icon

Môže sa tehotná zaočkovať Sputnikom?

6. júl 2021

Dobrý deň, môže sa dať tehotná žena zaočkovať Sputnikom ? Z okolia čo poznám ľudí, čo sa nim zaockovali nemali prakticky skoro žiadne vedľajšie účinky. Astra Zeneca niektorých odpísala aj na niekoľko dni. Potom by bola lepšia voľba Pfizer ? Ale zase ma odrádza že je to “niečo nové” a nie je to klasická vakcína, nie som v žiadnom prípade proti očkovaniu akomkoľvek vakcínou, ale nerada by som prelezala týždeň v posteli kvôli vakcíne. Ďalšia vec nepracujem a nie som vo veľkom styku s ľudmi, čiže nemám pocit že by som mala veľkú šancu sa nakaziť, ale bojím sa že sa v septembri zhoršia opatrenia a bude problém ked budem nezaočkovana, zároveň mám obavy či to neublíži bábätku a ockovat som ako tehotná nechcela.

Strana
z2
mishka81
6. júl 2021

V tehotenstve by som nešla a v prvých mesiacoch už v žiadnom prípade. Skôr by som nejak minimalizovala stretnutia mimo úzky okruh známych.

janka1011
6. júl 2021

Načo chceš zbytočne riskovať??? Nepochopim. Ženy, majte rozum a neohrozujte zbytočne svoje nenarodené deti, však neviete, čo z toho môže byť, nie je to odskúšané. Neboj sa, nenechajú ťa rodiť doma len preto, že nie si očkovaná. Test ti spravia keď prídeš do pôrodnice, nemusíš nikam behať.

danielahamar
6. júl 2021

@tayla jasne, ze nie, keďže dostali placebo😁 toto očkovanie je iná loteria

A osobne som rodila pozitivna v druhej vlne.

ctrl
6. júl 2021

A toto je práve prípad akých je veľa nechať sa zastrašovať . Ak by si sa dala len so strachu a nie z vlastného presvedčenia tak to je veľmi zle zmýšľanie.
Ani jeden lekár sa nevyjadril o dôsledkoch očkovania v najbližšej budúcnosti, pretože sami nevedia odpoved - čas ukáže.
Odrodit ta musia tak ako počas pandemie doteraz.

tayla
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
6. júl 2021

@tayla tomu ver😁 niekde na 🏖️akurat😉😁😁

Strana
z2