icon

Miminko je veľmi nízko a mám bolesti

luli222
11. jún 2017

Ahojte 🙂 nájde sa tu niekto s podobnymi problémamy? Celé tehotenstvo sa potýkam s nepríjemnosťami ako sú výtoky, ktoré bolo treba liečiť, zápaly močovych ciest a podobne. Od 28. tyzdna mám však problém, že bábatko začalo mať menej plodovej vody( ono je v poriadku, funguju mu obličky, mechúrik - opakovane kontrolované na sone a aj ukážkovo rastie) a voda mi ani neodteká, ale vplyvom toho sa natlačilo dole a strašne mi tlači na krčok :( keď stojim, všetko ma tam dole neznesiteľne pichá, a teraz ako som už v 34 tt. keď sa mimi hýbe, akoby mi to tam celé rozvrtavalo :( citim pichanie, velmi neprijemné, k tomu to časté močenie ( velmi tlačí aj na močový mechúr), samozrejme, že od tých problémov už len ležím striedavo doma a v nemocnici, ale je to na psychiku doslova teror :( krčok maternice mám skontrolovaný stále drží a mám ho 3,3 mm, každým týždňom sa zhruba vplyvom tlaku o 1 mm skracuje. Mali ste už prosím Vás niekto takéto nepríjemnosti a vydržali ste s nimi aspoň do 38 tt? Budem vďačná za každú odpoveď 🙂 a všetkým prajem príjemné tehuľkovanie 🙂

mattkapd
11. jún 2017

Ten krcok máš ešte riadne

mattkapd
11. jún 2017

@luli222 prepac odoslali mi to skôr. .Ten krcok máš ešte dosť dlhý to sa neboj ja som mala v 26tt 2,2mm neskôr som lezala pretože malý moc tlačil na spodok..V správe som mala napísané predčasný hroziaci pôrod nezreleho plodu. .rodila son v 40tt a mozno koli tomu skracovaniu som porodila za 40minut od prvej kontrakcie. .

grelu
11. jún 2017

@mattkapd 3,3mm nie je skoro ziadny krcok...si si pomylila jednotky
@luli222 mas uz pekny tyzden...vydrz este chvilku a uz to bude ok, aj ked sa babo narodi
Ja som prelezala 6 mesiacov

luli222
autor
11. jún 2017

Ďakujem baby za povzbudenie, vytrpeli si aj Vy hodne a zvladli ste - klobuk dolu 🙂 ano ten krcok som si pomylila, ma cez 3 cm, tak je to spravne 🙂 vdaka za upozornenie, len to pichanie pri tom krcku ma troska strasi :(

anieli_1
11. jún 2017

@luli222 ja som mala toto isté s malou a pichalo lebo tlačila na krcok už a v tvojom týždni som mala 1cm krcok a ležala som v nemocnici s hore nohami a dopovali má magneziom..vydrzali sme do konca.....Keď máš možnosť ležať tak lez a magne B6 ale len do 37 tt aby si potom neprenasala....

luli222
autor
11. jún 2017

@anieli_1
Wow tak to ste dobriii 🙂 no viem, že teraz mi to pride take neuveritelne a stresujuce, stale myslienky na predcasny porod a vidim, ze sa to dá zvladnut a este aj s omnoho mensim krckom... Dakujem za povzbudenie a jasne, davam si magnerot, lebo sem tam su bolesti aj v podbrusku, ale potom ho vysadim, toto tehotenstvo je narocne uz od zaciatku, nerada by som to natahovala za 40 tt. 🙂 Ale zas budem vdacna za 38 tt. 🙂

anieli_1
11. jún 2017

@luli222 s prvým som mala úplne bezproblémové tehotenstvo nič ma nepichalo nebolelo všetko bolo ako ma byt a sám sa vypýtal 36+4 tt .....Takže je to veľmi individuálne a neboj rodia sa už aj v nižšom týždni a od 35tt by mali byť už aj pľúca zrelé

zuzanaer
11. jún 2017

@luli222 Ahoj.Pri druhom dietatku som mala od 30tt neskutocne bolesti brucha, rezanie v rozkroku ako keby mi tam rezali ziletkou.V 36tt som uz skoro nevladala od bolesti ani chodit.Syn sa narodil na 39tt.Prirodzene a velmi rychlo, prisli bolesti dosli sme do porodnice a na druhe zatlacenie bol na svete :-*

luli222
autor
11. jún 2017

@anieli_1
Jeej takže máš bábatko narodene tiez o trosicku skor a predpokladam, ze vsetko bolo v poriadku 🙂 takze keď vydrzím este nejakého dva a pol týzdňa už by som sa mohla aj konečne prestať báť ??? 🙂

anieli_1
11. jún 2017

@luli222 no môj mal pôrodnú váhu 3060g takze všetko v poriadku v tomto len sme mali zlú kombináciu že skôr narodený a dlho mal žltačku ( v 3tyzdnoch sme boli ešte na infuzkach v nemocnici) a malý má aspergerov syndróm a pripisujú to tomu....Ale je to úžasný chlapec veľmi múdry a šikovný takže to nejak neriešim že kde nastala chyba...

luli222
autor
11. jún 2017

@zuzanaer
No presne ako take rezanie v rozkroku a vzdy pri krcku, hlavne ked sa postavim, ale ked sa mimi vrti niekedy aj pri lezani :( tak to je super, pekne ste to vydrzali 🙂 ono možno tieto bábatka co sa tak vedia paradne natlacit dolu, maju vyhodu, ze maju rychly porod, co by bolo super 🙂

luli222
autor
11. jún 2017

@anieli_1
Fuuu ta zltacka ma mrzi, ale s tym ma asi vela deticiek problem takto skor narodenych :( hlavne, ze ste sa z toho dostali 🙂 ono uz jedneho anjelika mame v nebicku :( a celkovo nam trvalo tri roky kym som otehotnela, zato sa vsetkeho tak bojim :( a ten
syndrom, že by to bolo vazne koli tomu ??? Mozno to tak malo skratka byt, ale podstatne je ze je zdravy a v poriadku, a ze si mozete uzivat krasneho spolocneho zivota, vsetko dobre a vela zdravicka Vam obom prajem 🙂

anieli_1
11. jún 2017

@luli222 to ma mrzí a už len dobre bude uvidíš 😉 ....A ďakujeme je to niekedy s ním veľmi ťažko ale inak je to moja veľká opora v živote

luli222
autor
11. jún 2017

@anieli_1
Dakujem velmi pekne za vsetky povzbudive prispevky 🙂 rozhodne chapem, ze to v zivote mate urcite komplikovanejsie, ale jednoducho idete dalej, zijete, uzivate naplno a to je ta podstata zivota, byt teraz a tu a nic nevzdat 🙂 🙂 🙂 ja rozmyslam, teraz ako to spravit ked som uviazana takto na posteli :D no rozhodne kazda minutka v brusku navyse je pre neho teraz to najdolezitejsie, a zrejme toto je to co by ma malo motivovat najblizsie dni, nech je mimi zdrave a silne 🙂 a nie meditovat co najhorsie sa moze stat 🙂 este raz srdecna vdaka 🙂

jarus_galbi
11. jún 2017

@luli222
Ahoj, neboj vsetko bude v poriadku. Tyzden je uz celkom pekny, ja som sa otvarala snad uz od 32 tyzdna pri oboch a krcok som mala okolo 1,5 cm, moje baby boli obe natlacene dolu velmi skoro, pri druhej som ani dlho stat nevydrzala. Prvu som porodila v 38 tyzdni, druhu mi museli vyvolavat uz v 37 tyzdni. Citam ze nic nenehavas na nahodu, si sledovana, keby bolo velmi zle, ides do nemocnice a tam by to vedeli trochu oddialit. Ak mas prve, vyloz nohy, relaxuj, nestresuj sa, beries spravne magnezium a babatko to same zariadi. Si v tyzdni, kedy porodit uz nie je ziadna veda. Poznam vela pripadov, kedy sa rodilo skor a vsetko je v poriadku. Hlavne sa nestresuj lebo to tiez nepridava babatku na pohode😉

zuzanaer
11. jún 2017

@luli222 ano presne to som mavala aj ja ked sa maly vrtel az mi slzy tiekli od bolesti v 36tt som si uz vravela nech sa narodi lebo to nevidrzim a zvladli sme to spolu az do 39tt a 6 den narodil sa mi presne 31.12.termin som mala 7.1 🙂 .a veru ano oni potom pridu rychlo na svet <3

luli222
autor
11. jún 2017

Baby dakujem Vam vsetkym este raz, vidim, ze teda nie som sama 🙂 moje ostatne tehu kamosky na mna nechapavo pozeraju, ze co som taka precitlivela. Pokyn od lekara je jasny, treba lezat, setrit sa, takze urcite este nejake tri tyzdne postudujem knizky a v 38 tt sa zacnem pomaly tmolit 🙂 och to je skoda, ze niekto si to musi odtrpiet a niekto ani nevie, ze je tehu ;(

luli222
autor
31. júl 2017

Posledny koment 🙂 tehu ukoncene prirodzenym porodom v 39+4 🙂