Môžem sa ako tehotná chodiť kúpať do termálnych prírodných prameňov?
@beatrixx123 pri oboch tehotenstvach som chodila cely cas do Dunajskej Stredy, kupala som sa doma v horecej vani.
Avsak to, ze mne to neskodilo (skorej mi to pomahalo na bolest chrbata), neznamena ze tebe to nemoze uskodit.
No ja by som nesla, v termalnej vode sa da chytit kadeco (mame v rodine skusenosti), infekcia by ma trapila a samozrejme, aj ta tepla voda sama o sebe. Dalsia vec, v tejto dobe koronovej, by som sa uplne vyhla miestam, kde sa premelie vela ludi, poznam ludi, co si koronu doniesli prave z kupelov, napriklad. Ja som sa pri prvom dietati natrapila so streptokokom a maly bol par dni kvoli tomu na JIS-ke, nic horsie by som nechcela riskovat. Ale to som ja.
@beatrixx123 tak s priateľom sa chodíme kúpať často napr. Kalameny lenže keď som otehotnela neboli sme ale šla by som, žiadnu infekciu ani nič som si od tial nikdy neodniesla a nevadí mi tepla voda doma sa vecne kúpem v horúcej vode preto sa pýtam či je to nejaki problém aj v tehu
@beatrixx123 určite tam nechod, ľudia tam presedia cely deň, poniektorí sa tam aj vycikajú... ja by som určite nešla, ani netehotná tam nechodím
@beatrixx123 neviem, ci je to pravda, ale ja som pocula, ze v tehotenstve ziadna horuca vana ani horuca voda.
@beatrixx123 mna napriklad ako tehotnu nepustili ani na vlastne riziko. Ani do virivky, ani do horucej vody ani do farebnych
mne lekar horuci kupel, virivku a termalnu vodu vyslovene zakazal - ze sa to v tehotenstve neodporuca, jednak riziko infekcii a ked potom budes brat antibiotika asi to za to nestoji a jednak to moze vyvolat stahy maternice a opat to nemusi byt vhodne/dobre hlavne v prvom a tretom trimestri
@beatrixx123 Urcite nie.
Horuca voda ne je dobra na vyvyjajuci sa plod.
V tehotenstve je tvoja imunita znacne oslabena a tak ak si aj nic nechytila pred tym, teraz s velkou pravdepodobnostou nieco chytis.
@beatrixx123 Nesla by som, nemusi sa nic stat, ale v tehotenstve aj zenske telo moze reagovat inak a vie sa, ze tepla ci horuca voda moze vyvolat potrat ci predcasny porod. Ved v minulosti si zeny horucim kupelom potrat vyvolavali, kedze vela inych moznosti nemali. Samozrejme, nemusi sa nic stat, ale moze.
@beatrixx123 pozri 99 bab sa pojde kupat do termalu a nic sa im nestane pojde sta, potrati, alebo predcasne porodi... nikto ti nezaruci,, ze sa ti nic nestane,, to je taky problem vydrzat 9 mesiacov nekupat sa v termalnych pramenoch,,, ja osobne,, by som nesla,, ani by ma to nenapadlo riskovat,, kvoli takej hluposti...........

@beatrixx123 nie, voda s viac ako 34 stupnami je v tehu nevhodna a moze vyvolat kontrakcie. Pouziva sa to as na uplnom konci, ked uz chces mat porod za sebou a su poslickovia.