Mávali ste silné bolesti panvy a chrbta po 30. týždni?

tjaden
25. jún 2014

Ahoj poradíte mi? Som v 31tt doteraz som nemala žiadne bolesti ani opúchanie nôh, podľa doktora mám príkladné tehotenstvo, ale samozrejme ako naschval problémy nastali týždeň po kontrole. Posledný týždeň mám bolesti v panve sem tam aj podbruškom, bolesti som mala pri chôdzi a teraz už aj keď sa dvíham alebo si sadám, ak ležim či sedím nič, pri chôdzi to tak boli že priam krívam tak musím ísť úplne pomaličky a včera to bolo hrozné....ležala som na chrbte, malá ma kopala pod rebrami tak som ju hladkala a len tak odrazu prišla strašná bolesť do chrbta, nevedela som sa ani pohnúť ťažko sa mi dýchalo, podarilo sa mi sadnúť si a ked som si chytila bruško bolo tvrde ako kameň, ani neviem odkiaľ presne šla ta bolesť lebo to bolo tak neskutočne silne, myslela som si že snáď už rodím alebo čo, asi zo 10minút mi trvalo kým sa mi podarilo vstať, celá rozklepaná som sa donútila zísť po schodoch aby som to povedala svokre, dala sa mi napiť vodu kúsok som si pochodila a za 5min to prešlo akoby nič, už sa to neopakovalo, budúci týždeň mám ísť ku doktorovi, vydržať či ísť skôr?

monicm
25. jún 2014

bolesti v panve mám aj ja a už dávno,lekár mi potvrdil moje tušenie,dieťa sa proste občas uloží tak,že tlačí na nejaký nerv, a ten vyvoláva príšernú bolesť(najhoršie to v momentoch,ked musím ísť po deti do školy a škôlky,vtedy sa mi chce po ceste plakať 😒 ) aj tvrdnutie bruška dôverne poznám,a je časté najmä ku koncu tehu (aj ked mne tvrdne od 4.mesiaca).samozrejme,ak sa ti čokoľvek nezdá,máš pocit,že nie je niečo v poriadku,chod sa dať prezrieť,radšej 100x zbytočne,ako to raz neísť a potom to ľutovať.

veve44
25. jún 2014

Ahoj, ja som mala podobne bolesti, skôr naval bolesti taky opakovany asi tiez v tom čase, to bola skôr bolest na prsiach,nedalo sa mi dychat, trvalo to asi pol hodku alebo trištvrte v takych pravidelnych navaloch...normal som sa zlakla, doma sama, no a potom to nejak prešlo a uz sa naštastie nevratilo...lenze opisuješ bolesti aj v krizoch, resp. neda sa chodit, to som mala donedavna aj ja, ja som teraz uz v 41 tyz. malej sa nechce ešte na svet, ale tak zhruba 2,5 tyz. dozadu som pocitovala v lavej polke neznesitelnu bolest pri kazdom kroku, mala mi asi tlačila na nerv, tak sme si to aj s doktorom skonštatovali, naštastie ako som uz bola doma na materskej, prešlo to, lebo som len lezala, sedela, malo sa hybala, aby som si ešte horšie neurobila...a s tymi opuchmi, kym nemaš nejak zvyšený tlak, tak je to v norme, ja som bola dost chuda a dost som aj pribrala, čakam svoje prve bejby tiez, tak ma to prekvapilo,ze mi nohy ruky opuchali, nedali sa rano zovrieť v päsť ani a to mam doteraz, doktor ti nepomôze, musi sa to len prekonat, žial....mne nasadil horčik 3x denne 500 mg, ten mi trochu pomohol, bolo to horšie predtym, možno pomoholo aj na tu bolest v krížoch...ak sa ti to uz nevratilo, ja som tiez nebola u lekara, ani som mu to asi nespominala, neviem uz teraz...ale ak mas zly pocit, skus zavolat a opisat, čo si mala, a podla toho sa rozhodneš či ist skôr alebo neísť...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre