Máte skúsenosť so skracovaním krčka v 34. týždni?
Ahojte, máte niektorá skúsenosť so skracovaním krčka v 34tt? Krčok 18,7mm.
@vi_ki Tak tu hodne záleží či si už viac Rodička alebo nie ja som mala pri oboch skrátený krčok aj som si od ležala. 34/1 ma pustili z Martina s krčkom cm a pol ale mala som serklaz vydržali sme do 36/3 podľa ich tabuliek a podľa mojich tabuliek už bola po 37. týždni. So synom som ležala do pôrodu mala som 7 milimetrový krčok a otvorená na 4
Včera mi na poradni dr. povedala, že mám krčok 18,7 mm funkčnú časť, pretože tam mám nejakú vezikulizáciu (CS0) . Kázala polihovať, dala mi utrogestan a poslala domov. neviem teda či môžem robiť aspoň také zakladné činnosti ako napr variť…
Som prvorodička, placentu mám v zadu nizko.
Okrem toho mi viac nepovedala. Len že o 2 týždne kontrola.
Doteraz bolo všetko v poriadku, nekrvacala som ani sa krčok neskracoval.
@vi_ki ja som mala v 33+2 skrateny krcok na 1.3cm, tiez prvorodicka. Lezali sme 5 dni v nemocnici, dali nam pre istotu kortikoidy na vyvoj pluc a dostavala som magnezko na skludnenie maternice, tiez aj progesteron. Odchadzala som domov s krckom 2.5cm .. polyhovala som, ale nie nejak striktne..kazdy tyzden na rizikovej poradni sa pekne drzal. Porodila som vcera (37+0), dosla som do poradne otvorena na 3 prsty :D ale nam by uz aj vyvolavali tak ci tak, lebo mne zacali stupat pecenove testy ...
Dievčatá ďakujem za odpovede. Určite budem oddychovať len ma dr vystrašila tak som chcela počuť pripadne aj osobnú skusenosť🙂

@vi_ki mala som 13 mm v 29+0 a mala isla von akutnou sekciou ale ja som mala aj odlucenie placenty,velmi som krvacala