Môže tehotenstvo spôsobovať zdravotné problémy?
Žienky idem si k vám po radu ale názor.
Som v 8tt otehotnela som po 10 rohoch keďže už mám 9 ročnú dcérku. Tehotenstvo zatiaľ bezproblémové, ale ide o to ,že od kedy som otehotnela chytá ma jedna choroba za druhou. Začalo to kolenom , potom som dostala herpes/opar ktorý som možno mala niekedy v puberte naposledy. Objavili sa mi lymfatické uzliny na miestach kde predtým neboli. Dnes má začal bolieť zub aj ucho :( CRP 16.8
Akože som odrovnaná. Môže toto všetko spôsobovať Tehotenstvo? Je spúšťačom všetkých zdr.problemov práve Tehotenstvo?
Ja si neviem predstaviť ďalších 7mesiacov čo somnou bude ak bude toto takto pokračovať.
Slabá imunita
@stellarstar ale veď ja nebývam chorá skoro vôbec ..raz do roka keď chytím chrípku aj to nieje každý rok
Tak keď si dlho nebola chorá,tak tehotenstvo je záťaž na telo aj psychiku môže oslabiť imunitu tým,že dlho si bola ok a teraz vyživuješ aj bábo a tým pádom vitamíny sú pre dvoch málo.Kúp si Ladyvita tehtoenský vitamín ak neberieš žiadny ten je super ja som ho brala celé tehu.
Tak keď si dlho nebola chorá,tak tehotenstvo je záťaž na telo aj psychiku môže oslabiť imunitu tým,že dlho si bola ok a teraz vyživuješ aj bábo a tým pádom vitamíny sú pre dvoch málo.Kúp si Ladyvita tehtoenský vitamín ak neberieš žiadny ten je super ja som ho brala celé tehu.
@alison11 beriem vitamini Pregnafolin od začiatku tehotenstva
Ja tiež keď som otehotnela tak som od vtedy už 2 krát bola nachladnutá. Našťastie nič vážne a vyriešila som to volnopredajnymi liekmi pre tehotné. Ale napríklad to crp som mala zvýšené aj ja ak si dobre pamätám tak 15.1. V tehotenstve vraj býva zvýšené práveže. Veľa žien je náchylné v tehotenstve napríklad na zápaly močových ciest atd.. skús okrem tých tehotenských vitamínov doplniť aj D. Nemôže sa síce veľa ale tuším nejakých 800 sa môže tak si pozri koľko je v tých tehotenských a zvyšok doplň.
No moze, ja mam napr od 36tt nejake kozne autoimunitne ochorenie a len sa modlim, ze to zostane pri par loziskach a tie sa konecne hoja. Ale keby som este raz tehu, tak by ma to mohlo komplet doriadit. Ja, co som nikdy ziadne akne nemala, tak mam nohy take, ze budu jazvy.
Tak teraz si 🤷♀️
Áno, odskúšané na sebe aj kamoške. U seba napríklad opakované zápaly močových ciest, ktoré som dovtedy nemala, dovtedy nemala (bavíme sa v horizonte desiatok rokov). Pri jednom tehotenstve také hnusné rozsiahle akné, že puberťáčka som také nemala. A nielen na tvári, aj na chrbte a bruchu... U kamošky dve tehotenstvá a obidve posledné tri-štyri mesiace nemohla chodiť, čo jej dieťa tak tlačilo na nerv v jednej nohe, takže si to odležala. Ja po tehotenstve ani nevravím, to je snáď ešte horšie. Je to naozaj veľká záťaž na organizmus, hormóny šalejú a lieta to zdravotne hore-dole cez aj nejaký čas po pôrode, mne teda najnovšie roky po pôrode. Ale česť výnimkám. Aj tak nič s tým nespravíš, na potrat nepôjdeš predsa, takže len vydržať. Ja si vždy vravím, že radšej ja ako dieťa. Láska je láska, to dáš aj ty.
Áno je to tým, bohužiaľ aj tehotenstvo si vyberá svoju daň. Jeden známy a uznávaný gynekológ a docent vyhlásil že plod je ako parazit v tele ženy berie si z tela všetko pre svoju potrebu. Aj vápnik aj minerály a oslabuje telo aj imunitu. Mne po každom tehotenstve sa zhoršila kvalita vlasov aj zubov aj nehovoriac aj o zmene tela a aj astma sa mi zhoršila ... 🫤
Ja som to tak mala prvé tehotenstvo, každá viróza čo išla okolo sa na mňa lepila, oslabená imunita. Brala som doplnky na posilnenie imunity, zlepšilo sa to potom až do pôrodu.
Tak na poradni sa spítaj gynekológa čo by odporučil na imunitu
Tak na poradni sa spítaj gynekológa čo by odporučil na imunitu
@alison11 nic, nakolko ta imunita je zrazena prave kvoli tomu, aby nase telo nenapadlo plod. Pretoze Inak by to babo nase telo mohlo zacat likvidovat. Priroda je v tomto velmi sikovna, len to moze byt narocne pre nas zeny
Nie nadarmo sa hovori, ze kazde tehu berie 10 rokov zivota ( ehm a stale tych muzov vieme prezit), takze zeny su hotovy terminator 😀😀😀
@alison11 nic, nakolko ta imunita je zrazena prave kvoli tomu, aby nase telo nenapadlo plod. Pretoze Inak by to babo nase telo mohlo zacat likvidovat. Priroda je v tomto velmi sikovna, len to moze byt narocne pre nas zeny
@kiki68 Ďakujem za vysvetlenie tak možno tá moja nebola zrazená keďže som dokopy 3x prišla v 5-6tt a raz v 7tt ☹ Synov som donosila z Duphastonom a na rizikovom odychom doma a v nemocnici.

Slabá imunita