Môže progesterón spôsobiť vodnatý výtok počas tehotenstva?
Ahojte ,som v 9 týždni a užívam progesteron zo spodu jednu tabletu večer , už 2x som si všimla že mam neskutočne vodnaty výtok , mokré gaťky, vyzerá to ako plodová voda
Máte s tým niektorá skúsenosť ? Čakám prve babo. Rozmyslam už nad všetkým ci vôbec v takom týždni môže plodová voda unikať , dúfam že to je kvôli tej tabletke , bojím sa
Dakujem za odpovede
Bude to tým progesteronom, treba používať intímky alebo vložky
@kvetka1396 ano tiez sa mi to stavalo okolo 9-11 tyzdna, vzdy ma to vystrasilo ci mi neunika plodova voda ale bolo to urcite z progesteronu
Tak ste ma potešili verím že je to tak ako píšete , dakujem
@kvetka1396 urcite to ale povedz doktorovi pri najblizsej poradni, on aj skontroluje ake mnozstvo plodovej vody mas. Mne ked sa to napriklad druhy krat zopakovalo (to som sa rano zobudila az s flakom mokrym na posteli) tak som volala sestricke a povedala nech si to pozorujem aj pocas dna a ak sa to aj dalsiu noc zopakuje mam prist ale ze to je velmi malo pravdepodobne ze by sa tak skoro jednalo o unik plodovej vody. A vraj aj na pohotovosti to vedia vysetrit s nejakym roztokom, staci tu ‘vodu’/vytok zachytit na vlozku, cistu bielu bez nejakych gelov a idealne poporodnu, priniest im to a ani to otestuju.
@elenkalen túto noc som si tu tabletku nedala aby som si to porovnala a nebol žiaden taký výtok našťastie , v stredu idem na kontrolu tak určite to lekárovi poviem
Ďakujem pekne za radu naozaj ma to ukludnilo , vážim si to
@kvetka1396 je možné že ten progrsteron, spôsobuje aj hnedkaste vylučovanie s výrokom?
@leona1234 neviem na to odpovedať nemala som s tým skúsenosť :/ ja som sa poradila s lekárom , vysadila som progesteron vaginálne a začala užívať duphaston

Je to progesterónom 🙂 robí aj nepekné fľaky na spodnom prádle - ja vždy s intímkou