Môže byť prázdny gestačný vak známkou mimomaternicového tehotenstva?
Ahojte, chcem sa spýtať. Môže mať MMT aj keď bolo vidno na sone prazdny gestacny vak? Mam bolesti na jednej strane, v noci som mala kŕče. Teraz nič. 5 dní už spinim, hlavne večer, cez deň ani nie. Beriem aj ascorutina progesteron. Doktorovi idem až v utorok opäť
Mimomaternicové je keď je to vo vajcovodoch a nie v materncici. Toto si pozri na Google obrázky ako vyzerá mm tt
@stellarstar prestav si ze som googlila a vygooglila som ze keď je prázdny vak stále to môže byť MMt. A ja už som po jednom MMT s následnou operáciou, takže mam obavy
Môžeš mať mimomaternicové tehotenstvo aj keď bolo na uzv vidieť gestačný vak. Stáva sa, že jedno tehotenstvo sa uloží v maternici a druhé inde. Ale bolesti môžeš mať samozrejme aj z iného dôvodu. Ak sa niečo zakútni, choď na pohotovosť. Držím palce.🤗
Môže byť mmt aj napriek tomu že videl gastacny vak, ide ale o pseudogastacny vak
Ak dr videl prazdny gestacny vak v maternici, tak s najvacsou pravdepodobnoatou nejde o mmt. Gynekolog by mal vediet rozlisit pseudogestacny a gestacny vak. Mmt by si mohla mat vtedy, ak by sa nahodou jedno vajko uchytilo vo vajcovode a druhe v maternici. Ak si vsak bola u gyn a povedal, ze je to gestacny vak a je v maternici, tak to mmt nebude. Riesila som to mesiac dozadu. Bolesti a pichanie a pod su z roztahovania maternice alebo progesteronu. Toto slabe pichanie ako MS je v poriadku. Ak by si mala take bolesti, ze nevies chodit, tak chod na pohotovost. Ak mas stale pochybnosti, zavolaj si zajtra svojmu dr., ten je najviac kompetentny.
@jana_435 ďakujem za odpoveď. No keď som sa pýtala doktorky ci môžme teda MMT vylúčiť, nepovedala mi na to nič

Nie nemozes, ak bol gestačny vak v maternici, je to normálne tehotenstvo.