icon

Môžem odmietnuť glukózový test v tehotenstve?

26. máj 2026

Dobry den, mozem odmietnut glukozovy test v tehotenstve? Minule tehotenstvo som na tomto teste bola, a naozaj extremne zle mi ostalo, skoro som tam omdlela v cakarni, a snad pol hodinu som mala zavraty. Test dopadlo v poriadku. Nejde o vypitie, to som mala celkom chutny jahodovy napoj urceny na ten glukozovy test. Ale o moj stav po vypiti. Bojim sa, ze tam omdliem a zle mi bude ako minule. Prosim neurazajte ma, uz takto som v strese z toho testu.

anonym_c00b25
26. máj 2026

samozrejme, že môžeš. Každý test/vyšetrenie môžeš odmietnúť.
Stačí si zvážiť či ti prípadne komplikácie pri nezistenom výsledku stoja za to. A v tomto prípade neplatí, že minulý negatívny výsledok zaručuje aj budúci

bg92
26. máj 2026

Ja sa len opytam preco nie si v strese skor z nasledkov neliecenej/nezistenej tehotenskej cukrovky? Naozaj budes toto riskovat kvoli tomu ze ti MOZE BYT chvilu zle? Je to maximalne nezodpovedne - a to nemyslim ako urazku ale holy fakt
Test sa robi predsa u lekara a ked ti pride zle si pod dohladom

anonym_a5f70f
26. máj 2026

@anonym_autor určite áno, ale môže to dopadnúť zle

anonym_4d87b0
26. máj 2026

… tak po pôrode Ti bude zle ešte trošku dlhšie ako “polhodinu” a neodmietneš ho

pinkgirl
26. máj 2026

Na test choď a vezmi si so sebou niekoho dospelého ako doprovod keby ti bolo zle.

anonym_e5b015
26. máj 2026

@anonym_autor aj pôrod odmietnes, lebo ti bude zle?

anonym_fe899f
26. máj 2026

Samozrejme že môžeš odmietnuť🙂 je to tvoja voľba. Úplne tá chápem ja svoju skúsenosť nejdem ani písať. Ale keby čakám druhé dieťa, išla by som na test znovu. Radšej nech viem,že tú tehu cukrovku nemám ako mať nezistenú neliečenu

dupinka
26. máj 2026

Veď povedz sestričke že minule ti bolo zle a dohodni sa že ak sa nebudeš cítiť ok, zaklopeš k nej. Mne sa to stalo pri prvom, tak šiel druhý krát so mnou muž. A bolo to ok.
A náhodou dnes som ho z iných dôvodov absolvovala znovu, upozornila som sestričku, tak vykúkla zakaždým keď volala iných pacientov za tie 2 hodiny. A uplne v pohode.

anonym_6149aa
26. máj 2026

Kvôli dieťaťu by som to neodmietla.Nemoze byť niekto s tebou kým ti vezmú krv ?

miriamka1995
27. máj 2026

@anonym_autor radšej si zober niekoho so sebou ako doprovod a predsa je tam lekárka keby náhodou si pod dohľadom a povedz na rovinu že ti predtým bolo veľmi zle .. až ťa prizrú.. ale určite asi neodmietaj toto vyšetrenie už len kôli bábätku nieje to sranda.. ale už je to na tebe ako sa rozhodneš..