icon

Menil vám hematológ pri trombofílii dávku v tehu podľa výsledkov?

27. jan 2022

Ahojte, dievčatá liečemé na trombofilnú poruchu ... prvé tehu som brala fraxi 0.4 celé tehu a napriek tejto dávke, som mala pred pôrodom trombot. zmeny v krvi, našťastie to dobre dopadlo.

Pri druhom tehu mi zrazu znížila na 0.3 fraxiparine - vraj aby som sa nerozkrvácala. Zhoršil sa mi veľmi ekzém a odmietala mi predpísať clexane (atop. ekzém zhoršený do krvi 5 mesiacov od začiatku tehu a pichania fraxi). Nakoniec spravila tak, že mi síce dala tento týždeň clexane ale 0.2 ;((? Som v 22 tt. Mám podľa jej vyjadrenia 3 závažné trombo. poruchy a jednu ľahkù. Vzhľadom na vek, diagnózy a dlhé snaženie sa otehotnieť už asi ďalšie mať nebudeme :(.

cherry_cherry
27. jan 2022

Mne menila. V prvom tehotenstve som mala fraxiparine 0.3, normalne cele tehotenstvo a sestonedelie som brala. Pri druhom zasa na zaciatku fraxiparine 0.3, na ten som vsak dostala alergiu, take cervene svrbiace flaky sa mi robili v miestach vpichu. Tak dala Clexane 0.3. Okolo 25tt sa mi zhorsili vysledky krvi, neviem uz co presne a zvysila davku na 0.4. Na tej som potom uz ostala do konca sestonedelia

bu1bu
27. jan 2022

Pri druhom tehotenstve mi zmenila dávku už 3x začínala som na 0.6, potom 0.8 a teraz som na 0.3 a z fraxiparinu zmena na cleaxane.

autor
27. jan 2022

@bu1bu
@cherry_cherry ako často ste prosím chodili na kontroly k nej? Mne píše každé 2 mesiace že mám prísť.

nitka1157
27. jan 2022

Tiez mi menila a tiez najskor frax.som mala ale svrbelo ma telo bez vahania zmenila na clexan.vela ludom nesadne frax. Skor ten clexan je lepsi.nechaoem preco ma s nim taky problem.och

autor
27. jan 2022

@nitka1157 a začínala si na akej dávke prosím - za aké dávky ti menila?

nitka1157
27. jan 2022

Neni som si ista teraz ale najskor 0.2 potom 0.4 a povedala ak nebudu ok vysledky bude 0.6 alebo 0.8 dokonca.nastastie vse ok

autor
27. jan 2022

@nitka1157 ako často chodíš na kontrolné odbery?

cherry_cherry
27. jan 2022

Chodila som na kontrolu asi kazdych 4-6 tyzdnov. V jeden den zobrala krv a na druhy den som isla k nej po vysledky a na pokec, co dalej. Neviem preco ma tvoja hematologicka k tomu taky laxny pristup. A vysledky krvi mas aktualne dobre?

bu1bu
27. jan 2022

každe 3 týždne.

autor
27. jan 2022

@cherry_cherry ona je tým známa. Široko ďalwko nue je hematológ a má veľa pacientov. Môj život a život môjho dieťatka je jej zrejme ukradnutý.

ikonica
27. jan 2022

Ja som minule tehu brala zo zaciatku fraxik 0.3 potom mi nan zistili alergiu a po zvysok tehu som brala az do konca sestonedelia clexane 0,4... V tomto tehu som mala clexane 0,2+anopyrin 100... V 20tt mi zmenila na clexan 0,4 + ten anopyrin... Anopyrin vysadim cca v 35-36tt... Na kontroly som chodila raz mesacne a neskor bol interval dlhsi cca 6 tyzdnov...

palicka
27. jan 2022

Mne sa menili, ale vždy na vyššiu dávku. Kontrola zhruba kazde tri týždne. Skončila som na 2x denne 0,6

cherry_cherry
27. jan 2022

Uff, to ma mrzi. Dobreho hemarologa je velmi tazko najst. Jedine, ze by ta zobral niekto dalej v inom meste, ja by som aj sukromnikovi isla. Ja som mala tiez na zaciatku zlu skusenost. Gynekologicka ma po 2 potratoch a zistenych trombofilnych mutaciach poslala k hematologicke, tak som isla k jednej a ta ma pomaly vysmiala, ze co su to 2 potraty v zivote zeny. Ze mam prist, ked potratim aspon 3x 🤦‍♀️🤦‍♀️ neskutocna krava. Potom som nasla dr. Drakulovu (super meno pre hematologa 😅 ) na Kramaroch a ta bola hotovy anjel. Jeden z najmilsich lekarov akych som stretla. Vdaka nej mam 2 zdrave deti.

autor
27. jan 2022

@cherry_cherry nemám slov na nuektorých doktorov. My sme dlhe roky nemohli vôbec otehotnieť a teraz sa musím biť ešte aj o trâpny fraxiparine alebo clexane vo vyhovujúcek dávke.
Jej prístup sa mi vôbec nepozdáva. Nerozumiem prvé tehu celý čas 0.4 a aj naprik tomu znaky zrazenín pred pôrodom a teraz robí také caviky a postupme mi znižuje dávky.

autor
27. jan 2022

@palicka veď toto že keby mi aspoň dala kpmtrolu o 2 tt keď mi tak radilálne znížila dávku...ale nechce sa mi riskovať kvôli jej dokazovaniu si.

nitka1157
27. jan 2022

Tusim ze v tehotenstve kazde 3-4 tyzdne.po porode kazde 2m
Teraz som znova tehotna a idem v pondelok.lenze som v karantene tak pocitam ze sa tam endostanem..neviem odkial si ale ja chodim do ilavy.ona ma tiez neurekom pacientov ale je uzasna.velmi mudra dr.tiez je ludska a hlavne k tehotnym.ked som bola1 tehu tak sa ma pytala na dychanie a tak hovorim obcas citim tlaky na hrudi.este v ten den poobede mi vybavovala internistu lebo isiel vikend a ze ak nezozenie pojdem na prijem..
Teraz pri 2tehu mi moj gynekolog kazal obj k endokrinologovi kvoli zlej stitnej.samozrejme ma nikam nechceli zobrat lebo nepatrim pod spad. V spade ma objednala za mesiac a pol.ked sa to dozvedela moja hematologicka vybavila mi hned u ineho termin za necele 2 tyzdne..nadavala na gyn.to by mali oni obj pacientky v tychto pripadoch..nos taka je doba dnes.mozme radi ze nas vobec vysetria ako tak

autor
27. jan 2022

@nitka1157 je to des veru. Na niektorých dr už nič neplatí... a sú nedotknuteľní. Ale kde berie svedomie by ma zaujímalo.