icon

Môže infekcia v tehotenstve ohroziť dieťa?

melissa_19
24. máj 2024

Ahojte dnes som bola u gyn po pozitívnom tehotenskom teste som v 8tt srdiečko všetko dobre je aktívne povedala ze je všetko ok s bábätkom ale mam nejaký vytok a dala mi tabletky a krém, povedala mi ze to môže ublížiť dieťaťu a môžem potratiť celý deň na to myslím q bojím sa. Môže to byť reálne alebo ma len vystrašila?

any3108
24. máj 2024

@melissa_19 nikdy sa to nedá úplne vylúčiť, ale ak ťa to ukľudní, tak ja som celé prvé tehotenstvo mala infekcie a mám zdravého dvojročného chlapca 🙂 samozrejme, liečbu treba dodržať, ale netreba panikáriť, je bežné,.že v tehotenstve sú ženy náchylnejšie na infekcie (hlavne mykozu)

melissa_19
autor
24. máj 2024

@any3108 ano hneď som si šla vybrať tabletky nie moc hlboko aby som nepoškodila plod tak mi bolo povedané dúfam že to zaberie, a aj mastičku lekárka mi dala kúpiť vitamíny ale nemôžem ich nikde zatiaľ zohnať bud majú 2jku alebo veľké balenie ktoré nepotrebujem 🙈 dúfam že to nie je urgentne

anavixy
24. máj 2024

Plodu to neublizi, potrat moze sposobit neliecena infekcia (v kazdom stadiu tehotnestva, potrat alebo predcasny porod), ale ty ju budes mat liecenu a vyliecenu, takze sa nestresuj zbytocne. Tablety vkladaj normalne do posvy, nie hlboko, aby si nepodrazdila/neposkodila krcok, nie plod, plodu iste prstom neublizis, lebo sa k nemu nemas ako dostat. Vitaminy ake? Nejaky femibion alebo cosi take pre tehotne? Pokojne si kup 1ku a mozes ju douzivat ak v druhom trimestri… mnoho zien uz v druhom triemstri neuziva ziadne vitaminy pre tehotne a je to ok, tak isto ok bude aj uzivanie 1ky. Alebo si kup nejaku inu znacku nez tu, co ti poradila dr, na vyber je toho mnoho.