icon

Môže ísť o mimomaternicové tehotenstvo?

amka11
19. dec 2025

Ahojte, chcela by som sa poradiť, lebo som z celej situácie veľmi nervózna. Dnes som 11 dpt a od 8 dpt som začala špiniť. Zo začiatku len veľmi máličko a potom to prešlo na 9dpt na menštruačné krvácanie. Na 8 dpt som si robila teh. test a ukázal sa pozitívny. Na 9 dpt som test zopakovala a čiarka bola viditeľne slabšia a keďže sa k tomu pridalo aj krvácanie, myslela som si, že to je stratené. Avšak 10 dpt som bola na klinike na odbere krvi a výsledok bol pozitívny (66 Hcg). Objednali ma na ďalší deň (11 dpt) a výsledok Hcg bol 77 - čiže to stúpa ale ja stále krvácam ako pri menštruácii. V pondelok som obejdnaná znovu na odber krvi ale bojím sa čo bude ak neprestanem krvácať (?). Prešla ste si niektorá rovnakou situáciou prípadne je to podľa niektorej z vás jasná ukážka mimom. teh. Ďakujem za radu.

anonym_423066
19. dec 2025

@amka11 okamzite informovat lekara na klinike, mozu ti navysit ci pridat lieky, velmi ti drzim paste aby to vyslo, ked uz sa embryu podarilo uchytit 🙏🩷

amka11
autor
19. dec 2025
@anonym_423066

@amka11 okamzite informovat lekara na klinike, mozu ti navysit ci pridat lieky, velmi ti drzim paste aby to vyslo, ked uz sa embryu podarilo uchytit 🙏🩷

@anonym_423066 lekárku som kontaktovala a lieky mi navýšila. Len je pre mňa nepochopiteľné krvácanie (ako pri Ms) a stúpanie Hcg a či sa môže jednať o mim. teh. Ďakujem 🫶 dúfam, že to dopadne dobre! 🤞

veselo_neveselo
19. dec 2025

Ked si po transfere, tak ta sanca na mimomaternicove je uplne minimalna, mensia ako pri neasistovanom pocati.
Teraz nad tym nematuruj, vyckaj do pondelka na dalsi odber a uvidis. Drzim palce.

anonym_61e575
20. dec 2025
@veselo_neveselo

Ked si po transfere, tak ta sanca na mimomaternicove je uplne minimalna, mensia ako pri neasistovanom pocati.
Teraz nad tym nematuruj, vyckaj do pondelka na dalsi odber a uvidis. Drzim palce.

@veselo_neveselo to vobec nie je pravda,ze sanca na mimomaternicove je minimalna.

@amka11 Drzim silno palce,no v hre su 3scenare a ukaze len case-mimomaternicove,biochemicke ale aj prosperujuce tehotenstvo,drzim palce,aby to bola ta tretia moznost

lynda888
20. dec 2025

@amka11 ja som mala takýto priebeh pri biochemickom tehotenstve. Ale teda nemala som až také silné krvácanie. Bolo to skôr špinenie. Hcg presne takto malilinko stupalo sice (ja som mala tuší. 120, 150, 100,), ale aj tak to bolo biochemicke nakoniec.
V pondelok u Dr opat uvidis podla krvi aka je výška.
Drzim palce, nech všetko dobre dopadne.
Ja som dnes 8dpt.

babi2345
20. dec 2025

@amka11 ja som nekrvacala, ale hcG stúpalo veľmi pomaly, to nieje dobre. Mne bral krv kazdy druhý deň a nebola dupla, stúpalo len nie tak ako malo a skončilo MA v 6tyzdni spustil sa ms. Ale vam je ešte veľmi skoro povedať. Hcg každý druhý deň má byť viac ako dupla.

anonym_fc81ae
20. dec 2025
@veselo_neveselo

@veselo_neveselo po ivf je šanca na GEU niekoľkonásobne vyššia ako pri prirodzenom pocati
@amka11 bohužiaľ to hcg stúpa pomaličky, ja som ale pri GEU nekrvacala ani nič podobné no vraj je časté spinenie, naopak po úspešnom vklade som krvácala niekoľko týždňov, na 12dpt som mala hcg len niečo málo cez 100 takže tá hodnota ešte nie je úplne stratená, držím palce aby to dobre dopadlo, hlavne sa nedajte odradiť a nech to sledujú lebo takto skoro sa ani nedá odhadnúť ako to dopadne

anonym_ee004e
20. dec 2025

@amka11 Ahoj, ja som začala krvácať 10dpt, hcg mi merali obden 75,150,350. Nakoniec to skončilo biochemický.

amka11
autor
20. dec 2025
@anonym_61e575

@veselo_neveselo to vobec nie je pravda,ze sanca na mimomaternicove je minimalna.

@amka11 Drzim silno palce,no v hre su 3scenare a ukaze len case-mimomaternicove,biochemicke ale aj prosperujuce tehotenstvo,drzim palce,aby to bola ta tretia moznost

@anonym_61e575 ďakujem, asi mi teda nezostáva nič iné len čakať a uvidieť, ktorým smerom sa to vyvinie.

amka11
autor
20. dec 2025
@lynda888

@amka11 ja som mala takýto priebeh pri biochemickom tehotenstve. Ale teda nemala som až také silné krvácanie. Bolo to skôr špinenie. Hcg presne takto malilinko stupalo sice (ja som mala tuší. 120, 150, 100,), ale aj tak to bolo biochemicke nakoniec.
V pondelok u Dr opat uvidis podla krvi aka je výška.
Drzim palce, nech všetko dobre dopadne.
Ja som dnes 8dpt.

@lynda888 ja krvácam normálne ako pri menštruácii, myslela som si, že to už je stratené ale sama som bola prekvapená zo stúpania Hcg a nie z jeho klesania. Uvidím, čo v pondelok. Ďakujem a držím palce aj ja tebe, nech všetko doobre dopadne! 🤞

amka11
autor
20. dec 2025
@babi2345

@amka11 ja som nekrvacala, ale hcG stúpalo veľmi pomaly, to nieje dobre. Mne bral krv kazdy druhý deň a nebola dupla, stúpalo len nie tak ako malo a skončilo MA v 6tyzdni spustil sa ms. Ale vam je ešte veľmi skoro povedať. Hcg každý druhý deň má byť viac ako dupla.

@babi2345 áno to mi povedala aj lekárka, že by to malo začať stúpať dvojnásobne, takže uvidím čo mi povedia po odbere v pondelok, ale teda to silné krvácanie asi teda neveští nič dobré.

amka11
autor
20. dec 2025
@anonym_ee004e

@amka11 Ahoj, ja som začala krvácať 10dpt, hcg mi merali obden 75,150,350. Nakoniec to skončilo biochemický.

@anonym_ee004e to ma mrzí 😓 ja sa tiež snažím zmieriť s touto možnosťou. Horšie je, že nemáme už nič v zálohe.

amka11
autor
20. dec 2025
@anonym_fc81ae

@veselo_neveselo po ivf je šanca na GEU niekoľkonásobne vyššia ako pri prirodzenom pocati
@amka11 bohužiaľ to hcg stúpa pomaličky, ja som ale pri GEU nekrvacala ani nič podobné no vraj je časté spinenie, naopak po úspešnom vklade som krvácala niekoľko týždňov, na 12dpt som mala hcg len niečo málo cez 100 takže tá hodnota ešte nie je úplne stratená, držím palce aby to dobre dopadlo, hlavne sa nedajte odradiť a nech to sledujú lebo takto skoro sa ani nedá odhadnúť ako to dopadne

@anonym_fc81ae áno stúpa to pomaličky, takže sa zmierujem s tým, že je väčšia šanca, že to skonči biochemicky.. ďakujem budem sa snažiť neodradiť a tlačiť na kliniku nech to sledujú. Ja som zo začiatku tiež len špinila a na 9 dpt sa krvácanie rozbehlo a pokračuje. Zvýšili mi dávku liekov a uvidím aká hotnota bude v pondelok.