Môže sa tehotná zaočkovať Sputnikom?
Dobrý deň, môže sa dať tehotná žena zaočkovať Sputnikom ? Z okolia čo poznám ľudí, čo sa nim zaockovali nemali prakticky skoro žiadne vedľajšie účinky. Astra Zeneca niektorých odpísala aj na niekoľko dni. Potom by bola lepšia voľba Pfizer ? Ale zase ma odrádza že je to “niečo nové” a nie je to klasická vakcína, nie som v žiadnom prípade proti očkovaniu akomkoľvek vakcínou, ale nerada by som prelezala týždeň v posteli kvôli vakcíne. Ďalšia vec nepracujem a nie som vo veľkom styku s ľudmi, čiže nemám pocit že by som mala veľkú šancu sa nakaziť, ale bojím sa že sa v septembri zhoršia opatrenia a bude problém ked budem nezaočkovana, zároveň mám obavy či to neublíži bábätku a ockovat som ako tehotná nechcela.
Načo chceš zbytočne riskovať??? Nepochopim. Ženy, majte rozum a neohrozujte zbytočne svoje nenarodené deti, však neviete, čo z toho môže byť, nie je to odskúšané. Neboj sa, nenechajú ťa rodiť doma len preto, že nie si očkovaná. Test ti spravia keď prídeš do pôrodnice, nemusíš nikam behať.
@tayla jasne, ze nie, keďže dostali placebo😁 toto očkovanie je iná loteria
A osobne som rodila pozitivna v druhej vlne.
A toto je práve prípad akých je veľa nechať sa zastrašovať . Ak by si sa dala len so strachu a nie z vlastného presvedčenia tak to je veľmi zle zmýšľanie.
Ani jeden lekár sa nevyjadril o dôsledkoch očkovania v najbližšej budúcnosti, pretože sami nevedia odpoved - čas ukáže.
Odrodit ta musia tak ako počas pandemie doteraz.
@tayla tomu ver😁 niekde na 🏖️akurat😉😁😁

V tehotenstve by som nešla a v prvých mesiacoch už v žiadnom prípade. Skôr by som nejak minimalizovala stretnutia mimo úzky okruh známych.