icon

Môžem ísť k zubárovi v 7. týždni?

mon1806
24. aug 2021

Môžem ísť k zubárovi keď s v 7 TT? Bez injekcie sa nedám ošetriť mam strach z bolesti čiže len s nou 😀

evica17
24. aug 2021

@mon1806 ja som bola a ok. Len zalezi od doktora, mne ju nechceli puchnut. Iba taku slabu mi dali ale nevydrzala som a dali mi normalnu a uz bolo ok. Aj gynekolog vravel ze to jic nespravi dietatu, ze dnes su bezpecne a kym to dojde k dietatu sa to rozlozi. A mam synceka a je zdravy 🙂

mandymoore123
24. aug 2021

@mon1806 podľa mňa áno, je horšie dostať nejaký zápal počas tehotenstva ako dostať tu anestéziu. Myslím že aj ja som v prvom trimestri dostala,keď je lokálna,nemal by byť problém. A zubára som navštívila niekoľko krát počas tehotenstva. Vraj aj tie RTG sú už také šetrné že sa to dá prirovnať k hodine pozeraniaTV.

nairia
24. aug 2021

mozes, ja som bola niekolkokrat, len treba zubarovi povedat, ze si tehu... davaju sa injekcie proti bolesti bez obsahu adrenalinu ci cohosi, co nema vplyv na plod.

len_nig
24. aug 2021

Áno, jasné mne v 1 trimestri trhali aj osmičku a bez problémov 😊

jaskolka
24. aug 2021

Normálne chod a povedz, že si tehotná. Veď v tehotenstve sa aj robia prehliadky, dokonca máš nárok na 2 preventívne

sprjuska
24. aug 2021

@mon1806 ja som sa nato pýtala gynekológa, povedal, že lokalna anestézia je ok a že b tehotenstve dávajú niečo slabšie, aj mi povedal názov, ale nepamätám si...ale tak.moj osobný názor je, ze v prvom trimestri by som radsej vydržala asi, ak to nie je nejak veľmi hlboký kaz🙈

zuzuliatko18
24. aug 2021

Bola.som dva krat na zaciatku tehotenstva, mala.som vtedy zrovna problemy so zubami a v pohode. Staci zubarovi povedat (mna napr.brutalne natahovalo na vracanie, tak robil castejsie prestavky).

july0
24. aug 2021

Zalezi od zubara moj ma poslal domov s tym ze ma objednal v 2 trimestri a spravil mi aj tak len mrtvy zub

mimuska125
24. aug 2021

@mon1806 ahoj mne zas zubár povedal že je lepšie dať injekciu ako trpieť, že bolesť skôr škodí plodu ako slabá anestéza. Ja som zas nechcela ale tak som si radšej dala.

mon1806
autor
26. aug 2021

Ahojte tak bola som u zubára dal mi antibioticku vložku tkj snáď to bude ôk aj pre babo