icon

Môžem si kvapnúť Tobradex do oka, keď som v 6. týždni?

radmara
7. okt 2016

Ahojte, som na zaciatku tehotenstva v 6-7 tt, a zapalilo sa mi oko. Bezne som to riesila kvapnutim Tobradex-kvapiek, ale tak teraz neviem. V pribalovom letaku je - po konzultacii s lekarom.

rusalkablack
7. okt 2016

namoc si tampon do mlieka a prikladaj si to na oko, ja som mala skaredy zapal, nafukalo mi v aute a toto mi pomohlo

dorotka202
8. okt 2016

@rusalkablack do akeho mlieka?obycajneho trvanliveho plno ci polotucneho?

andrejta
8. okt 2016

@radmara este mozes skusit repikovy odvar. Namoc vatovy tampon do tepleho odvaru a prikladaj na oko. Opakuj tak casto ako sa da. Hlavne zostan v teple, ak nemusis, nechod von. Ale osobne si myslim, ze ten tobradex mozes. Co pisu v letaku?

evittam
8. okt 2016

@radmara Osobne si myslím, že môžeš. A v letáku je napísane "po konzultácii lekára" len preto lebo určite nerobili testy na tehotných, malých deťoch a podobne. Nemyslím si, že kvapky do oka alebo do nosa by nejak mohli uškodiť tvojmu 6.-7.týždňovému plodu. 😉 Niektoré ženy v tomto období ani nevedia, že sú tehotné a majú zdravé deti.

janinah
8. okt 2016

je to síce len lokálna liečba,ale práve v tomto háklivom období by som neradila,predsalen je tam aj kortikoid, skús len Ocuflash je to dezinfekcia

andrejta
8. okt 2016

@andrejta alebo si zozen ophtalmo framykoin mast

andrejta
8. okt 2016

@radmara pisem sama sebe 😀, skus ophtalmo framykoin

katka1981
8. okt 2016

@radmara, bezne si si davala Tobradex? Ved to su kortikoidy a ATB, to su velmi silne kvapky. Mne ich dala na konci prveho tehu na pohotovosti dr. , mala som hnisavy zapa spojiviek. V druhom tehu som mala tiez, obvodna mi nedovolila davat si nic, pomohlo mi kooidne striebro. Skus to. V tehu je neskodne, Tobradex si uz neplanujem davat ani netehotna. Ber ho ozaj len v krajnosti. A na zac. tehu by som neriskla.

katka1981
8. okt 2016

@radmara, repik, alebo ocianka, ak nepomozu, koloidne striebro - zaberie urcite.

katka1981
8. okt 2016

@andrejta, mne ju obvodna zakazala v 1. trimestri, ze mozem dostat z nej alergiu.

andrejta
8. okt 2016

@katka1981 aha, to som nevedala, tak uz neviem ine poradit, asi len doktor ak to neprejde s bylinami

andrejta
8. okt 2016

Este mi napadli Uniflox kvapky, myslim ze su z tych slabsich atb

radmara
autor
8. okt 2016

dakujem baby, vecer som skusila to mlieko ale nepomohlo vobec, tak som si uz rano dala tobradex :/ oko zachranene. nevedela som ze je to kortikoid :/ nabuduce skusim repik, ocianku ci to striebro. idem si o nom zistit viac

resuada
31. júl 2018

Ahojte! Užívala ste niektorá TOBRADEX kvapky do očí počas dojčenia?