icon

Môže byť prázdny gestačný vak známkou mimomaternicového tehotenstva?

7. apr 2024

Ahojte, chcem sa spýtať. Môže mať MMT aj keď bolo vidno na sone prazdny gestacny vak? Mam bolesti na jednej strane, v noci som mala kŕče. Teraz nič. 5 dní už spinim, hlavne večer, cez deň ani nie. Beriem aj ascorutina progesteron. Doktorovi idem až v utorok opäť

dadka1997
7. apr 2024

Nie nemozes, ak bol gestačny vak v maternici, je to normálne tehotenstvo.

stellarstar
7. apr 2024

Mimomaternicové je keď je to vo vajcovodoch a nie v materncici. Toto si pozri na Google obrázky ako vyzerá mm tt

autor
7. apr 2024

@stellarstar prestav si ze som googlila a vygooglila som ze keď je prázdny vak stále to môže byť MMt. A ja už som po jednom MMT s následnou operáciou, takže mam obavy

suge
7. apr 2024

Môžeš mať mimomaternicové tehotenstvo aj keď bolo na uzv vidieť gestačný vak. Stáva sa, že jedno tehotenstvo sa uloží v maternici a druhé inde. Ale bolesti môžeš mať samozrejme aj z iného dôvodu. Ak sa niečo zakútni, choď na pohotovosť. Držím palce.🤗

tessa165
7. apr 2024

Môže byť mmt aj napriek tomu že videl gastacny vak, ide ale o pseudogastacny vak

stellarstar
7. apr 2024

Prázdny vak a mmt su 2 rôzne veci, keď on videl vak v materncici tak nemôže byť mimo materncice

jana_435
7. apr 2024

Ak dr videl prazdny gestacny vak v maternici, tak s najvacsou pravdepodobnoatou nejde o mmt. Gynekolog by mal vediet rozlisit pseudogestacny a gestacny vak. Mmt by si mohla mat vtedy, ak by sa nahodou jedno vajko uchytilo vo vajcovode a druhe v maternici. Ak si vsak bola u gyn a povedal, ze je to gestacny vak a je v maternici, tak to mmt nebude. Riesila som to mesiac dozadu. Bolesti a pichanie a pod su z roztahovania maternice alebo progesteronu. Toto slabe pichanie ako MS je v poriadku. Ak by si mala take bolesti, ze nevies chodit, tak chod na pohotovost. Ak mas stale pochybnosti, zavolaj si zajtra svojmu dr., ten je najviac kompetentny.

autor
7. apr 2024

@jana_435 ďakujem za odpoveď. No keď som sa pýtala doktorky ci môžme teda MMT vylúčiť, nepovedala mi na to nič