Môže tehotná žena v skúšobnej dobe ísť na PN?
Ahojte, som v prvom mesiaci tehotenstva. Citim sa strasne zle. Zvraciam aj niekoľkokrát za deň mam bolesti. Posledne dni poriadne nespím možno 3 hodiny každú noc. Som strašne vyčerpaná. Mam novu prácu som v skúšobnej dobe. Velmi by som si potrebovala oddýchnuť, nevládzem urobit ani poriadne nic v domácnosti co mi je stále zle. Prácu mám v callcentre, veľa hovorov každú chvíľu. Po psychickej stránke je to náročná robota. Myslíte si, ze by dala obvodná na 3 dni PN. V pondelok som bola aj na pohotovosti a neviem co robit.
@anonym_autor otazka na lekára... a keď mas call centrum, nemáš možnosť pracovať z domu ? Vedia v práci, že si tehotná ?
Pracujem z domu a nevedia ze som tehotna
Kedy ti konci skusobna doba? Viem, ake to je, ked tolko zvracias a nevladzes v orvom trimestri. Mne dala obvodna PN ale ja som nemala skusobnu a mala som na pp na dobu neurcitu. V tomto pripade by som to zvazila, ci nedokazem vydrzat do konca skusobnej, aby mi neukoncili pracovny pomer. Kedy budes mat vystavenu tehotensku knizku aby su v praci oznamila tehotenstvo?
Aj ked, ono to je diskutabilne, ze co by ti uviedla obvodna dr ako diagnozu, ked robis HO. Ja som mala podozrenie na zapal mocovych ciest a radsej ma obvodna vypisala PN, ja som HO nemala.
Ak sa citis naozaj zle, tak ti da PN a napisevtam skutoxnu diagnozu.
Pn ti da gynekolog bez problemov, ked sa tak zle citis.
@anonym_autor s najvacsou pravdepodobnostou ta vyhodia... a PN sa na 3dni nedava
@anonym_autor s najvacsou pravdepodobnostou ta vyhodia... a PN sa na 3dni nedava
@anonym_13e8c8 a čo sa dáva na tri dni keď nie PN? Však keď som chorá od stredy tak budem mat PN do konca týždňa a nebudem si brat dovolenku alebo chodiť do práce
@anonym_13e8c8 dáva sa aj na 1 deň.
PN Ti dá doktorka aj na zopár dní. Počítaj ale s tým, že sa Ti skúšobná doba predĺži o ten čas, čo budeš na PN. Zamestnávateľovi sa to ale páčiť nebude, aj keď nebude vedieť, ze si tehotná. Ak zistí, že si tehotná, ukončia Ťa v skúšobnej dobe. Toto je fakt. Nikto nebude zaúčať niekoho, kto im o zopár mesiacov odíde (v najlepšom prípade, ak nepôjdeš náhodou skôr na PN).
Ak aj zamestnávateľovi pred ukončením skúšobnej doby nepovieš, že si tehotná a ututleš to, pokazí to vzťah medzi vami. Treba si zvážiť, či chceš zamestnávateľa klamať (zamlčať mu pravdu) a si ochotná s tým chodiť niekoľko mesiacov do práce, kde na Teba budú "škaredo pozerať ", lebo Ťa ako tehotnú vyhodiť nesmú.
Toto sú fakty z pohľadu zamestnávateľa. Zažila som to niekoľkokrát. Nechcem tým nijako zľahčovať to, že Ti ako tehotnej je blbo, čo je normálne.
@anonym_autor teba niekto ako tehotnu zamestnal? 😕 ak si v skusobnej, tak ta asi aj vyhodia. ale tebe to je jedno, tebe slo o PN
@anonym_autor teba niekto ako tehotnu zamestnal? 😕 ak si v skusobnej, tak ta asi aj vyhodia. ale tebe to je jedno, tebe slo o PN
@anonym_bf649f prečo taka hnusná reakcia? Možno otehotnela v obdobi keď už mala prácu, skúšobná doba trva klude aj 3 mesiace. Ano mozno mate pravdu, ale možno nie
@anonym_13e8c8 a čo sa dáva na tri dni keď nie PN? Však keď som chorá od stredy tak budem mat PN do konca týždňa a nebudem si brat dovolenku alebo chodiť do práce
@brrunetkaa to budes akoze 3 dni chora?
@anonym_13e8c8 dáva sa aj na 1 deň.
@letfenixa a kto je chory prosim ta 1 den? ved na to su pecka
@anonym_autor robíš z domu a chceš PNku?
@anonym_bf649f prečo taka hnusná reakcia? Možno otehotnela v obdobi keď už mala prácu, skúšobná doba trva klude aj 3 mesiace. Ano mozno mate pravdu, ale možno nie
@anonym_b754ef .......................
No pocitaj s tym,ze ta vyhodia v sk.dobe.
No pocitaj s tym,ze ta vyhodia v sk.dobe.
@anonym_27d037 presne to som napisala.
@anonym_b754ef prečo hnusná? Preto, lebo s tehotným sú iba sane problémy. Cisti teoreticky, stačí jej odrobot jeden jediný deň a ma PNku. Tu môže pokojne ťahať do porodu a potom bude doma. Za čas na MD jej nabieha dovolenka, ktorú jej bude musieť dat/preplatiť hoci odrobils jeden jediný deň. Preto je logickejsie ju v skúšobnej dobe vyhodiť. A este tu píšte ako sú tehotne diskriminovane
na PN mozes ist aj na tri dni ale rataj ze ukoncia pracovny pomer v skusobnej dobe aj pocas PN
Tiez nemozes pocitat ze tinbude obvodna predlzovat PN bez riadneho dovodu, dnes sa to prisne sleduje.
@anonym_b754ef prečo hnusná? Preto, lebo s tehotným sú iba sane problémy. Cisti teoreticky, stačí jej odrobot jeden jediný deň a ma PNku. Tu môže pokojne ťahať do porodu a potom bude doma. Za čas na MD jej nabieha dovolenka, ktorú jej bude musieť dat/preplatiť hoci odrobils jeden jediný deň. Preto je logickejsie ju v skúšobnej dobe vyhodiť. A este tu píšte ako sú tehotne diskriminovane
@anonym_2a4ac8 niektore slepice nechapu
@anonym_2a4ac8 toto všetko chapem a úplne s tym súhlasím, mňa len zarazila posledna veta “tebe to je jedno, tebe šlo o PN”… Ano sú ženy ktoré sú vypočítavé, a sa zamestnajú už tehotné a to taja… ale su aj prípady, kedy žena otehotnie už počas skúšobnej doby a nie je fér podľa mňa hned niekoho nálepkovať, že ti išli len o PN🤷♀️
Ale to je moj názor, chapem že nie každý bude súhlasiť
@anonym_2a4ac8 toto všetko chapem a úplne s tym súhlasím, mňa len zarazila posledna veta “tebe to je jedno, tebe šlo o PN”… Ano sú ženy ktoré sú vypočítavé, a sa zamestnajú už tehotné a to taja… ale su aj prípady, kedy žena otehotnie už počas skúšobnej doby a nie je fér podľa mňa hned niekoho nálepkovať, že ti išli len o PN🤷♀️
@anonym_b754ef a tento moj názor neznamená, že jej hovorím nech to utaji pred zamestnávateľom a nech si užíva všetky benefity😄 ako s tym naloží je to už na jej svedomí
To len taka menšia poznámka, lebo vidím že už mi nadávajú do slepic😂
@anonym_b754ef jasne nahodne otehotnie, OK 🙂 tomu sa povie planovane rodicotsvo. alebo dalsia kostolna krysa
@anonym_b754ef jasne nahodne otehotnie, OK 🙂 tomu sa povie planovane rodicotsvo. alebo dalsia kostolna krysa
@anonym_bf649f tak ver tomu alebo nie, ale bola som svdekom situácie, kedy sa známi snažili o babo vyše roka, nedarilo sa im dlho, v robote jej skoncil PP tak išla do nového zamestnania a v príbehu ďalších 2 mesiacov otehotnela a bola stále v skúšobnej… naložila s tym tak že sama dala výpoveď, lebo povedala si že ten stres v práci jej za to nestojí
Taze sú aj také prípady a netreba tu každého hneď skatulkovat
@anonym_bf649f alebo Len dlhodoba neplodnost, a nahodna otehotnenie. Napr. Ja som otehotnela po 5 rokoch snazenia a nemala som odkial vediet, ze prave vtedy sa to podari. Takze ak to sa stava.
@anonym_13e8c8 mnohokrát to tu bolo vysvetlene, že P je na dobu nevyhnutnú na návštevu lekára.
@letfenixa a aj to, ze ak tam da lekar cely den , tak tam da cely den
@anonym_b754ef ja som si dovolila otehotniet po 6 rokoch snazenia v novej praci pocas skusobnej doby... a tiez tam bola jedna taka podobne mudra, ze to som si dobre teda naplanovala... bodaj by som si to planovat skutocne vedela, trochu ina PN a ina materska by mi vysla, keby to bolo vecou planovania
@anonym_bf649f Planovane rodicovstvo to dnes ozaj vela parov nepozna. Prve dieta sme mali vdaka IVF, a tak sme si povedali. Ideme si uzivat bez ochrany, naco sa my mame chranit 😀. A po 5 rokoch nechraneho sexu zrazu 2 ciarky. Ale my sme sa nechranili s moznostou, ze ked otehotniem budeme mat dve deti a ked nie aj tak sme spokojni s jednym dietatkom. Nuz mame 2 deti 🙂.

To je snad otazka na obvodnu.