Môžem byť dehydrovaná?
Som v 8tt tehu a trpím strašných nevoľnostami. Okrem toho, že zvraciam veľa krát do dňa, nemôžem poriadne nič zjesť. Všetko mi smrdí a napína ma z toho.. je mi už dosť zle, cítim, že mi buši srdce, boli ma hlava, mám zimnicu q takto popraskané pery.. môžem byť dehydrovana ? Neviem ci mam skočiť na pohotovosť nech mi dajú výživu alebo počkať do zajtra a ísť k dr. Keď u nás v BJ na pohotovosti dávajú človeku extrémne pocítiť, že ich otravuje, že tam vôbec prišiel.. a tiež vzhľadom na covid situáciu sa nechcem nakaziť.. myslsite , že mám počkať do zajtra ?

@danielahamar ja sa aj donútim akurát, že ju po chvíli vyvratim..
Chod do lekárne, kúp zázvorové lizatka … a po troske cuckaj niečo … vodu s citrónom alebo hoc čo … skúšaj jesť ovocie alebo zeleninu …
Áno si dehydrovaná … zavolaj na pohotovosť, ci máš prist alebo tá nechajú do zajtra …
Navstiv zajtra svojho gynekológa … predpise ti niečo na nevoľnosť keď to máš az v takomto štádiu ;)
@lenuska9999 ja som zvracala prve tehotenstvo kazdu hodinu, horsie dni kazdu pol hodinu. Takze s tymto mam skusenosti 😃
To, ci si dehydrovana vies len ty. Zvracias viac krat, ok. Ale udrzis v sebe vodu nejaku? To, ze nejes/malo jes, nie je az tak podstatne.
Ak pojdes na pohotovost, daju ti infuzku, pichnu ti do toho nejaky vitamin B a lieky proti zvracaniu.
Ale ak dokazes denne vypit aspon pol litra (za cely den) a udrzis to, tak to prezijes doma.
@lenuska9999 určite si dehydrovana. Súcítim s tebou, lebo som na tom bola rovnako. Ja som išla na pohotovosť, týždeň som skoro nič nejedla, ale hlavne som začala krvácať. Dali mi infuziu, ta mi fakt veľmi pomohla. Skus zavolať na pohotovosť a spýtaj sa ich na radu, čo máš robiť v tejto situacii. K nám raz prišli, dali mi infuziu a odišli. Možno ti to aj navrhnú. Držím palce.. A nech ta to čím skôr prejde🙏.
Prosim ta. Netreba ist na pohotovost aby ti dali infuziu ked vies co ti chyba. Ak grckas tak ver alebo nie, tym grckanim sa vylucuje vela vody a ano moze dojst k dehydratacii. Cize staci aby si pila vodu. Ak nie po litroch a ani po poharoch, tak aspon po lyzickach. Pery mas suche lebo je zima. Mozno mas aj plny nos a dychas ustami. Kazdopadne ak mas ale silne nevolnosti porad sa so svojou dr. ci nema nieco na zmiernenie.
ja som všetky tehu schudla, prvé dve tehu za 3 mesiace 10kg, prvé som prespala kolko sa dalo, druhé už nie, lebo jedno dieťa bolo a tretie som chodila do roboty plus dve deti, lebo keby som doma, tak by mi bolo ešte horšie ako bolo
@lenuska9999 kamarátke pomáhala coca cola tú jedinú nevyzvracala.Ale išla by som ku gynekológovi dá Ti možno čipky proti nevoľnosti, či ale infuziu pi čokoľvek aj, keď vygrcas🙂na pohotovosť by som nesla
@danielahamar tak to ta obdivujem, že si sa rozhodla mat tri deti. 👏
@ailiba tak tretie mám na staré kolená 😀 bud.r. 40
@lenuska9999 ked uz vracias tak, ze neudrzis v sebe ani vodu, treba ist do nemocnice na infuzie. Uz ti lieky ani cipky nepomozu. Ja som tak skoncila minuly mesiac, tiez v 8tt. Letela zo mna aj lyzicka vody.
@lenuska9999 piť treba po lyžičkách ak všetko ide z teba von.
@lenuska9999 mozes mat gravidarum hyperemesis, urcite sa kontaktuj so svojim gynekologom a treba to riesit co najskor.
Ja som mala v prvom, aj teraz v druhom tehotenstve diagnostikovanu vyssie spomenutu Hyperemesis gravidarum. Tak keby nahodou potrebujes, tak napis ss.
Drzim palce!
Ďakujem baby za rady, tak ja som dnes volala svojej dr, ta mj hneď vypísala lístok do nemocnice a hospitalizovali ma tu a podávajú mi infúzie. Tie čo ste si tým prešli, prosím ako dlho vás nechali v nemocnici ??
@lenuska9999 drz sa, neboj ono sa to rychlo zlepsi. Ja som isla na 4.den domov. Este som dostala rano infuzku na cestu a isla som aj s liekmi domov. Nasledujuci tyzden sa to uz zacalo zlepsovat a vracala som uz iba 1x do dna.

za mna určite, treba sa donútiť aspon tú vodu, ak nie, treba infúzky