icon

Máte počas tehotenstva normálny srdečný pulz?

bellugia
3. okt 2010

...ja mám nízky tlak, cca 98 na 69 a pri tom pulz 75 - 85... všeobecne to mám skoro stále takto, srdiečko bije ako splašené, ale či to nemá vplyv na pôrod a dýchanie a či to nesťaží situáciu? 😒

latvia
3. okt 2010

vobec nie, ked budes mat tlak nad 140/90 a pluz nad 130, vtedy by bodla kontrola. tvoj tlak a pulz su uplne v poriadku

moniciak
3. okt 2010

Ja som vždy mala vysoký pulz takze u mna tak 90-115 je normalny 😉 teraz sa to nezmenilo

molka
3. okt 2010

ale ved pulz 75-85 je uplne v pohode. Ja mam stale okolo 100 a v tehotenstve som mavala okolo 120.
Kedze telo prekonava urcitu zataz, tak aj srdce bije rychlejsie, ale urcite to nema negativny vplyv na dieta. Pytala som sa viacerych lekarov, dokonca som bola v tehotenstve aj na echo srdca, takze mam info z prvej ruky.
Aj tlak mas celkom pekny 100/70 je v tehotenstve velmi dobry tlak. Nebezpecne by bolo, ak by zacal prudko stupat.

luuca1
8. okt 2010

Baby čaute no ja mám tiež tlak okolo 91/60 ale pulz 101 a tak niekedy sa bojím lebo to tepanie tak citim že ani spať nemôžem.... pijete aj kávu??? Ja si ju doprajem......

cukor
8. okt 2010

aj aj mam pulz vyssí--87---ale niekde som čítala,ze srdce musí prepumpovat viac krvi,ved aj to dietatko ma krv a preto je ten pulz vyssí.

mucinka15
9. okt 2010

ja mávam tiež pulz od 95 do 110/115... a to aj keď pokojne sedím a tak.. sa mi zrazu rozbúcha srdce... dokonca som pár krát mala aj 120.. a tlak na začiatku okolo 80/65 a teraz už ok, tak okolo 115/72 🙂

feb13
Autor odpoveď zmazal
denne73
16. okt 2010

Ahojki . No ja určite nemám. ja už doslova len preživam 😉 . Môj tep je v pokoji okolo 100. Nedajbože mi merať tlak.vtedy sa mi srdce rozbuchá a vyskoči až na 150tep. Brala som aj ISOPTIN 40mg 2krat denne, No vysledky z holtra a echo srdca vporiadku , tak mi ho vysadili. Snáď sa mi to potom upraví, 😉 😉 😉

kkiki
16. okt 2010

ahoj ja som mala ku koncu druhejo t tep 125-140 pravidelne , srdiecko bolo v poriadku ... akonahle som porodila to prestalo , ale ty mas naozaj v norme ... v tehotenstve to byva casto ...

smarti
16. okt 2010

Ja som asi v 6 - 7 mesiaci mávala stavy, že mi strašne bilo srdce. Normálne som to cítila v spánkoch a na rukách, ako mi pulzuje. Dosť ma to stresovalo, bála som sa, či mi niečo nie je. Keď som si merala, tak som mala bežne 120. Tak ma moja gynek. poslala na interné, tam mi urobili ekg, srdce bolo v poriadku. Dr. mi povedala, že to je bežný tehu jav. Predpísala mi Magne B6, teda odporučila mi ho kúpiť. Brala som to do začiatku 9 mesiaca a tep sa mi upravil. V každom prípade sa tým netreba stresovať a radšej sa dať preventívne vyšetriť. Ja kým som sa odhodlala ísť s tým k dr. som čítala na nete mnoho diskusií. Výsledok - tak pol na pol. Väčšina žien to mali tak ako ja - normálny tehotenský jav, ale našli sa i také, ktoré mali nejaký problém so srdcom. A to ma dosť stresovalo a zrejme aj zhoršovalo môj stav. Preto som radšej išla k dr. Keď ma vyšetrili a vedela som, že je to normálne a som v poriadku + to magne, môj stav sa akoby zázrakom zlepšil a žiadne búšenie nebolo.

petka11111
13. feb 2017

Ja mam tlak okolo110/65 niekedy aj nižší a pulzy mám tiež väčšinou okolo 90-95...Zatiaľ pijem magnézium a uvidí sa či po vyšetreniach na kardio...Ale dá sa to prežiť 😊