Môžem si kvapnúť Tobradex do oka, keď som v 6. týždni?
Ahojte, som na zaciatku tehotenstva v 6-7 tt, a zapalilo sa mi oko. Bezne som to riesila kvapnutim Tobradex-kvapiek, ale tak teraz neviem. V pribalovom letaku je - po konzultacii s lekarom.
@radmara Osobne si myslím, že môžeš. A v letáku je napísane "po konzultácii lekára" len preto lebo určite nerobili testy na tehotných, malých deťoch a podobne. Nemyslím si, že kvapky do oka alebo do nosa by nejak mohli uškodiť tvojmu 6.-7.týždňovému plodu. 😉 Niektoré ženy v tomto období ani nevedia, že sú tehotné a majú zdravé deti.
je to síce len lokálna liečba,ale práve v tomto háklivom období by som neradila,predsalen je tam aj kortikoid, skús len Ocuflash je to dezinfekcia
@radmara, bezne si si davala Tobradex? Ved to su kortikoidy a ATB, to su velmi silne kvapky. Mne ich dala na konci prveho tehu na pohotovosti dr. , mala som hnisavy zapa spojiviek. V druhom tehu som mala tiez, obvodna mi nedovolila davat si nic, pomohlo mi kooidne striebro. Skus to. V tehu je neskodne, Tobradex si uz neplanujem davat ani netehotna. Ber ho ozaj len v krajnosti. A na zac. tehu by som neriskla.
dakujem baby, vecer som skusila to mlieko ale nepomohlo vobec, tak som si uz rano dala tobradex :/ oko zachranene. nevedela som ze je to kortikoid :/ nabuduce skusim repik, ocianku ci to striebro. idem si o nom zistit viac

namoc si tampon do mlieka a prikladaj si to na oko, ja som mala skaredy zapal, nafukalo mi v aute a toto mi pomohlo