icon

Môže sa vysoký tlak opakovať aj pri druhom tehotenstve?

zuzula234
14. feb 2013

Ahojte, v prvom tehotenstve som mala vysoký tlak (inak mávam tlak v poriadku) a dosť času som kvoli tomu pobudla v nemocnici. Teraz rozmýšľame o druhom potomkovi ale mám obavu aby sa problém s vysokým tlakom nezopakoval. Doktor ma upokojuje že pri druhom tehotestve by sa to nemalo opakovať. Nemáte niektorá skúsenosť?

zuzana2000
14. feb 2013

no napr mne sa to zopakovalo.....aj pri Dominike a aj pri Adamkovi som mala vysoký tlak....no teda pri Dominike katastrofálny, ale pri Adamkovi najskôr vždy len v poradni, ale od 34 tt už aj doma....pri ňom som mala ,, len,, 160/100...🙂

tonka79
15. feb 2013

@zuzana2000 Ahoj , a bola si hospitalizovaná v nemocnici pri druhom tehotenstve?

zuzana2000
15. feb 2013

@tonka79 nie , pri Adamkovi som nebola hospitalizovaná....od 30 tt som na každej poradni mala tlak 150/90....a vždy som sa z toho nejak vymotala....dokonca už som chodila na premeriavanie aj do pôrodnice...(asi aby ma pripravili, že keby niečo, hneď si ma tam nechajú 🙂 )....no keď som prišla do poradne v 36 tt, môjho gynekologa zastupoval druhý lekár, pretože môj mal dovolenku....a ten mi vypísal papiere na príjem, pretože taký tlak nie je na ambulantnú liečbu....to bol pondelok.....utorok som išla na príjem, a malinký už nevykazoval taký pohyb, aký by oni chceli....tak večer mi urobili cisársky.

zuzula234
autor
15. feb 2013

@zuzana2000
No to si ma nepotešila. ☹ Ja som s tlakom 150/90 ležala v nemocnici skoro mesiac. Nerada by som si zopakovala znovu.

ivana149
15. feb 2013

ahoj ja mam u gynekologa tlak 150/90, alebo 140/41, a pritom doma si tlak meriam aj šesť krat denne ani raz som nevytiahla na 140/90 dokonca ked si ho zmeriam po kave tak mam 130/83, nerozumiem tomu. 😉

zuzana2000
15. feb 2013

@ivana149 toto som mala aj ja...u lekára vždy vyšší a doma v pohode, ono aj záleží aký máš doma tlakomer....ja som mala taký ako používajú v nemocnici..., nie ten zápästný... ten býva často nepresný. No potom neskôr už som ho mala vyšší aj doma....nepomohlo ani magnezium.

zuzana2000
15. feb 2013

@zuzula234 a v koľkom si týždni?

alenata
15. feb 2013

@zuzula234 Ahoj. Neboj sa dopredu, nemusí sa to zopakovať 🙂 Moja skúsenosť je taká, že prvé tehu sa skončilo sekciou kvôli vysokému tlaku, druhé bolo v pohode, tlak ukážkový 😎, žiadne opuchy ani nič....telo si zvykne... 🙂

kubankakubanka
15. feb 2013

@ivana149 to to mám aj ja bola som u internistu robili monitor,a vyzerá to na syndrom bieleho plášťa,,v ambulancii mám vyšší,a doma velni nízky ,hodnota priemeru mi vyšla na 117/67
to isté predchádzajúce tehotetnstvo detto

ivana149
15. feb 2013

@zuzana2000 šak prave ten zapästný mi meral do čuda, tak som si kupila riadny ramenný, taka značka aku ma aj gynekolog, šak uvidime, už aj mne predpisal magnezium 😒

kacoorka
15. feb 2013

ahoj, ja som mala tlak vysoky v prvom tehu, o babo som prisla v 27tt, nie vsak len pre tlak ale aj pricinou lekarov, plus lieky,nador na oblicke-ten ten tlak vyvolaval, po dvoch rokoch na to som otehotnela, pri dcerke som tlak mala ukazkovy, az v poslednom mesiaci o trosku vyssi ale nic zle, teraz som v 22tt a tlak mi skace, u lekara permanetne vyssi doma dobry ked sa unavym alebo rozculim je vyssi ale nikdy viac ako 135/90, vacsinou je 120/75az85 nejem udeniny, mmastne, nepijem mineralkY, jem vela zeleniny, ovocia, oddychujem, ked sa da,tak snad to dotiahnem do uspesneho porodu

tonka79
16. feb 2013

Ja som mala v 31tt problémy s prietokmi a opuchmi, no tlak som mala 120/ 80. Hospitalizovali ma kvôli prietokom a tam v nemocnici som dostala vysoký tlak, lebo hodnoty prietokov nechceli klesnúť a hrozilo mi ukončenie tehotenstva čo ma tak vystrašilo, že som mesiac ležala v nemocnici, lebo hoci prietoky sa upravili, tak tlak mi sále skákal- najvyššie hodnoty boli: 160/100- 162/ 107. Brala som aj lieky- Dopegyt, Isoptin, Magne B6 ale nič nezaberalo.Tuším som už mala strach z tlakomeru. No najlepšie na tom je ,že keď ma poslali k internistovi, tak tam som mala tlak výborný. Nakoniec som nečakane dostala kontrakcie v 35tt a mala sa narodila s nízkou pôrodnou hmotnosťou, neminul nás inkubátor, no našťastie je zdravučká- je to bojovníčka. Vždy som chcela aspoň tri detičky, no teraz po tom prvom mám strach , aby sa to nezopakovalo.

slimkaaaaaa
16. feb 2013

@alenata ahoj ja sa chcem opitat cakam uz druhe babetko a mam take iste zdravotne problemy ako aj pri prvom dietatku vtedy mi robili cisarsky a chcem sa opitat ak mam take iste problemy ci sa to skonci sekciou dakujem

alenata
16. feb 2013

@slimkaaaaaa Ahoj, myslím, že je to dosť pravdepodobné, ale na to ti najlepšie odpovie tvoj doktor 😉

dominikaaa
16. feb 2013

@zuzula234 moje prve tehotenstvo skoncilo sekciou v 34+4tt / preeklampsia s bielkovinami v moci a tlak 160/100.
Druhe tehotenstvo som mala tlak skor nizky. Nic z toho sa nezopakovalo, rodila som v 39tt 😉

Kazde tehotenstvo je ine a vacsinou sa problemy s vysokym tlakom neopakuju 🙂
Ak teda nemas nejaky zdravotny problem, ktory vysoky tlak sposobuje - napr. chore oblicky ...
Drzim palce 😉

slimkaaaaaa
17. feb 2013

@alenata dakujem

zzzzza
10. nov 2024

@zuzula234 ako ste dopadli