icon

Môže mať užívanie antidepresív počas tehotenstva negatívny vplyv na mentálne zdravie a správanie dieťaťa?

26. aug 2021

Ahojte, píšem ako anonym, snáď sa nenahnevate. Viem, že bez AD to nedám, už som sa pokúšala vysadit. Beriem dva druhy AD. Moja lekarka mi vravi, ze su bezpecne, ale z dlhodobého hladiska ktovie.. Nasla som si nejake studie a závery su vseliake. Skor by ma zaujímali realne skusenosti. Prosim, aby sa ludia vyjadrovali len k teme, co sa tomu rozumejú. AD brat musim a deti chceme. Ďakujem.

zefyra
26. aug 2021

Ja som brala počas celej doby a dieťa mam zdravé a šikovné.

autor
26. aug 2021

@zefyra ďakujem 🙂

jablkovastrudla
26. aug 2021

Kolegyna brala v tretom trimestri lebo mala panicke zachvaty a maly je ok. Drzim palce 🙏

3009
26. aug 2021

Sú AD, ktoré sa dajú brať aj počas tehotenstva, veď psychiater vie ktoré sa dajú brať.

deti95060810
26. aug 2021

neviem či sú štúdie tak relevantné aj pre lekárov v nemocnici... Sesternica brala Ad aj počas tehu. Po pôrode malo bábo problémy a prvá otázka lekárov bola aké lieky ste brali počas tehu....😉
Bezpečné lieky neexistujú...iba ktoré menej škodia...

marianarem
26. aug 2021

Ja aj kamoska sme brali cele tehotenstvo a deti uplne bezproblemove a sikovne. Ale este maju iba rok a pol, takze uvidime, co bude neskor.

euka210
26. aug 2021

su AD a AD...ja som brala sice iba kratko pred porodom, ale su take ktore nie su problemom. Problemom su silnejsie lieky ako xanax, neuroleptika a pod.

linda9999
27. aug 2021

A ake ad uzivas? Ja som pred otehotnenim brala Brintellix 10mg a teraz v 3. trimestri sa k nemu budem musiet vratit tak ma zaujima nazor mamiciek prave s tymto druhom lebo od farmakologicky mam potvrdenie ze ok a moj psychiater nie je velkym zastancom ad v tehotenstve.

autor
27. aug 2021

@linda9999 ahoj, užívam Alventa 150 a Trittico 150.

autor
27. aug 2021

Ďakujem krásne za odpovede vsetkym

linda9999
27. aug 2021

Myslim si ze ak doktorka Ti povedala ze su bezpecne tak by si sa uz nad tym nemala viac zamyslat a byt stastna ze Tvoj problem ma vpodstate jednoduche riesenie 🙂 vlastne som este nepocula ze by sa s ad narodili nejake chore deti. Raz ze adhd ale to mohla byt uuuuplna nahoda. Ja som sa tiez rozhodla ze budem doverovat lekarom, viem, ze to so mnou myslia dobre a dnes sa uz z medicinskeho hladiska da vyriesit vsetko. Takze hore hlavu nakoniec sa uz len pousmejes nad svojimi obavami.

autor
27. aug 2021

@linda9999 vdaka 🙂

luccija
27. aug 2021

Dôveruj doktorke a nerob si stres🙂poznám viac detí všetky sú zdrave

silvus138
28. aug 2021

Ja viem, že Alventa sa nesmie, brala som Sertralin.