Ahojte, chcela by som sa spytat, ci pes v tehostenstve bude prekážkou, prvý krát som v tom, psíka yorkšíra krmime kvalitnými slovenskými granulami PANAKEI zo slovenska , mal by mat všetko čo sa týka stravy doplnkov atd ,odčervujeme každé 3 mesiace . avšak teraz sa naskytne otázka.
Je problém v tehotenstve pes ? X matiek mi povedalo a majú rôzne názory na infekcie, parazitov a iné čo dokaze pes preniest na cloveka / plod... mate nejaké skusenosti ?
dakujem za odporúčania čo so psíkom, je hravý, máme ho 6 rokov je neskutočne o neho dobre postarané po všetkych strankach.
dakujem maminy
Nie, pes v tehotenstve urcite problem nie je, ak je pravidelne odcervovany, ockovany, tak sa podla mna nie je coho bat, ja som takisto pocas tehotenstva mala psa, teda stale ho mam, tiez yorkshira a nebol vobec ziadny problem..
Mna pes sprevadzal v prvom tehotenstve a aj teraz. Osobne v tom nevidim problem,ak je pes zdravy. Ine je doniest domov tulacika s nejasnym zdravotnym stavom. Tam by som uz nejake to riziko videla. Ale v zasade ak ide o tvojho bytoveho psa, o ktoreho sa riadne staras a ma pravidelne ošetrenia veterinarom....nevidim problem.
@scooors Nie je to ziadny problem,je vela domacnosti s malymi detmi a zvieratkami.Staraj sa o psika aj nadalej a dodrziavaj hygienu,lebo psik ked beha vonku kadeco nucha a ma spinave aj labky
Psa mame 13 rokov a nikdy by som sa ho len tak nevzdala ...... ja som tehu a zo psom sa normalne jasim ..... aj s kamoskynim kocurom ...... nemam problem ani s babkinimi mackami neodhanam ich od seba ...... to ze som tehu neznamena ze teraz mam byt v sterilnom prostredi ......... tym padom by som ani v robote nemala pracovat lebo je tam zima vlhko sem tam plesne .... a vela ludi
@scooors čo so psom? No nič iné ako doteraz. Predpokladám, že o “komplikáciach” ťa informovali ženy, ktoré psa nemajú.
Mala som psa 17 rokov, keď som otehotnela mal 10 a ani na zlomok sekundy sme nerozmýšľali “čo s ním”. Proste bol členom rodiny a súčasťou nášho života, našej domácnosti. Pes nie je kabelka aby som ho odložila len tak ako sa mi zachce.
Ahoj my mame tiez v byte francúzskeho bulldoceka pred dvoma mesiacmi sa nám narodila mala vôbec žiadne ťažkosti ani nič som nemala počas tehotenstva kvôli psovi a to ona bola somnou celé dni na gauči
Ja mám troch psíkov a žiadny problém nebol.A dve tehu mám za sebou prechádzky len prispievajú aj mojkanie a bruško a deti chránia o dušu
@scooors nam lekar povedal, ze pes v tehotenstve nie je problem - tiez som mala obavy, dokonca som kdesi citala, ze je to lepsie pre imunutiu dietata, zvycajne infekciami a chorobami od domaceho zvierata strasia ludia, co o tom trt vedia
@scooors pes v tehu nie je vobec ziadny problem, si tehotna, cakas dieta, s organizmom a hlavne chrani ho tvoj organizmus, dnes je nizka pravdepodobnost, ze nieco od psa dostanes, ak je vakcinovany a odcevovany, nemas sa coho bat, kamoska ma chovnu stanicu nemeckej dogy a pocas tehu odchovala dva vrhy :D
myslím, že väčšie nebezpečenstvo sú tie ženy, čo ti trepú takéto bludy
Moj yorky sa napr. Obetoval, prenechal svoj pelech Elze, ktora bola odobrata od tyrana. Po dvoch dnoch mi doplo, co stvara na zemi pri nej. Potom zasla mu kupit novy pelech a v jeho predchadzajucom Elza vyckala do doby, kym si nenasla novu dobru rodinu s dievcatkom malym. Takze. Pes sa dokaze obetovat aj v takych veciach oko napriklad zdravotna komplikacia cloveka, dokazu na seba prebrat chorobu a vysporiadat sa s nou a my ani netusime, ze nam cosi hrozilo. Mne nas napr. Zachranil zivot uz 2krat. Naozaj. Ak ho mate, treba ho mat rad ako vsetko zive doma havkovia nam rozumeju.
Psik urcite nie je problem, povedala by som, ze dietatko ma stastie, ze bude moct vyrastat so psikom
@scooors ja mám 2 psov dnu a 16 mesačné dvojčatá. Deti psov milujú aj Maxo ich. Keď dakto cudzí príde a chce ich zobrať nedovolí a steká. Mini ich akceptuje no nenechá si,, po nose brnkat,, aj ich uhrizne ale len ako upozorňenie neublíži im. Deti boli 1x choré. Hrajú sa s nimi. Učím ich láske ku zvieratám, nesmú ublížiť im ani psi im. Nepotrebujem aby v 10 podpalili dáke zviera. A keby bolo na mne máme aj 3 psa veľkého na dvore. Muž povedal že 2 stačia a to máme ešte 3 korytnačky a 30 akvárií s rybíckami.
@scooors mam nemeckeho ovciaka (36 kg)dlhosrsteho ktory obcas chodi dnu do domu,avsak cele tehotenstvo lenosil somnou na gauci a pocuval co sa v bruchu deje,denne sme presli niekolko km spolu a udrziaval ma fit, lekar ma dokonca pochvalil ze na zenu po 30tke a prvorodicku som mala super kondiciu pred porodom a len par kg navyse.okrem toho mame doma dlhosrsteho kralika,ktory obcas zavita aj do postele. Manzel je alergik ale zazracne sa odkedy mame zvierata vyliecil .zviera ti isto neublizi,pokial sa dodrziava hygiena a je o psika postarane (vakcina,kupanie,parazity).takisto aj pre babatko to bude super spolocnik ak si na seba zvyknu
Jasne ze neni problem...pokial psika odcervujete ockujete mal by byt ok mna slo porazit ked sa ma v tehu pytali cp spravim so psom
ved som si ho hrala.s.tim.ze raz budem mat aj deti a nie ze vtedy ho dam prec..
♀️ vazne?
P.S. Pokial tie granule nejes s nim, tak je naozaj uplne jedno, cim ho krmis, na tehotenstvo to nema ziaden vplyv ♀️
@lindusss2016 aj keby jedla sa jej nič nestane. Ved vyvazena strava - mam 3 deti "odchovane" na granuliach. Viem o com hovorim))
@vinifera ja viem, moji su tiez ochutnavaci len som tym chcela povedat, ze strava jej psa nema ziaden vplyv na jej tehotenstvo a vlastne ani pes ako taky...
@vinifera ale v tomto pripade pre deti uz odporucam kvalitne granule
@scooors v žiadnom prípade to nie je problém. Aj ja som od svokry počúvala, ako to nie je dobré a ako bude pes žiarliť. Jedným uchom dnu a druhým von. Dokonca aj pediatrička mi povedala, že kým nebudú spávať v jednej posteli a jesť z jednej misky, nie ne problém ani už pri narodenom bábätku. Naši dvaja sú veľkí parťáci a pes ho hnal dopredu, naučil sa tak skôr štvornožkovať a tým, že sú stále spolu nie je ani taký plachý a nezľakne sa, ak niekde okolo neho behajú iné deti. Ja by som môjho psa nedala preč v žiadnom prípade.
Do karanteny sa treba dat.
@scooors Psa by som nedala prec kvoli tehu, nikdy. S detmi vedia byt psy partaci. Pes ma niekoho cca na svojej urovni, rozsiri sa smecka a pes ako posledny v smecke postupi vyssie a bude sa snazit dieta ucit
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@scooors podľa mňa veľa tehotných žien má tiež psa dom. Myslím, že to až taký problém nie je, keďže si na neho zvyknutá. A keď bude nejaký, tak ho budeš potom riešiť.