icon

Mám tehotenskú cukrovku?

adusaaz
Dnes o 11:50

Ahojte baby v stredu som bola na zaťažovom teste ohľadom tehotenskej cukrovky na lačno som mala hodnotu 4,1 po hodine 7,76 a po dvoch hodinách 8,00. Gynekológ ma poslal diabetologovi a dosť sa bojím lebo neviem čo mám od toho čakať berie sa to už ako tehotenska cukrovka? tie čo s tým máte skúsenosť poradíte mi že čo ma asi tak čaká. Ďakujem

katkaseiner
Dnes o 12:45

ahoj, pri oboch detoch som mala tehu cukrovku. Mne velmi pomahalo drzat na uzde cukor prave jedenim masa so zeleninovymi salatmi - obmienat druhy masa a obmienat kombinacie zeleniny. Ovocie menej a skor kysle, menej sladkeho, obmedzit mucne jedla, pecivo tiez minimum, len celozrnne, obmedzit cukor. Pri dcere to nebolo take striktne, ale pri synovi sa mi uz vyhrazali inzulinom. Kazdopadne to jedenie sa da skvele kombinovat, hoci uz na konci tehotenstva som mala po krk kuracie so zeleninovym salatom :D
Predpokladam ze diabetolog ti da glukomer a nariadi ti kedy si mas cukor kontrolovat. Vies si potom pekne odsledovat ktore potraviny ti sposobuju vyssi cukor a teda ich obmedzis alebo najdes nejake ine ktore ti cukor zvysovat nebudu.