icon

Môžem ísť na PN počas dovolenky v tehotenstve?

iver29
26. apr 2026

Mám otázku, konci mi PP na dobu určitú, zamestnávateľ mi v piatok uoznámil že mi ho nepredlzuje, zmluvu mám do konca mesiaca, a že si mám na budúci týždeň vybrať dovolenku aby mi ju nemusel preplatit. Ja som však tehotná a mám zdravotne problémy, chcela som ísť od pondelka na PN. môžem ísť na PN ešte pred skončením PP ak už mám nahlásenu dovolenku?

januska12323
26. apr 2026

PN má prednosť

anonym_83dc81
26. apr 2026

@iver29 nie, musis nahlasit, ze nastupujes na PN, nemozes byt sucasne na dovolenke a PN

iver29
autor
26. apr 2026
@anonym_83dc81

@iver29 nie, musis nahlasit, ze nastupujes na PN, nemozes byt sucasne na dovolenke a PN

@anonym_83dc81 to viem že musím nahlasit

jankadr
26. apr 2026

Pôjdeš na PN a dovolenku ti preplatí.

jankadr
26. apr 2026

Samozrejme alikvotnu cast

mogaa
26. apr 2026
@iver29

@anonym_83dc81 to viem že musím nahlasit

@iver29 len treba potom dodržiavať liečebný režim....hlavne takéto PN kde následne končí PP sú viac kontrolované

anonym_034f93
26. apr 2026

@iver29 PN ruší dovolenku.
PN sa nenahlasuje, ale len oznámi zamestnávateľovi od kedy vznikla. Zvyšnú dovolenku ti zamestnávateľ preplatí. Pokiaľ PN bude trvať aj po skončení PP, tak ti ju bude SP naďalej vyplácať. Zamestnavateĺ s tým už nič nemá.
Samozrejmé je dodržiavanie liečebného režimu.

ovaaa
26. apr 2026

Jasné, že môžeš ísť na PN na koľko budeš potrebovať, teda aj po skončení PP ti bude preplatená do jej skončenia. Dovolenka sa ti preplatí.

anonym_b10da5
26. apr 2026

Ale pozor na dodrziavanie liecebneho rezimu. Taketo PN su kontrolovane z hladiska ucelovosti. A este, o tom rozhoduje lekar.