Môže infekcia v tehotenstve ohroziť dieťa?
Ahojte dnes som bola u gyn po pozitívnom tehotenskom teste som v 8tt srdiečko všetko dobre je aktívne povedala ze je všetko ok s bábätkom ale mam nejaký vytok a dala mi tabletky a krém, povedala mi ze to môže ublížiť dieťaťu a môžem potratiť celý deň na to myslím q bojím sa. Môže to byť reálne alebo ma len vystrašila?
@any3108 ano hneď som si šla vybrať tabletky nie moc hlboko aby som nepoškodila plod tak mi bolo povedané dúfam že to zaberie, a aj mastičku lekárka mi dala kúpiť vitamíny ale nemôžem ich nikde zatiaľ zohnať bud majú 2jku alebo veľké balenie ktoré nepotrebujem 🙈 dúfam že to nie je urgentne
Plodu to neublizi, potrat moze sposobit neliecena infekcia (v kazdom stadiu tehotnestva, potrat alebo predcasny porod), ale ty ju budes mat liecenu a vyliecenu, takze sa nestresuj zbytocne. Tablety vkladaj normalne do posvy, nie hlboko, aby si nepodrazdila/neposkodila krcok, nie plod, plodu iste prstom neublizis, lebo sa k nemu nemas ako dostat. Vitaminy ake? Nejaky femibion alebo cosi take pre tehotne? Pokojne si kup 1ku a mozes ju douzivat ak v druhom trimestri… mnoho zien uz v druhom triemstri neuziva ziadne vitaminy pre tehotne a je to ok, tak isto ok bude aj uzivanie 1ky. Alebo si kup nejaku inu znacku nez tu, co ti poradila dr, na vyber je toho mnoho.

@melissa_19 nikdy sa to nedá úplne vylúčiť, ale ak ťa to ukľudní, tak ja som celé prvé tehotenstvo mala infekcie a mám zdravého dvojročného chlapca 🙂 samozrejme, liečbu treba dodržať, ale netreba panikáriť, je bežné,.že v tehotenstve sú ženy náchylnejšie na infekcie (hlavne mykozu)