Mimomaternicové tehotenstvo
Ahojte, nasla som tu vela diskusii s touto temou, ale stale som nenasla to, co by som potrebovala. Asi pred mesiacom sa mi, zial, stalo to, co som si myslela, ze sa mi nemoze stat. Bola som strasne naivna...sak jedno dieta som v pohode donosila a porodila, tak preco by pri druhom mal byt problem🤦♀️ Omyl...mala som mimomaternicove a zobrali mi vajicovod. Uz som celkom zahojena, az na ranu na dusi. Ale mali ste aj vy pobolievanie na oboch stranach? Neviem, ci je to uplne v poriadku. 1.menstruacia bola trosku bolestivejsia a dlhsia a ako skoncila, tak este som mala take akoby menstruacne bolesti. Na kontrolu idem buduci tyzden. Ale som z toho neista. A este, ktore z vas to riskli a nesli na vysetrenie toho zostavajuceho vajickovodu a otehotneli ste a vsetko bolo v poriadku? A ktorym sa mimomaternicove tehotenstvo zopakovalo a zobrali aj druhy vajickovod? Neviem, ci si vysetrit vajickovod (citala som, ze nie je to 100%, moze vyjst aj falosna nepriechodnost🤷♀️). Alebo viete odporucit nejake vysetrenia po mimomaternicovom? Moja doktorka mi povedala, ze musime to len risknut a ak sa dlhsie nezadari ist na prefuk vajicovodu. Ani neviem na isto, preco sa to stalo, iba predpokladaju, ze to bol dosledok nelieceneho zapalu...no mam zmiesane pocity z toho vsetkeho.
@trdlo33 Ja poznám ženu, ktorá bohužiaľ mala dvakrát po sebe mmt a prisla o oba vajickovody. No ty už máš jedno dieťa a je pravdepodobnosť, že ten druhý vajecnik máš v poriadku.
Čo sa týka toho, prečo ti to vzniklo, tak nemusí to byť len dôsledok zápalu, ale môže to byť aj genetika. Tá moja známa sa neskôr dozvedela, ze v rodine už bol tento problém u iných žien a teda zrejme oni mali aj genetiku na zvláštny tvar vajickovodov. Takže emoze to vraj byť aj genetika.
Každopádne držím palce a prajem, aby sa ti splnil sen mať bábätko 🙏Treba pozitívne myslieť ;)
@tinka_1807 no moja sestra mala tiez mimomaternicove🤷♀️ ale o nikom inom z rodiny neviem, ze si tym presiel. To mi nenapadlo, ze by to mohlo byt aj takto geneticky🤷♀️. Skusim sa na to spytat doktorky. Dakujem, tiez dufam, ze sa to uz nezopakuje. 🙏
Rodina sa čudovala, či sa nebojím zasa riskovať, keď už jedno dieťatko mám, ale ja som sa nedala odradiť..samozrejme strach som mala, ale vďaka Bohu som o pár mesiacov po MMT bola tehotná a porodila som vytúžené dievčatko. Držím palce🍀
Rodina sa čudovala, či sa nebojím zasa riskovať, keď už jedno dieťatko mám, ale ja som sa nedala odradiť..samozrejme strach som mala, ale vďaka Bohu som o pár mesiacov po MMT bola tehotná a porodila som vytúžené dievčatko. Držím palce🍀
@elia9 a ziadne predtym vysetrenia ste nepodstupili? Jej to je super🙂. Dufam, ze aj my budeme mat stastie.
@elia9 a ziadne predtym vysetrenia ste nepodstupili? Jej to je super🙂. Dufam, ze aj my budeme mat stastie.
@trdlo33 pri výbere vajickovodu brali tuším aj nejakú vzorku na rozbor, nič iné som však nepodstúpila 🙂ak si dobre pamätám tak cca 3 mesiace som si dala pauzu a o nejakých 5 mesiacov už som bola tehotná 🙂držím silno palce🙂♥️
Ahoj. Tiež som mala mmt. A o dva mesiace som už bola tehotná ☺️ v minulosti som prekonala zápal vaječníkov/vajcovodov a tiež som mala operovaný myóm na tej strane maternice, kde som potom mala mmt. Tak predpokladám, že to prispelo k “nefunkčnosti” toho vajcovodu. Žiadne špeci vyšetrenia som neabsolvovala, len bežnú pooperačnú kontrolu.
Ahoj. Tiež som mala mmt. A o dva mesiace som už bola tehotná ☺️ v minulosti som prekonala zápal vaječníkov/vajcovodov a tiež som mala operovaný myóm na tej strane maternice, kde som potom mala mmt. Tak predpokladám, že to prispelo k “nefunkčnosti” toho vajcovodu. Žiadne špeci vyšetrenia som neabsolvovala, len bežnú pooperačnú kontrolu.
@ms1411 a po operacii si nemala take pichanie na oboch stranach? Nic silne, ale take divne. 🤷♀️. A potom uz vsetko bolo v poriadku? Velmi sa bojim, ze uz sa nepodari alebo podari a zasa bude mmt
@ms1411 a po operacii si nemala take pichanie na oboch stranach? Nic silne, ale take divne. 🤷♀️. A potom uz vsetko bolo v poriadku? Velmi sa bojim, ze uz sa nepodari alebo podari a zasa bude mmt
@trdlo33 fuuu tak na pichanie si už nepamätám. Jedine odvtedy citím ovulaciu akoby na oboch stranách. Predtým ma bolela len tá stana kde sa uvoľňovalo vajíčko.

@trdlo33 Ja poznám ženu, ktorá bohužiaľ mala dvakrát po sebe mmt a prisla o oba vajickovody. No ty už máš jedno dieťa a je pravdepodobnosť, že ten druhý vajecnik máš v poriadku.
Čo sa týka toho, prečo ti to vzniklo, tak nemusí to byť len dôsledok zápalu, ale môže to byť aj genetika. Tá moja známa sa neskôr dozvedela, ze v rodine už bol tento problém u iných žien a teda zrejme oni mali aj genetiku na zvláštny tvar vajickovodov. Takže emoze to vraj byť aj genetika.
Každopádne držím palce a prajem, aby sa ti splnil sen mať bábätko 🙏Treba pozitívne myslieť ;)