icon

Máte skúsenosti s infekciou po serkláži?

13. jan 2025

Ahojte, tie ženy co ste mali robenu serklaz, robil vám steh problémy a zápaly až tak že ho museli vybrať? Môžem prosím nejaké skúsenosti? Mne robili serklaz skôr zbytočne, krcok mal vyše 4cm a po zákroku ledva 3cm a asi zle reaguje na ten steh.

autor
13. jan 2025

Nemali ste nikto problémy po serklazi?

kiki68
13. jan 2025

Preco si ju mala pri 3cm? Infekcia je casta komplikacia, ihned ku gyn. Aby sa to nedostalo dalej…

autor
13. jan 2025

@kiki68 pri 4cm dokonca, 3cm sú po zákroku... Nechcem to tu rozvádzať, v podstate preto lebo som po konizacii... Ako ja neviem ci mam infekciu, ale skracuje sa to vieš, tak sa pýtam na to aké môžu byť príčiny keď ani nemám kontrakcie.

kiki68
13. jan 2025

No infekcia je za vacsinou pripadov, kde nepomoze ani serklaz. Urcite vziat ster na kultivaciu a cielene znicit tu infekciu.

autor
13. jan 2025

@kiki68 no, poviem doktorke isto. Len som čakala ze viac žien sa ozve s nejakou skúsenosťou lebo ten zákrok je častý (aj keď už sa robí menej)

kiki68
13. jan 2025

Prave sa od toho zakroku skrz tieto veci dost upustilo. Urcite by som to riesila a volala co najskor na gyndu

i_v_a_n_a
14. jan 2025

Mne ju nakoniec nerobili, len zvažovali... Ale keď som ležala s týmto problémom v nemocnici, tak napr. aj stav krčka nám vyšetrovali len raz za čas - hovorili vtedy, že vlastne každé podráždenie môže spôsobiť jeho skracovanie. Takže teoreticky môže to byť aj reakcia na zásah do neho.
Ale moje problémy boli spôsobené pravdepodobne práve infekciou/baktériou, nepamätám si už presne. Ale bola to prvá vec, ktorú vyšetrovali.Čiže určite popros preistotu skontrolovať aj toto.
Držím palce 🍀

martaatram
14. jan 2025

Ja som mala skrateny krcok na 0,8 zistilinze sa mintak skratil koli bakterii uz si nepamatam ako sa volala lezala som na infuzkach 4 dni aby infekciu idstranili a potom mi spravili serklaz vdaka ktorej som urcite donosila lebo v 23 tt s 0,8 krckom pochybujem zeby sme vydrzali do 39 tt
Takze urcite by som sindala vysetrit ci nemas balteriu .. zasity krcok v tom pripade je na dve veci

autor
14. jan 2025

@i_v_a_n_a
@martaatram
@kiki68 1l
ďakujem. Dám si spraviť ster. Rozkrvacalo sa to ráno tak som zatiaľ zbehla na pohotovost a ze ma 5cm ten krcok momentálne, zrazu! Tak výtok nejako poriešim nech sa to cele nepokazí. Bože, dúfam ze budem ako vy sa tešiť zo šťastného konca

helau1
15. jan 2025

Ahojky mňa to čaká zajtra dosť sa toho obávam a čím viac čítam tak mám aj strach 😅lebo pri prvom som mala od 16 týždňa skrátený krcok na 2 cm a porodila som v 32 týždni a teraz pri druhom tehu ako zatiaľ mám kŕčok 4.62 som 15 týždeň a chcú mu ho spraviť preventívne:/ len sa bojím aby všetko dobré dopadlo :( niektoré ženy majú dobré skúsenosti a niektoré nie no najviac sa bojím aby infekcia nebola alebo ten plodovy vak nepichli alebo niečo také ..

alexsa0078
17. jan 2025

Ahoj, mne robili serkláž pred 2 mesiacmi. Pár dní po som dostala zo spodu svrbenie, tak mi dali nejaké mastičky, ustúpilo, ale ako som sa vrátila domov sa to opakovalo. Tak mi dal doktor pre istotu okrem mastičky aj čipky na vkladanie macmiror, až sa to keď tak nedostane dnu do pošvy. Zabralo. Ja si ale skôr myslím, že som to dostala z antibiotík, ktoré mi dávali takmer 10 dní po serkláži. Čo sa týka skracovania krčka, mne doktori vždy tvrdia, že pri serkláži je skracovanie nepodstatné, pretože ten krčok drží ten steh.

lubica911_
14. máj 2025

Robili mi serkláž 12.5. kvôli skracovaniu krčka maternice a bola som otvorena, v 21. Tyzdni. Po operácii bolesti, kontrakcie, silné výtoky a nakoniec 15.5. o siedmej odtiekla plodova voda s tým ze.mi spôsobili serklážou zápal a musela som porodiť, čo sa mi podarilo o 21:30 a celé to fiasko skončilo skoro o polnoci v obrovských bolestiach. Za mňa serkláž a nič podobné už nikdy. Radšej si to poctivo odležať ako ísť proti vlastnému telu