icon

Môže v tehotenstve opúchať aj brucho?

20. mar 2024

Stretli ste sa s tým? Ako opuchaju ruky,nohy,tvar, môže aj brucho ?

dominikamacakova
•
20. mar 2024

Brucho v tehotenstve opúcha do nevídaných rozmerov

autor
•
20. mar 2024

@dominikamacakova vtipné, toto na koniku milujem ,niekto ma problém a my sa poďme za každú cenu snažiť byt vtipné. Pekný deň Vam prajem

jaskolka
•
20. mar 2024

Tiež celkom nechápem, ako myslíš, ze opuchnuté brucho..ono sa proste zväčšuje.
Zdá sa ti príliš veľké, mäkké, naliate ci ako? Len v jednej časti alebo celé?

autor
•
20. mar 2024

@jaskolka spodok brucha, mam taky divny. a 3 dní uz keď si zatlačim tak mi tam ten odtlačok zostane, včera mi tu niekto napísal ze je to opuch. Stále neviem co mam robiť a co si o tom myslieť. Mam zvýšené riziko vysokého tlaku čiže asi môžem opuchy očakávať ale brucho ?

anavixy
•
20. mar 2024

Moze opuchnut ak brucho, hlavne podbrusko. Mas tie opuchy aj inde? Tlak mas vysoky, alebo len riziko, merias si ho doma? Bielkovinu v noci nemas?

ankare
•
20. mar 2024

Daj fotku. Napis do skupiny Zdravotníci na MK.

autor
•
21. mar 2024

@anavixy bielkovinu v moči uz mam, že na jeden krížik zatiaľ. Nohy ,ruky mi neopuchaju ani tvar. Len to brucho. A tlak zatiaľ v norme meram si 3x za deň, najvyšší som mala 135/87.

autor
•
21. mar 2024

@anavixy a áno spodok brucha a podbruško, si prvý človek co mi napísal, že sa to.moze diať. Máš skúsenosť alebo ako? Dr na mňa pozerala ako na sibnutu, jej odpoveď bola "nemyslím si, že Vám opucha bruhcho"

autor
•
21. mar 2024

*brucho. Už si pripadám ako blázon ale naozaj mam strach o babo

anavixy
•
21. mar 2024

Tak zatial podla mna, podla toho co ja viem, to na preeklampsiu nevyzera, urcite si ten tlak sleduj doma, tiez opuchy a bielkovinu na poradni klasicky a ak by si mala tlak vysoky, bolesti hlavy, nevolnost napr, tak chod na pohotovost. Ja som suspektnu preeklampsiu mala v tehotenstve (vyssi tlak, zvysena bielkovina, mierne opuchy- pre mna skor nebadane), pracujem v porodnici, moja gynekologicka je aj moja kolegyna a takuto info mam teda odtial. Neviem v ktorom si tt a aka je tvoja stavba tela, ci nemoze byt brusko len klesnutejsie a na spodku brucha tuk, teda je maksi, aj ked chapem, ze pises ze ti tam zostava dolik po zatlaceni…
Nasla som jeden clanok o preeklapsii (neskorej gestoze) na mama a ja a tam som ta aj chcela odkazat na poradnu 🙂 su tam dve poradne gynekologov, ak mas pochybnosti, skus napisat tam, mozno ta upokoja. 🍀
https://mamaaja.sk/chore-dieta/tehotenstvo/teho...

autor
•
21. mar 2024

@anavixy ďakujem veľmi pekne, určite sa budem sledovať. Tiež som si myslela ze som trochu pribrala v tehotenstve tak to bude tým, ale zaskočilo ma keď som sedela a držala sa za spodok brucha a keď som dala ruku preč normálne mi tam zostala odtlacena do vnútra kože, od vtedy si to sledujem a nepáči sa mi to. Ďakujem ešte raz

martinazajacova3
•
21. apr 2024

Ahojte Som V 8 tizdny tehotenstva Cítim sa ako bi som Mala Napuchnute Brucho. Stale nemôžem nic jes Cítim sa pllna??? Bojím sa Trochu 😌

banderaska29
•
21. apr 2024

Ahoj, nepíšeš, ktorý si tyžden tehotenstva alebo mesiac, každopádne žena vo vyššom štádiu je aj zavodnená a skôr, ako opuch, to môže byť to zavodnenie. aj kamosky to tak mali.

sofia1979
•
21. apr 2024

Fú nepočula som o tom no v každom prípade ak máš čo i len divný pocit a niečo sa ti nezdá choď si za tým jednoznačne. Držím moc prsty.