Menej plodovej vody. Máte skúsenosti?

skorinkas
19. júl 2013

Ahoj. Vie mi niekto poradiť? Dnes som bola na sone, som 32-33tt a doktor mi povedal, že mám menej plodovej vody. Nemal dobrú náladu, tak som sa veľa o tom nedozvedela. Len niečo o 0,6 normy a že je to mierne. Tak neviem z toho veľa. Bol fakt nepríjemný, tak som sa radšej na nič nepýtala. Dá sa to nejak napraviť, alebo aspon zastaviť?

darzneba
19. júl 2013

no ja som mala vzdy malo vody, len kvapkala ked mi ju pustili. Mala som male brucho i ked dieta 4kg. nic viac

alka61
19. júl 2013

@skorinkas neboj, voda sa tvorí stále, mohlo sa dieťatko napiť a tým pádom ukázalo trochu odchylku. Ja tomu hovorím naspadáš do ich tabuliek 🙂 a hneď matku vystresujú. Pri dcére som mala tak aj ja, o dva týždne bolo všetko ok.

skorinkas
autor
19. júl 2013

No dosť ma vystresoval. Už pri príchode bol nepríjemný. Mne nesedia ani tt. Som unikát. Mala by som byť 34,5 a som asi 32. Dosť mám odchýlky už od začiatku a stále niečo. Už nech je po. Som otvorená, na začiatku som krvácala, tvrdlo mi brucho...No proste všetko sa na nás sype. Dík, že ste ma ukľudnili

skorinkas
autor
19. júl 2013

@alka61
@darzneba No dosť ma vystresoval. Už pri príchode bol nepríjemný. Mne nesedia ani tt. Som unikát. Mala by som byť 34,5 a som asi 32. Dosť mám odchýlky už od začiatku a stále niečo. Už nech je po. Som otvorená, na začiatku som krvácala, tvrdlo mi brucho...No proste všetko sa na nás sype. Dík, že ste ma ukľudnili

zuzitko74
19. júl 2013

@skorinkas Môže to mať dve príčiny. Buď odteká, čo zjavne nie je tvoj problém, alebo sa pomalšie tvorí.Treba viac piť. Mala som to v druhom a treťom tehotenstve a naozaj pomohlo, keď som viac pila. Niektoré maminy proste majú genetickú predispozíciu na takýto stav, tak si ten pitný režim musia viac strážiť.

skorinkas
autor
19. júl 2013

@zuzitko74 Aj na to som myslela. Ja proste niesom smadná. Pred tehu som pila viac ako teraz

alka61
19. júl 2013

@skorinkas je to ťažké, musíš veriť, že bude všetko v poriadku 😉 . Podľa nich mi placenta nestíhala a vraveli mi 31.tt, že sa môžem s termínom, ktorý som mala rozlúčiť,malý bude malý, tak to budú musieť ukončiť skor ☹ . Malý sa narodil v termíne a mal necelých 4000g 🙂 😵

sense
20. júl 2013

@skorinkas akoby som citala o svojom tehu az na to ze mojlekar bol vzdy mily a som sa neotvarala....neboj aj ja som mala malo vody a porodila som v 38tt ale to mi museli vyvolat porod kvoli inemu problemu. ono aj to merania nie je vzdy uplne presne zalezi aj v akej polohe je diata a ako to vidiet na sone.

sense
20. júl 2013

a co sa tyka pitneho rezimu neviem nakolko mna furt smadilo,pila som 4litre denne aj tak jej bolo malo

emilia25
20. júl 2013

ja som mala teda akoze dost plodovej vody este pred porodom mi robili ultrazvuk vsetko v poriadku ale ked mi tesne pred porodom prepichovali tak plodovej vody uplne ze minimum aj doktorka co mi bola pri porode setricke vravi ze ako malo plodovej vody ani deci zo mna nevitieklo a aj pupocnikova snura bola kratucka.a malinky bol v poriadku a to som bola v 20tyzdni na odbere plodovej vody.

skorinkas
autor
20. júl 2013

@sense No ja chodím na sono inde.Nie k mojej doktorke. Ona sono nemá. Ja chodím do nemocnice. Bola som dosť z toho zarazená, lebo všetci doktori aj sestričky boli vždy milé na mňa, keďže som zdravotník, ale tento ja neviem,on nie je z tejto nemocnice. Nepoznala som ho. Mne vravia doktori...typický zdravoťák,nikdy nič nesedí ako má. Toto je moje prvé tehu, moc som chcela bábo, ale netušila som, že budem mať toľko problémov.

sense
20. júl 2013

@skorinkas nepripustaj si tie problemy, aj ja som mala a tiez sommala take myslienky ako ty a nakoniec mam zdrave dieta, kt. ma jedinu malu chybicku a to taku ze cez den nepospi dlhsie ako 30minut ale zas nemozem mat vsetko.... 😀 .
Ja som na zaciatku tehu 2x krvacala a nie ze spinila ale normalna krv, potom mi zistili protilatky v krvi hoci ja aj chlap mame rovnaky rh faktor, takze kazde dva tyzdne na prietoky, zle mi byvalo do 20tt pomohli az lieky, po nejakom 27tt malo plodovej vody, protilatky sa zvysili, krcok skrateny, tvrdnutie brucha, tkaze doma oddych ziadna praca, sport nic, len lezat, kazdy tyzden na prietoky, v 30tt bolo citit menej pohybov, na kontrolu som uz chodila 2x do tyzdna na ctg , prietoky, v nemocnici som bola akodoma, a prisny zakaz robit cokolvek len lezat inak hrozil predcasny porod na kontrole v 37tt zistili ze dieta nie je dobre vyzivovane a 38tt +0 bol porod vyvolany......a vsetko dobre dopadlo takze mysli pozitivne, urcite to aj u teba dobre dopadne....

skorinkas
autor
20. júl 2013

@sense fuha,fakt ako keby som čítala o sebe. No ja mám kuúsok menej problémov, ale inak podobný priebeh. Ďakujem za povzbudenie. Pomohlo mi to. 🙂

marulka83
20. júl 2013

@skorinkas neboja sa. Verim ti, ze to chces mat cim skor za sebou a babatko budes drzat v naruci. Ja zijem v UK a tu mi robili posledne sono v 21tt a dalsie mam az v 36 tt.

katinka110
20. júl 2013

@skorinkas tak toto som prezivala aj ja pred 2 mesiacmi..a v postielke mi teraz spinka nadherne a zdrave dievcatko!!!ja som mala tiez malo vody dokonca mi hrozila hospitalizacia..na ctg som chodila kazde 2 dni kvoli tej vode strasne som sa bala o malicku aby bola v poriadku....porodila som v 39tt a odtieklo mi neskutocne vela vody ....a tiez som sa snazila pit vela vody ale vraj na plodovu vodu to nema ziaden vplyv....takze hlavu hore urcite bude vsetko v poriadku 😉

cerez
20. júl 2013

@skorinkas Ja som mala v prvom tehu tiež málo plodovej vody. Ale dostatočne na to, aby dieťatko fungovalo. Dcérka je v poriadku. Myslím, že keby to bolo alarmujúce, nebola by si doma.

sense
20. júl 2013

@skorinkas ja som sa vzdy upokojovala tym ze su mamicky kt su na tom omnoho horsie popr prelezia v nemocnici cele tehu

skorinkas
autor
20. júl 2013

@sense sú na tom aj horšie. To je pravda. Keď som ležala v nemocnici, bola tam baba, čo ležala od začiatku a domov sa dostane až po pôrode.

simik22
20. júl 2013

ano aj ja som mala, a nebol s tym ziadny problem, neboj sa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre