Máte nedávnu skúsenosť s falošne pozitívnym výsledkom na toxoplazmózu?
Ahojte, pri odberoch v 12.tt mi vyšiel pozit. výsledok pri toxoplazme na IgM (hodnota 5,18), Igg negatívne. Už mám za sebou odber aj vyšetrenie u infektológa, idem k nemu v pondelok len už mám obrovské stresy že teda čo a ako. Totiž presne toto sa mi stalo aj pri prvej dcérke, mala som Igm pozit (ale hodnotu 1,88) a opätovný odber bol komplet negatívny, toxo sa nepotvrdila.
Preto ma zaujíma či nemáte podobnú skúsenosť niekedy nedávno?
Môžem sa opýtať ako to dopadlo? Mne to isté teraz vyšlo na odberoch IgM pozit (6-8,0 hraničné a ja mám 8,08) a ostatné všetko negat. Na infekčnom mi povedali, že sa pravdepodobne jedna o falošnú pozitivitu ale aj tak som z toho celkom v strese.
@petra555666 ahoj, nakoniec sa mi to pri odberoch u infektológa nepotrvdila, IgM, IgG aj aviditu som mala negatívnu. Teraz čakáme tretie bábo a v prvých odberoch mi znova vyšlo IgM pozitívne. Len sa musel opakovať odber lebo mi z labáku prišlo že bolo málo vzorky na potvrdenie IgG ak si dobre spomínam. Zajtra idem akurát na kontrolu.
Ach mne to iste. Igg aj iga negat a IgM pozit. Som zvedavá ako dopadnú odbery… dneska mi brali krv.
@petra555666 tak aj mne pri opakovanom odbere vyšlo Igm 8,6 hraničné. Vraj je to teraz časté že to tak vychádza ale idem pre istotu budúci týždeň k infektológovi.
@ava987 och. No ja som bola v štvrtok ráno na odber na infekčnom tak som zvedavá, že čo mi tam vyjde 🙃 ja som 1.x tehotná tak som sa celkom prestrašila najprv. Dám vedieť potom, že čo😩 držím palce
@ava987 no u mňa sa toxoplazmoza na odberoch na infekčnom nepotvrdila nakoniec😊
@petra555666 super, u mňa tiež, všetko negativne 🙂

Ja už som druhý krát tehotná a aj v prvom aj teraz som mala pozitívnu toxoplazmozu ale čo som bola na infektologii tak doktor to zhodnotil už pri prvej tak že som to zrejme prekonala ako dieťa a že to budem mať v krvy pozitívne ešte dlhé roky že tým sa nemám stresovať… keď som išla v tomto tehotenstve znova tak doktor na mňa pozeral že na čo som tam že už minule mi to vysvetlil že s takými hodnotami som to musela prekonať už roky dozadu 🤦♀️ Ale tak vravím mňa poslala gyn a kázala mi doniesť papier od vás takže ja viem že je to ok ale čo mám robiť?🤷♀️