojne mohla vedieť o manželovej smske (o presnom znení obsahu už možno nie) a preto "čakala". Každopádne dobre si urobila, že si sa jej ozvala. V takejto situácií netreba neviem aké veľké slová. Ako aj tu z diskusie vidieť, niektorým stačí len ukázať, že na svete nie sú sami.
Ja som prisla o 2 deti v tehotenstve,jedno z toho v 5 mesiaci a teda , mna by dorazilo keby mi napises ze o tom vies ( duplom ked cakas zdrave dieta) . Prosim Ta,nechaj ju na pokoji. Ona ked bude ok, ozve sa
Bože môj autorka....to fakt máš takú strašnú potrebu sa strkať tam,kde ťa nechcú?To fakt nemáš vlastný život a vlastne starosti?Kebyze sa s tebou kamoška chce skontaktovať,tak to urobí,bez ohľadu na to,kto komu neodpísal ako posledný.
Strašne vtierave a nedôstojné to je,že si jej napísala.Nechaj ľudí žiť a ten kto má byť v tvojom živote,ten tam bude.
Ty si jej uz pisala 😐
Boze
Chudak To žiena
@doriiis
@ivik4 Bože, ženy, každá sme iná. Oni si vypisujú každý deň. A zrazu sa autorka odmlčí. Na stredu sú dohodnuté na stretku. Nie sú občasné kamošky. Ja keď mám problémy potrebujem sa vyrozprávať spriaznenej duši a keby mi kamoška, s ktorou sme v dennom kontakte zrazu nepíše, zabolelo by ma to ešte viac, že prečo sa vôbec neozýva. Tak nerobte z autorky hyenu.
A druhá vec, keby jej kamoškin manžel nepísal, ani by nevedela, že je niečo tak zlé a napísala by normálne ako si vždy píšu, možno poslala nejaký meme obrázok alebo riešila bežné veci ako predtým. A bolo by to omnoho necitlivejšie. Ešte jej aj zakázal, aby jej o tom povedala. Keby ho kamoška prosila, aby poslal info, tak by toto nenapísal.
@nekonecna_katastrofa ja som prerusila kontakt s absolutne so vsetkymi ked sa mi stalo co sa stalo. To ze ju este aj jej muz poprosil nech ju necha tak ( kedze nieje na tom dobre) a ona just napise, je absolutne hnusne . Ze hallooo som tu, viem co sa Ti stalo a ja vesela tehulka so zdravim dietatom Ti pisem. Keby ju kontaktovala ona sama , dobre. Ale naschval este ked jej nepisala ( lebo pomoc nechce) a este ju muz poprosi a ona napise 😐.
Tak co ma uz robit . Presne ako pises kazda sme ina a jej kamaratka ktora ma teraz bolest JU NEVOLALA NEKONTAKTOVALA takze zaujem o jej sucit nemala😐😐.
V prvej sekunde mi zo spravy jej muza prislo, ze on je asi smutny, no aj sa hanbi, ze maju postihnute dieta a odporuceny potrat. Ze to poklada za zlyhanie. A preto chce, aby sa o tom mlcalo.
Ak by to nahodou bolo takto, bude ta kamoska potrebovat o to viac, lebo je tu aj moznost, ze on sa s nou o tom odmieta bavit. (Este horsie by bolo, ak by ju z toho vinil. Ale to je len hypoteza. Nemusi to robit.).
Uvidis, co ti povie. A podla toho sa zariadis.
Mozno povie iba kratko, ze ani ona to nechce s nikym rozoberat. A mozno sa naopak vyrozprava a vyplace.
Ale je lepsie vediet, co si zela ona a respektovat to po jej poziadavke, ako mlcat a nechtiac navodit tak mylny dojem, ze prestala pre teba existovat, ked nema stastne tehotenstvo.
@nekonecna_katastrofa Tebe sa asi nic take nestalo vsak ?
Podla mna si mala respektovat ich sukromie a nieje vobec pekne co si spravila 😔
@ivik4 🙄 ja som jej nepísala ze o tom viem, ty musíš mat v sebe veľa hnevu, keď prepisujes moje slova. Ja som jej len naoisala: Tani? A ona mi odpísala aby som dnes prišla za ňou. Kazda zena je iná, keby nechcela nenapisala by mi aby som za ňou PRISLA osobne. Ale ďakujem za pohľad z inej strany, len v´extremne vela negatívnej a zákernej energie ide z tvojich komentárov. Možno aj tebe dá niečo moja odpoved.
@ivik4 nepisala jej ako vesela kamoska so zdravym dietatom, ale ako kamoska, ktora ma o nu obavu.
A ona odpisala “Prid”.
Mohla napisat “nechcem o nicom hovorit, nepis mi”, alebo sa neozvat vobec.
@ivik4 Projektuješ si tam svoje prežívanie. Mne keď povedali, že dieťatko sa nevyvíja, tak som chcela podporu, vyrozprávať sa, záujem. Ale nechcela som byť tá, ktorá sa začne sama sťažovať bez toho, aby sa kamoška pýtala ako sa mám. Keby si dobre čítala, čo autorka píše, on ju kontaktoval a zakázal jej nielen písať, ale aj povedať, že jej to vôbec oznámil. Mohol kľudne napísať, že kontrola dopadla zle, kamoška sa cíti blbo, prosila ho, nech autorke napíše a že sa sama ozve. A nie jej zakazovať.
To nieje moj hnev, ja sa nemam preco hnevat kedze Vas ani jednu nepoznam, to je moj pohlad ako zeny ktora prisla o dieta v 5mesiace . Duplom ked jej muz Ta poprosil . Mozes si o mojich pocitoch a nazore mysliet len to najhorsie, ale nikdy nebudes poznat pocit aky zaziva teraz ona. Preto pisem ze za mna je to vrcholne hnusne a neeticke este aj voci jej muzovi ktory Ti to sam povedal. Chceli sa vyrovnat s bolestou sami. Ona osobne Ta tam nechcela , ozvala by sa ked to pre nu bude ok. Ahoj
@ivik4 presne tak 🙂 To čo si napísala je cista pravda. Toto neni problém typu muž má podviedol s kolegyňou, toto je niečo, čo ženu totálne zloží a nič jej nepomôže, iba ona sama. Stále nechápem čo tu píšete, že sa možno nemá komu vyrozprávať. Však prvá by bola moja rodina, každého človeka by som úplne odstrihla. Možno je to práve tá žena, čo povedala mužovi aby si ju nekontaktovala. Nech ste akékoľvek dobre kamošky, ona sa dozvedela tuto správu a možno pôjde o pár dni na prerušenie a ty pôjdeš o pár dni rodiť ? Chápeš ten konrast? Ozve sa ti určite sama, ale tak skoro to asi nečakaj.
Autorka preco utocis na zeny ktore maju na situaciu iny pohlad nez ty, ze su zakerne ,zle ,negativne a neviem ake? Vela z nich si danu situaciu preslo a asi Ti chcu otvorit oci . Pravda,nie negativita
@maminka1001 2x som sa vrátila z kontroly so zlými výsledkami a bolo mi na hovno. V poslednom tehotenstve som prišla s revom, lebo dcérka bola vyše 2 týždne pozadu, mala nejaké diletácie na mozgu. Potrebovala som sa vyrozprávať, počuť nezainteresovaný pohľad spriaznenej duše. Kamošky. Keby sa kamoška, s ktorou si nonstop píšeme, zrazu odmlčala, cítila by som sa ešte horšie. Vyrozprávala som sa, dostala povzbudenie a jedna kamoška dokonca prežila niečo podobné ako ja, tak mi vliala nádej. Každý bolesť prežíva po svojom. Veď aj tu vyššie jedna mamička písala, že manžel umieral, kamošky to dokonca vedeli a nechali ju v tom samú. Lebo sa nechceli rýpať v jej bolesti, nevedeli, čo písať. Ale ona to nebrala ako vy, ona tú podporu potrebovala.
@nekonecna_katastrofa ale jej kamaratka ju nekontaktovala . Chcela byt sama

@h2o2 už som sa jej ozvala
@miadi to sa dozviem zajtra, a pochopím aj keď mi povie, zw má najblizsiu dobu nebude chcieť vidieť pochopím všetko, čo mi zajtra povie a rátam so všetkým, podporím ju aj keby Ni povie, že sa nebude vedieť pozrieť na moje dieťa po pôrode. Fakt pochopím vserko, hlavne nech sa vyrozprava