Migréna z chrbtice v tehotenstve

27. dec 2023

Poraďte, som tehu 22tt a stale keď ostanem ležať pár dní doma (už 3.krát kvôli chorobe a nevoľnostiam), tak mám strašne migrény asi z krčnej chrbitce, tiky v oku, šialené pulzovanie v hlave niekde na temene, návaly horúca do hlavy/tváre. Zrejme to mám z dlhého ležania na chrbte a z absencie pohybu. Neviete mi poradiť niečo na to?:( Je to strašne nepríjemné. Dnes som brala paralen, ale ďalší už do seba pchať nechcem.

alisaela
27. dec 2023

Mne zaberali 2 paraleny, 2 magnetoterapia, tekutiny, na čelo obklad s alfou, do uší podcast a ležať a späť ak je možnosť.
Migrény som mala v oboch tehotenstvách a táto liečba bola určite lepšia ako stres z bolesti a utrpenia, ktorým migréna je. Už si presne nepamätám maximálnu dennú dávku paraceamolu, ale toto väčšinou zabrali a stav bol znesiteľný.

hannulik7488
27. dec 2023

ja som mavala strasne migreny z krcnej chrbtice a mne pomohlo natierat si krcnu chrbticu s hrejivou konopnou masťou a dala som si aj magnézium. Mne to hned zabralo a aj tie migreny prestali.... normálne mi to pripadalo ako zázrak. Lebo ked ma to chytilo, tak som myslela, ze sa zbláznim od bolesti. Mne uz ani tabletky od bolesti nezaberali. Ale teda nebola som tehotna

alisaela
28. dec 2023

Oprava, Magnetoterapia mali byť magneroty😅

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre