icon

Mimomaternicové tehotenstvo a vyšetrenia po ňom

nikool701
16. máj 2020

Ahojte. Chcem sa opýtať, kto má za sebou mmt. Aké vyšetrenia vám robili? Akou formou vás operovali? A aká bola dĺžka hospitalizácie?
Ďakujem veľmi pekne za každú skúsenosť a radu.

veronikaa006
16. máj 2020

@nikool701 ja som mala 2x. Prvýkrát ma operovali cez klasický rez ako keď robia napr cisársky, domov z nemocnice má pustili na 5den po operácii. Druhýkrát ma operovali laparoskopicky, domov z nemocnice má pustili na druhy deň po operácii. A aké vyšetrenia robili pred tým ako prišli nato že je to mimo... Tak prvýkrát mi najpr povedali že je to potrat, takže mi robili kyret a poslali ma domov, no potom som šla na kontrolu na gyndu kde z krvi zistili že hcg stúpa takže vedeli že je to mimomaternicove. A pri druhom mimomaternicovom mi hcg kleslo ale som nezačala krvácať tak vedeli že to potrat nie je. Ak by si ešte niečo chcela vedieť tak sa pýtaj. Majú u teba podozrenie na mimomaternicove?

veronikadany
16. máj 2020

@nikool701 mňa robili laparoskopicky. Bola som hospitalizovana 2 týždne, komplikácie počas operácie. Vyšetrenia sono, krv atď. Mala som na výber najskor kyret, alebo laparku. HCG mi stupalo, klesalo, zasa stúplo .

lucka.mt
16. máj 2020

laparoskopicky, pustili ma na druhy den, zacala som krvacat a to mi uz praskol vajcovod, az vtedy som si spravila test, dovtedy som mala normalne menstruaciu, nevedela som ze som tehotna... rovno do nemocnice na prijem, robli sono, krv a hned operovali

monammm
22. máj 2020

Ja som mala 1x mimomaternicové. Bohužiaľ veľmi zle. Najskôr robili kyretaz. Na druhý deň prišla sestrička že sa mám pripraviť na sálu. Nikto žiadne vysvetlenie prečo, načo. Až potom došiel lekár že asi to nakoniec bude predsa len vo vajickovode. Aj keď predtým tvrdili že pri kyretazi bolo veľa tkaniva a vytvorená podstialka. Ok po narkoze po laparo mi povedali že za 3 hodiny sa príde somnou porozprávať primár. Ja vydesená ale viac som z nich nedostala. Takže nakoniec sa nevedeli rozhodnúť v ktorom vajickovode to je tak neurobili nič. Hlavne má strašili že hodnoty Hcg sú také že iné ženy už pomaly umierajú. Mne nebolo nič, ani bolesti žiadne. Tak som chodila ešte skoro 2 týždne na kontroly, odmietla som hospitalizáciu. A potom sa konečne po ultrazvuku rozhodli že je to v ľavom vajcovode. Takže zase laparo. Nakoniec to bolo v pravom. Strašný zážitok.

sissaa12345
24. jún 2020

@monammm to je fakt hrozne ja som mala mimomaternicove a prišli mi na to v 7 týždni hneď ma operovali laparosk. Teraz sa zotavujem a bola som na meraní hcg a mam 1200 dosť vysoké tak mi ho majú merať znovu o týždeň tak uvidím... Ako ti to nakoniec dopadlo?

monammm
24. jún 2020

@sissaa12345 tak snáď to budeš mať v poriadku. Mne Hcg stúpalo stále. Brali ho hneď po každom zákroku a vraveli že má hneď klesnúť. Ale nechcem ťa strašiť. Nakoniec som prišla o pravý vajcovod. A ľavý ostal čiastočne prechodný. Momentálne som po umelom oplodnení v 8 mesiaci ☺️