icon

Môžem mať zdravé dieťa po rizikovom tehotenstve?

8. júl 2025

Ahojte mám otázku. Som v 10 týždni tehotenstva od začiatku mam len problémy najskôr špinenie potom polyp na krčku ktorý museli odstrániť čo dobre dopadlo. Ledva som sa zostavila zrazu hematom. Už dva týždne ležím. Do toho zápal zo spodku na ktorý mi môžu dať antibiotika až v 12 týždni a dnes mi doktorka povedala ze mam mierne priotvoreny krcok.
Babo je úplne v poriadku darí sa mu a rastie ❤️.
Sú tu mamičky ktoré mali takéto všelijaké problémy a porodili zdravé babo? Strašne sa bojím len ležím. Je to neskutočne ťažké co návšteva doktora to nejaký nový problém snažím sa zmieriť so všetkým ale je to moc ťažké 😔🙏

barka1
8. júl 2025

@anonym_autor ja som mala vcestnu placentu, krvacala som od cca 24tt, bola aj hospitalizovana asi 4 dni, nariadeny prisny kludovy režim, ktory som pri ročnej dcere nemala šancu dodrziavat. Syn sa narodil aktnou sekciou v 31+6tt a okrem typickych problémov predcasniatok (na JISke 4 dni, cvičenie vojtovky) je úplne v poriadku. Nejdu mu diktáty, ale to asi nesuvisi 🙂
Zachovaj pozitivnu mysel a ver. Po prvom trimestri sa snad polepší.

luckajozko21
8. júl 2025

Jasne, ze ano. Od zaciatku sama drama. Ak nebolo nieco mne, tak sa nieco naslo u babatka. Na koniec vsetko dobre dopadlo. Normalne na termin, obaja uplne OK. Do porodu sa aj babatku dali do poriadku tie veci co sa nasli na morfologickych utz.
Dufaj, ze to dobre dopadne - to jedine mozes. Nechaj to na prirodu.
Drz sa tejto tvojej vety 'Babo je úplne v poriadku darí sa mu a rastie ❤️.' Toto je dolezite. Teba doliecia, nasadia utrogestan (alebo nieco take). A v tych pokrocilejsich tyzdnoch sa to uz snad utrasie a bude trosku pokoja. Drzim vam palce.

petronela1985
8. júl 2025

@anonym_autor ja som sa trápila od 5. TT s hematómom, v 20. TT som začala krvácať opäť, zostala som už na rizikovom. Bolo to ťažké obdobie, mohla som len čakať či potratím alebo či potiahnem pár týždňov a predčasne porodím. Progestanelle som brala do 26. TT. Šla som deň za dňom, študovala o starostlivosti o predčasne narodených deťoch. Postupne sa všetko upravilo, prenášala som 9 dní ako aj staršiu dcérku ❤️ synček je úplne v poriadku a zdravý 🙏

autor
8. júl 2025

Ďakujem za povzbudenie som z toho na dne idem zajtra volat novému doktorovi mam pocit ze aj terajšia doktorka je taka spraví nutné ale viac sa jej nechce aj teraz dala mi termín za 17 dní neviem príde mi to neskoro keď nasla nález aký nasla a aj hematom aj krcok nie je oka a ona proste ze do 12 týždňa nemá čo s tým tak to nerieši.

michaela329
8. júl 2025

@anonym_autor ja mám kamarátky, čo prelezali polku tehotenstva v nemocnici a majú zdravé deti. Drž sa 🍀

vevebono
8. júl 2025

Určite áno. Aj pred skoro 16timi rokmi. V 24tt som ležala 2 týždne, tvrdlo mi brucho, pýtal sa von. A nakoniec som preťahovala 2tt. Pri poslednom opakujúce sa zápaly (3x ATB orálne Aj vaginálne naraz), krvácanie, tvrdnutie. A z 38tt sa vypytala von. A to uz som mala vyššie riziko vzhľadom k veku . Všetky detičky mam zdravé

jaga18
8. júl 2025

Mala som to podobne, aj oveľa viac. Brala som niekoľko ATB, , perorálne aj injekčne aj v infúziách. Strávila som takmer 4 mesiace v nemocnici. Syn sa narodil úplne zdravý.

lillyd
8. júl 2025

Všetko je o hlave musíš sa len správne nastavít.. ja som po troch potratoch šla do tehotenstva s tým, že mám pozitivne myslenie a hotovo. Najprv som splnila hrozil potrat musela som ležať, chudla som myslela som že si vygrciam aj mozog. Po preležanom celom prvom trimestri som sa tešila, že sa budeme prechádzať trošku pohyb vzduch. Do Toho prišli bolesti krížov, neskutočne, mala tlačila na obličku, v ten istý deň doktor zistil že mám pootvorené krčok a že sa skracuje takže prísny kludovy režim 6x magnerot denne. Čele tehu bola mala uložené nízko. V 32tt hlavička v pôrodných cestách naliehala na krčok, mala som 2 týždne poslickov už. Bola spm hospitalizovaná až do pôrodu kde mi pridali ešte infuzky magnezka a ledva mi dovolili prejsť na wc a naspäť ležať. Narodila sa 39tt plánovaná sekcia. Všetko dopadlo dobre a je zdravá. A to som počas tehu počula niekoľkokrát že hrozí potrat a ptoom predčasný pôrod a v tom 32tt mi ešte aj Grochal dával 1 max 2 týždne a že pôrodim. A nestalo sa.

smajliica
9. júl 2025

Ja som mala potrat, nasledne som otehotnela o 6 tyzdnov neskor. V 5tt zapal mocovych ciest a antibiotika. Nasledne silne krvacanie, hematom a lieky na zrazanlivost krvi a odpocinok na lozku na 12 tyzdnov. Ked to sa vyriesilo tak mi nerastlo brusko (u nas sa nechodi na ultrazvuky iba meraju ako rastie brusko). Zistili, ze to je iba moja zvlastna anatomia ze mam male brusko v tehotenstve ale babtko rastie. Ale v ten den mi rovno povedali, ze babatko by malo byt uz otocene ale je KP. A narodila sa KP. Stale cosi. Ale je to zdrave uz skoro 4 rocne dievcatko, stalo to za to 😉

anonym_292b30
18. okt 2025

@anonym_autor ahoj smiem sa opýtať ako si vediete?mám totiž podobné problémy od začiatku, ďakujem